טראמפ: לוקח תרופה נגד הקורונה, שמעתי סיפורים טובים
נשיא ארה"ב חשף כי החל ליטול את התרופה הידרוקסיכלורוקווין, המיועדת לשימוש נגד מלריה, אף שיעילותה נגד הקורונה לא הוכחה ואף שהיא עלולה לגרום תופעות לוואי חמורות. הוא הסביר שהוא רוצה להפחית את תסמיני הקורונה אם יידבק: "מה כבר יש להפסיד. בינתיים אני מרגיש בסדר"
- "התרופה של טראמפ" לקורונה ניתנת לחולים - לרופאים אין מושג אם היא עובדת
- החברה שהקפיצה את וול סטריט בגלל ניסוי חיובי בחיסון לקורונה - והקשר הישראלי
- בריטניה: "נוכל לספק חיסונים ל-30 מיליון אזרחים במדינה עד ספטמבר"
בשיחה עם כתבים מעט לפני חצות (שעון ישראל) סיפר טראמפ כי הרופא האישי שלו לא המליץ לו על התרופה, אבל הוא ביקש אותה מהרופא של הבית הלבן, וזה השיב לו "אם אתה רוצה, בבקשה". כעת, סיפר טראמפ, הוא נוטל כדור אחד ביום, ונוסף על כך נוטל תוסף אבץ. לדבריו הוא נוטל את התרופה כדי להפחית את התסמינים שמהם יסבול אם יידבק בנגיף.
טראמפ שב ואמר אמש כי יש סיכוי טוב מאוד שלהידרוקסיכלורוקווין יש השפעה, והוסיף: "מה כבר יש להפסיד". עוד אמר: "התחלתי לקחת אותה, כי אני חושב שהיא טובה. שמעתי הרבה סיפורים טובים". הנשיא האמריקני סיפר שהוא עובר בדיקה לקורונה אחת ליומיים, וכי עד כה כל הבדיקות העלו שלא נדבק בנגיף. הוא ציין שגם אין לו תסמינים.
טראמפ מציג זה שבועות ארוכים את ההידרוקסיכלורוקווין כתרופה שעשויה לרפא את המחלה שגורם נגיף הקורונה, COVID-19, והוא עושה זאת בניגוד לעצותיהם של רבים ממומחי הבריאות הבכירים של ממשלו. יצוין כי מעבר לכך שעד כה לא נמצאו ראיות שהתרופה הזו יעילה למלחמה בנגיף, היא גם עלולה לגרום תופעות לוואי משמעותיות אצל חלק מהמטופלים.
מִנהל המזון והתרופות של ארה"ב הזהיר בחודש שעבר אנשי בריאות כי אין להשתמש בהידרוקסיכלורוקווין מחוץ לבתי חולים או שלא במסגרת מחקרית, וזאת בשל תופעות הלוואי האפשריות. האזהרה הזו פורסמה אחרי שמרכזי רעלים ונותני שירות אחרים בתחום הרפואה דיווחו על מקרים שבהם גרמה התרופה להפרעות בקצב הלב, כולל מקרים שהסתיימו במוות. אמש הבהיר טראמפ כי הוא אינו מתרגש מהדיווחים על תופעות הלוואי ואמר: "כל מה שאני יכול לומר לכם זה שעד עכשיו אני מרגיש בסדר".
מיד אחרי חשיפתו של טראמפ אמש ריאיין ערוץ "פוקס ניוז" את ד"ר בוב להיטה, וזה הזהיר את הצופים שלא להשתמש בהידרוקסיכלורוקווין. "לא ראינו שום השפעה של התרופה הזו, וטיפלנו בה בשלל חולים", אמר.
שני מחקרים תצפיתיים גדולים שנערכו לאחרונה, ושבכל אחד מהם נכללו כ-1,400 מטופלים בניו יורק, העלו כי ההידרוקסיכלורוקווין אינה מועילה נגד הקורונה. שני מחקרים חדשים שפורסמו ביום חמישי האחרון בכתב העת הרפואי BMJ, ושנערכו על-ידי חוקרים מסין ומצרפת, העלו את אותה המסקנה.