$
קורונה

עשרה צליינים נוספים שביקרו בישראל נדבקו בנגיף הקורונה

עלה ל-30 מניין התיירים הקוריאנים שנדבקו בנגיף. בסך הכל אותרו ביממה האחרונה 161 מקרי הידבקות בדרום קוריאה, ומניין המתים עלה לשבעה. יותר מ-140 מהמקרים החדשים אותרו בעיר דגו, שם החלה ההתפשטות מאישה שביקרה בכנסייה

ynet 08:1724.02.20

כלי התקשורת בדרום קוריאה דיווחו הלילה (בין ראשון לשני) כי עלה ל-30 מספר הצליינים שטיילו בישראל ונדבקו בנגיף הקורונה. במהלך היממה האחרונה אותרו 161 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף הקורונה בדרום קוריאה, כך שמספר הנדבקים במדינה עלה כעת ל-763. שני מקרי מוות נוספים כתוצאה מהידבקות אושרו במדינה, ומניין המתים עלה לשבעה.

 

131 מתוך המקרים החדשים שאותרו בדרום קוריאה היו בעיר דגו, הרביעית בגודלה במדינה, ורוב האחרים אירעו בסמוך לה. לפי החשד, מאמינה שהשתתפה בטקסים של קהילה נוצרית מקומית גדולה הדביקה מאמינים רבים אחרים, ומשם החל הנגיף להתפשט - בין היתר גם לישראל. 30 הנדבקים שביקרו בישראל הגיעו אליה כחלק ממשלחת של 39 צליינים שטיילו בארץ בין 8 ל-16 בפברואר.

 

חיטוי נגד נגיף הקורונה בדרום קוריאה חיטוי נגד נגיף הקורונה בדרום קוריאה צילום: איי אף פי

  

לפי דיווחים בדרום קוריאה, יותר ממחצית ממקרי ההידבקות בנגיף במדינה קשורים לחברי הקהילה הנוצרית של כנסיית שינצ'אונג'י. מספר הנדבקים במדינה החל לעלות משמעותית לאחר שאישה בת 61 שנדבקה בנגיף ביקרה בכנסייה ארבע פעמים לאחר שנדבקה. כלי התקשורת בדרום קוריאה מדווחים כי האישה ביקרה בכנסייה גם לאחר שהרגישה את הסימפטומים של הנגיף.

 

כנסיית שינצ'אונג'י עצמה הודיעה כי היא סוגרת את 1,100 הכנסיות והמוסדות שלה במדינה במטרה למנוע את המשך ההתפשטות. לצד זאת, בכנסייה הקתולית במדינה מודאגים מכך ש-28 הצליינים שביקרו בישראל נדבקו בנגיף - וכנסיות רבות ביקשו מחסידיהן לצמצמם את הגעתם לכנסייה ולהישאר בבית.

  

למרות שגורמי בריאות רשמיים בדרום קוריאה הביעו תקווה שיוכלו להגביל את התפרצות הנגיף לאזור העיר דגו בלבד ולצמצם אותה, כמה מומחים ציינו כי ישנם סימנים שהנגיף כבר התפשט לבירה סיאול ולמקומות אחרים. סימן מדאיג להיקף ההתפשטות במדינה הוא שאנשים שלא ביקרו בסין נדבקו בנגיף גם באזורים שאינם העיר דגו.

  

ראש משלחת הצליינים שהתראיין לכלי תקשורת נוצרי בסיאול אמר שהמארגנים דאגו מהתרחיש. "ערכנו לכולם בדיקות קפדניות בנמל התעופה לפני שיצאנו וגם קנינו לכל אחד מהמשתתפים שלוש מסכות פנים. אף אחד לא דיווח על סיפטומים ואף אחד לא עלה חולה על הטיסה לישראל. לא הייתה לנו כוונה לבטל את הטיול בגלל החששות מהווירוס. אנשים חיכו לרגע הזה יותר משנה".

  

תיירים דרום קוריאנים בנתב"ג תיירים דרום קוריאנים בנתב"ג

 

מטיילת שנדבקה, בת 59, עובדת במועצת המחוז ממנו מגיעים מרבית הנדבקים, העלתה לאינטרנט פוסט שהפך ויראלי ובו תמונה של הקבוצה בתוך אוטובוס עוזבת את קוריאה וכן אחת נוספת בתצפית נוף בישראל. "התכוננתי למסע הזה במשך שנה. סוף סוף ישראל - מסע צלבנות - אני כל כך מתרגשת", כתבה. "אנחנו לא יכולים להסתובב בגלל וירוס הקורונה, אבל אנחנו לא נוותר. לפני שהתחלנו את המסע דאגנו, אבל המשכנו".

