תוכנית חילוץ בסך 25 מיליארד דולר לחברות התעופה בארה"ב
מדובר בשש החברות הגדולות, ובראשן אמריקן איירליינס ויונייטד שיקבלו 6 מיליארד דולר כל אחת, ועד ארבע חברות קטנות יותר; 70% מהסכום יוקדשו לתשלום משכורות ולא יהיה צריך להשיבם; החברות לא יוכלו לפטר עובדים לפני סוף ספטמבר
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
משרד האוצר האמריקאי מסר אתמול (ג') כי חברות התעופה הגדולות הסכימו באופן עקרוני לחבילת חילוץ של 25 מיליארד דולר שנועדה לסייע להן למתן את ההשפעה הכלכלית של משבר נגיף הקורונה. שש חברות התעופה שיקבלו את הסיוע הן אמריקן איירליינס, יונייטד איירליינס, דלתה איירליינס, סאות'ווסט, ג'ט בלו איירווייס ואלסקה איירליינס. בנוסף, ארבע חברות קטנות יותר יזכו לסיוע.
- העיקר שיש אשמים: טראמפ הקפיא את המימון לארגון הבריאות העולמי
- "אנחנו בסרט רע אבל הקורונה לא הרגה כלום. הקולנוע יחזור בגדול"
- 2,228 מתים מקורונה בארה"ב ביממה - שיא חדש
בהודעת האוצר נמסר כי "אנו מצפים לעבוד עם חברות התעופה כדי לסיים את ההסכמים הנדרשים ולהעביר כספים במהירות האפשרית".
החברות הגדולות ישתמשו ב-70% מהסכומים שיועברו להם לתשלום משכורות ולא יצטרכו להשיב את הכסף. החברות הקטנות, שיזכו לתשלומים של 100 מיליון דולר או פחות מכך, לא יצטרכו להשיב את הסכום כלל. תחת התנאים שקבעו פקידי האוצר בשבוע שעבר, הממשלה תקבל החזר כספי על 30% מהכספים שהוענקו למובילים גדולים וערבויות השוות ל-10% מסכום ההלוואה.
בהתבסס על שכר והטבות ששולמו ברבעון השני והשלישי של שנת 2019, אמריקן אירליינס ויונייטד יהיו זכאיות כל אחת לכ-6 מיליארד דולר, דלתה - לכ-5.6 מיליארד דולר, סאות'ווסט - לכ-4 מיליארד דולר, וג'ט בלו ואלסקה איירליינס - לסכום של כ-1.2 מיליארד דולר כל אחת.
חברות התעופה האמריקאיות יכולות גם להגיש בקשה לתוכנית הלוואות נפרדת בסך 25 מיליארד דולר במסגרת חבילת התמריצים בסך של 2.3 טריליון דולר שהקצתה הממשלה, המכונה CARES.
החוק נתן לאוצר את הסמכות לדרוש פיצויים עבור המענקים, אך הוא לא דרש זאת. על פי התנאים, חברות המקבלות כספים אינן יכולות לפטר עובדים לפני ה-30 בספטמבר או לשנות הסכמים קיבוציים.
חברות התעופה הזהירו כי המשך האתגרים העומדים בפני התעשייה ידרשו פעולה נוספת, כולל כמה החלטות קשות בחודשים הבאים אם הביקושים יחזרו באיטיות.
ההערכות בנוגע להפסדים של חברות התעופה בעולם בעקבות המגיפה עלו ל-314 מיליארד דולר, 25% יותר מהתחזית הראשונית - כך מסר אתמול האיגוד הבינלאומי לתובלה אווירית.
אלכסנדר דה ג'וניאק, מנכ"ל הארגון, אמר כי השארת המושב האמצעי פנוי בטיסות היא בין התנאים הסבירים לחידוש הטיסות, וזאת במסגרת מו"מ עם ממשלות ברחבי העולם.