משבר הקורונה
מנכ"ל איירבוס: "החברה מדממת, ללא פעולה מיידית קיומה בסכנה"
ג'וליאם פאורי כתב ל-135 אלף עובדי החברה להתכונן לאפשרות של פיטורים; עד כה איירבוס הוציאה לחל"ת 3,000 עובדים בצרפת, בנוסף להאטה בייצור המטוסים; בואינג ביטלה את השת"פ בשווי 4.2 מיליארד דולר עם חברת אמבראר
מנכ"ל איירבוס מזהיר מהשפעתה הקשה של מגיפת הקורונה על יצרנית המטוסים האירופית. במכתב ששלח לעובדים הודה המנכ"ל ג'וליאם פאורי כי החברה "מדממת כסף בקצב חסר תקדים".
- איירבוס משהה תוכניות: לא תפתח קו ייצור נוסף בטולוז
- הערכות בענף התעופה: הדרישות לריחוק חברתי יובילו לקריסת הלואו קוסט
- ריצ'רד ברנסון מציע את האי הפרטי שבבעלותו כערבות לקבלת סיוע חירום עבור חברת התעופה וירג'ין
מוקדם יותר החודש כבר הודיעה החברה כי היא מקצצת בשליש את ייצור המטוסים. עם זאת, לפי פאורי, הקיצוץ הזה אינו מייצג את התרחיש הגרוע ביותר. תעשיית התעופה כולה צפויה להתכווץ משמעותית כתוצאה מהתפשטות המגיפה.
כתוצאה מכך, קרא פאורי ל-135 אלף עובדי החברה להתכונן לאפשרות של קיצוצי משרות ואף הזהיר כי אם לא תינקט פעולה מיידית, עתידה של החברה אינו ודאי. בשלב זה איירבוס כבר הוציאה לחל"ת 3,000 עובדים בצרפת, בנוסף להאטה בייצור המטוסים, אך פאורי הוסיף כי "עלינו להתכונן כעת לצעדים מרחיקי לכת יותר. לרוע המזל, תעשיית התעופה תגיע לעולם החדש חלשה בהרבה ופגיעה מכפי שהיינו", סיכם פאורי.
בהמשך השבוע מתוכננת החברה לפרסם את תוצאות הרבעון שלה, שככל הנראה יושפעו מהקורונה זאת מכיוון שחברות התעופה ברחבי העולם נאלצו להקפיא הזמנות מטוסים מאז ממשלות רבות הודיעו בחודש שעבר על סגירת הגבולות של המדינות.
"התחזית לגבי איירבוס השתנתה מחיובית ביותר לשלילית ביותר. אין ביקוש בשלב זה למטוסים חדשים", ציין האנליסט גרג וולגרון מאתר Flight Global. עם זאת, הוא מעריך כי איירבוס תשרוד את המשבר אך תיאלץ לפטר עובדים. "לאיירבוס יש חשיבות תעשייתית מהותית לאירופה, כך שאני מאמין שאירופה תפעל להשאיר אותה".
במקביל, בואינג יריבתה הגדולה של איירבוס, הודיעה על ביטול שיתוף פעולה בשווי 4.2 מיליארד דולר עם חברת אמבראר (Embraer) הברזילאית. בואינג מתמודדת גם כך עם קשיים כלכליים בשל קרקוע מטוסי 737 מקס לפני שנה.