הסנאט אישר את הסכם הסחר החדש בין ארה"ב, קנדה ומקסיקו
כעת עובר ההסכם לאישור טראמפ. הוא פותח את שוק החלב הקנדי למוצרים מארה"ב, יוצר כללים נוקשים יותר לגבי מקורותיהם של חלקי רכבים, וכולל גם עדכונים לגבי סחר דיגיטלי וחוקי זכויות יוצרים
- בית הנבחרים אישר את הסכם הסחר החדש בין ארה"ב, קנדה ומקסיקו
- לא נח לרגע: טראמפ מחדש את איום המכסים על אירופה
- עכשיו זה רשמי: נחתם השלב הראשון של הסכם הסחר בין ארה"ב לסין
הסאנט מיהר להעביר את הסכם הסחר לפני תחילתו המצופה של משפט ההדחה של הנשיא בשבוע הבא. בית הקונגרס העביר את כתב ההדחה נגד הנשיא אתמול, ולסנאט יהיו כמה שבועות להחליט האם להרשיע את טראמפ ולהדיחו מתפקידו.
ההסכם יגיע לשולחנו של הנשיא יותר מ-14 חודשים אחרי שמדינות צפון אמריקה הגיעו ביניהן להבנות. ממשל טראמפ עבד עם דמוקרטים על מנת להפיג חששות הנוגעים לתקנים סביבתיים ולאכיפת חוקי עבודה - שינויים שהובילו את רוב, אך לא את כל המחוקקים מהמפלגה לתמוך בהסכם.
אתמול חתם הנשיא טראמפ וסגן ראש ממשלת סין על חלקו הראשון של הסכם הסחר בין שתי המדינות. ההסכם עם בייג'ינג לא דורש את אישורו של הקונגרס.
הסכם הסחר החדש מכיל כמה התאמות להסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה (NAFTA) שנכנס לתוקף בשנת 1994. גם טרמאפ וגם הדמוקרטים היו מעוניינים לבצע שינויים בהסכם, שאיפשר סחר חופשי יותר בין שלוש המדינות ופגע בעובדים מארה"ב בכך שעודד חברות להעביר משרות מחוץ למדינה.
ההסכם החדש גם פותח את שוק החלב הקנדי למוצרים מארה"ב. הוא יוצר כללים נוקשים יותר לגבי מקורותיהם של חלקי רכבים, ודורש כי לפחות 40% מחלקיו של רכב ייוצרו במפעלים בהם עובדים המרווחים 16 דולר לשעה.
בין שאר השינויים, ההסכם מכיל עדכונים לגבי סחר דיגיטלי וחוקי זכויות יוצרים.
השינויים במנגנון אכיפת חוקי העבודה הביאו את יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי, ואת איגוד העובדים הגדול - AFL-CIO להסכים גם הם לאישור ההסכם. שרד בראון, מחוקקת דמוקרטית מאוהיו, ומהמתנגדים הבולטים להסכם גיבתה גם היא את ה-USMCA.