  

בינתיים, המגבלות החמורות ביותר בדרום קוריאה הוטלו על דגו וסביבתה, שם התושבים התבקשו שלא לצאת מבתיהם. כמו כן, רשויות הבריאות בעיר יבדקו כ-28 אלף בני אדם שסבלו מתסמיני שפעת בשבועיים האחרונים.

  

לאחר הפרסום על מקרי ההדבקה, הפוסט עורר זעם בקרב תושבי המחוז והבירה אנדונג. "בגללך העיר הפכה מעיר תיירים לעיר של קורונה", האשים גולש אחד. "איך ההרגשה לקחת על עצמך את האחריות הזאת?", כתב גולש אחר - והוסיף: "למה את חושבת רק על עצמך?". הנדבקים נמצאים כעת בבידוד בבתי החולים ברחבי המחוז.

  

מתחילת החודש נכנסו לישראל 8,000 אזרחי דרום קוריאה, ולפי שעה נמצאים בישראל כ-1,600 מהם, חלקם בבידוד. אתמול פורסם לראשונה ב-ynet כי ישראל רצתה לפנות 200 תיירים מדרום קוריאה לבידוד במתקן צבאי בהר גילה. בעקבות הפרסום, מחו תושבי המקום על ההחלטה, ובסופו של דבר הוחלט להעביר את התיירים לשהייה זמנית בנתב"ג. התיירים הוכנסו לאוהל שממוקם בחלקו המזרחי של טרמינל 3, שם שוכנו אתמול גם עשרות תיירים שטיסתם לסיאול בוטלה.

 

חברות התעופה אל על, ארקיע וקתאי פסיפיק יוציאו היום טיסות ישירות לדרום קוריאה כדי לחלץ את אזרחי המדינה שתקועים בישראל. הטיסות יוצאו ככל הנראה במימון ישראלי – והמטוסים יחזרו ארצה ריקים. גורם במבצע אמר ל-ynet כי הנוסעים ייבדקו לפני עלייתם למטוסים על-ידי אנשי רפואה, ועם חזרת המטוסים – הם יעברו חיטוי מלא. לכל מטוס צפויים לעלות כ-200 קוריאנים. המהלך יצא לדרך בעקבות פניות של גורמים מדיניים, שביקשו מהחברות להתגייס לחילוץ מאות הדרום קוריאנים.

 

  

משרד החוץ הישראלי פרסם אתמול בצהריים אזהרות מסע לדרום קוריאה ויפן שבהן נאמר כי "עקב עלייה משמעותית במספר מקרי נגיף הקורונה במדינה, אנו ממליצים לישראלים לשקול בכובד ראש נסיעה בעת הזו". לגבי קוריאה הוסיפו כי ההמלצה היא "להימנע לחלוטין מהגעה לאזורי דגן וצ'אונגדו". עוד כתבו כי "לישראלים הנמצאים בקוריאה מומלץ לשקול עזיבה ובכל מקרה לעקוב אחרי הנחיות הרשויות המקומיות. על אזרחים ישראלים שישובו לישראל מקוריאה ויפן או ישהו בה ב-14 הימים הקודמים לחזרתם תחול תקופת בידוד של 14 יום".

 

לצד ההתפשטות החמורה בדרום קוריאה, שעשויה להשליך כאמור גם על ישראל, מדינות נוספות מלבד סין מנסות לבלום את התפשטות הנגיף. באיטליה נרשם עד כה מספר המקרים הגבוה ביותר באירופה, 152 בסך הכל, מתוכם שלושה מתו כתוצאה מהמחלה. ונציה, המלאה בתיירים בעקבות אירועי הקרנבל, דיווחה על שני מקרים ראשונים שאותרו בשטחה. בשלב זה לא ידוע אם הנדבקים השתתפו בחגיגות הקרנבל, שבוטל בעקבות החשש מהנגיף. גם באיראן, שם נרשמו 43 מקרי הידבקות ושמונה מקרי מוות, מנסים לבלום את התפשטות הנגיף.

  

בתוך כך, נציבות הבריאות הלאומית של סין הודיעה על 409 מקרים נוספים של הידבקות בנגיף הקורונה במדינה, לעומת 648 מקרים אתמול. 150 בני אדם נוספים מתו, לעומת 97 אתמול. עד כה אושרו 77,150 מקרי הידבקות במדינה, ו-2,592 בני אדם מתו כתוצאה מכך. בנוסף, ארבעה מחוזות במדינה הורידו את רמת כוננות החירום שלהם להתפשטות הנגיף. המחוזות יונאן וגוויג'ואו הורידו את רמת החירום מדרגה אחת - החמורה ביותר - לדרגה שלוש, והמחוזות גואנגדונג ושאנשי הורידו את רמת החירום מדרגה אחת לשתיים.

x