שר האוצר הרוסי: לא נפיק תועלת ממתיחות הסחר בין ארה"ב לסין
אנטון סילואנוב התייחס במהלך דיוני קרן המטבע הבינלאומית למלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם ולהידוק הקשר הרוסי-סיני; לדבריו, רוסיה "לא מעצבת את מדיניותה על סמך הבעיות של שכנותיה" אלא לפי אינטרסים משותפים
- הקורבן האחרון במלחמות הסחר העולמיות: יאנדקס הרוסית
- רוסיה זועמת: גוגל ופייסבוק איפשרו הפצת פייק ניוז ביום הבחירות
- חברת חללי העבודה השנייה בגודלה ברוסיה נכנסת לת"א
סין ורוסיה מחזקות את קשריהן הכלכליים במקביל להידרדרות הקשרים עם המערב, ומלחמת הסחר הממושכת בין בייג'ינג ו-וושינגטון.
במהלך הפגישה השנתית של קרן המטבע הבינלאומית, אמר סילואנוב שמוסקבה ובייג'ינג מתכננות להגיע להסכם סחר בסכום כולל של 200 מיליארד דולר ולהשקעות בפיתוח 70 פרויקטים של תשתיות ותיקי השקעות.
סוכנויות החדשות של סין ורוסיה דיווחו לאחרונה ששתי המדינות תכננו כמעט להכפיל את הסחר ביניהם במהלך חמש השנים הקרובות, לסכום של 200 מיליארד דולר עד 2024 בהשוואה ל-107 מיליארד דולר ב-2018, זאת על ידי הוצאה לפועל של פרויקטים הקשורים באנרגיה, בתעשייה ובחקלאות.
עם זאת, סילואנוב הכחיש שרוסיה מנצלת את מלחמת הסחר בין שתי המעצמות הכלכליות הגדולות בעולם ובכך גורמת להאטה גלובלית רחבה יותר.
״אני יכול להגיד באופן חד משמעי שרוסיה לא מעצבת את מדיניותה על סמך הבעיות של שכנותיה, (שהן) המדינות הגדולות ביותר עם הכלכלות הגדולות ביותר", אמר סילואנוב. הוא הוסיף שהמדיניות בה נוקטת מוסקבה היא לפי "אינטרסים דו-צדדיים".
ארה"ב וסין הטילו הטילו אחת על השנייה מכסים בסכום כולל של מיליארדי דולרים על ייצוא סחורות, וזאת במהלך של שנה וחצי. במקביל, נשיא סין שי ג׳ינפינג הבטיח לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין שסין "מוכנה ללכת יד ביד" עם רוסיה. המנהיגים חתמו גם על הצהרות לשיתוף פעולה אסטרטגי מקיף.
״כן, המגבלות שנוצרו בין סין לארה"ב אכן מובילות לכך שסין מחפשת ספקים אחרים ושווקים אחרים, ואנחנו מוכנים להשתתף בצמצום הסנקציות וההגבלות הללו", אמר סילואנוב, והוסיף: ״שותפינו, בעיקר בחקלאות ובתעשייה, עובדים על פיצוי על מגבלות אלו, מדובר בצעדים הכרחיים. אך הייתי רוצה להדגיש שמדיניותנו לא נועדה להפיק רווח מבעיות של אנשים אחרים, בשום צורה. אנחנו עובדים במסגרת האינטרסים המשותפים שלנו".