משבר הקורונה
גם במשבר הקורונה אין הגנה לעובדי החלטורה
נהגי נסיעות שיתופיות ושליחי מזון לא מקבלים תמיכה מהמעסיק, וגם מהבית הלבן אי אפשר לצפות לישועה
בהצבעה שהתקיימה שלשום בקונגרס חסמו הסנאטורים הדמוקרטים את חבילת ההצלה הממשלתית בשווי 1.8 טריליון דולר. מפלה - אולי רגעית אך מרהיבה - של משא ומתן קדחתני שהתנהל בין המפלגות וממשל טראמפ, במה שהיה אמור להיות אישור זריז במיוחד של תוכנית הסיוע הגדולה בהיסטוריה האמריקאית. בפועל, ההצבעה לא השיגה את הרוב הנדרש של 60 חברי סנאט (מתוך 100), בבית הנבחרים שנשלט על ידי רפובליקאים.
- העצלנות הקולינרית בארה"ב זרקה גלגל הצלה לבלו אפרון
- הרבעון השני של ארה"ב יהיה הגרוע ביותר בהיסטוריה
- "שוק המניות יכול לחזור לשיא בתחילת 2021 אם ארה"ב תצליח להכיל את הנגיף"
התנגדות הדמוקרטים נבעה מכך שלטענתם החבילה המוצעת "כללה הוראת חילוץ עסקית גדולה ללא הגנות על עובדים וכמעט ללא פיקוח", כך לפי הסנאטור הדמוקרטי צ'אק שומר. החזית המאוחדת של הדמוקרטים נפרסה גם אל הקונגרס, שם עלו קולות ברורים עוד יותר נגד ההתמקדות בתעשיות ולא בפרטים.
לא צריך להרחיק עד גבעת הקפיטול כדי להבין על מה הם מלינים. ברחובות ניו יורק שליחי מזון עוטים מסכות מאולתרות ומגישים חבילות בידיים מכוסות כפפות מאולתרות. נהגי אובר וליפט מחפשים פתרונות יצירתיים כדי להגן על עצמם. אחד מהם נצפה מקרצף בקדחתנות את שטיחוני הרכב בחומר חיטוי ומלפף את המושב בניילון נצמד, במטרה ליצור לעצמו הגנה מפני נגיפים. במילים אחרות, הווירוס לא פוגע קשות רק בבריאותם של החלשים והקשישים, אלא גם בעובדים השעתיים מדוללי תזרימי המזומנים, שחיים מתלוש משכורת אחד לשני. בלי ימי מחלה בתשלום או חופשה, הם אלה שזקוקים יותר מכל לחבילת הצלה.
מה שמכונה בדכדוך "כלכלת קורונה", חושף לא רק את חולשתה של מערכת הבריאות והממשל האמריקאי, אלא גם את זו של שוק העבודה. נכון שבכל העולם עובדים רבים איבדו את עבודתם, אבל אלו לרוב יכולים להישען על תמיכה ממשלתית מסוג כזה או אחר, שמספקת נחמה מסוימת. לעומתם, עובדי כלכלת החלטורה לא נהנים משום רשת ביטחון סוציאלית. זאת, אף שעבודתם נוגדת באופן ישיר את המלצות מערכת הבריאות לריחוק חברתי. למעשה, הם חייבים להיות באינטראקציה בלתי פוסקת עם זרים כדי להצליח לשלם חשבונות.
הממשל הפדרלי לא מתמודד עם הקושי הזה ומאלץ את החברות הפרטיות לגלות אחריות, אך הן ממשיכות להציב את עובדיהן בחזית ולתמרץ את הלקוחות. אמזון הודיעה על הקמת קרן בשווי 25 מיליון דולר שתתמוך בקבלנים שעובדים איתה, ומציעה הטבות למי שמוכן לרכוש מוצרים חסרים במלאי ולהמתין. ליפט ואובר הודיעו כי יעניקו 14 ימי מחלה בתשלום לעובדים שחלו בנגיף (אם כי עדיין מאוד קשה להשיג בדיקות בארה"ב). חברות משלוחי המזון דורדאש ופוסטמייט יצרו אפשרות להגדיר משלוח עד פתח הבית, ללא מגע בין המזמין והשליח. פוסטמייט מציעה ללקוחותיה קופון בשווי 100 דולר למימוש על דמי משלוח.