על רקע משבר התעופה: יצרנית המטוסים איירבוס תפטר 15 אלף עובדים
מרבית הקיצוצים, שמסתכמים ב- 11% מכלל כוח העבודה של החברה, יהיו בחטיבת המטוסים המסחריים בגרמניה ובצרפת – אתרי הייצור המרכזיים של איירבוס. בחברה מעריכים כי לא צפויה התאוששות וחזרה לרמות של לפני המשבר עד 2023 או אפילו 2025
- לופטהנזה תציע לממריאים מפרנקפורט: בדיקת קורונה בתשלום
- אמריקן איירליינס מצופפת נוסעים ומנפחת את המינוף
- אמירטס תקטין מטוסים ותרחיב שיתופי פעולה
על פי הדיווחים, מרבית הקיצוצים, שמסתכמים בסביבות 11% מכלל כוח העבודה של החברה, יהיו בגרמניה ובצרפת – אתרי הייצור המרכזיים של איירבוס.
המהלך מגיע לאחר חודשים של תנועה אווירית דלה במיוחד על רקע סגירת הגבולות במרבית המדינות. בעקבות זאת, מספר חברות תעופה כבר הודיעו על פשיטת רגל ואחרות על גלי פיטורים נרחבים, צמצום מספר המטוסים וביטול הזמנות למטוסים חדשים. כך למשל, חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה מסרה כי היא עלולה לפטר עד 22 אלף עובדים, ואילו חברות התעופה האמריקאיות אמריקן איירליינס ויונייטד איירליינס הודיעו כי הן שוקלות לפטר כ-30% מעובדי האדמינסטרציה וההנהלה.
יתרה מכך, באיירבוס מעריכים כי לא צפויה התאוששות וחזרה לרמות של לפני המשבר עד 2023 או אפילו 2025. "איירבוס עומדת בפני המשבר החמור ביותר שהתעשייה הזו חוותה אי פעם", מסר מנכ"ל החברה ג'וליאם פאורי. "עלינו להבטיח שנוכל לשמור על החברה ולהיחלץ מהמשבר הזה כמובילה עולמית ובריאה בתעשיית התעופה, ולהתאים עצמנו לאתגרים העצומים שעומדים בפני הלקוחות שלנו".
בדומה, גם בואינג יריבתה הגדולה של איירבוס הודיעה על כוונתה לצמצם כ-10% מכוח האדם שלה.
באיירבוס פצחו גם בתוכנית ארגון מחדש נפרדת במסגרתה תקצץ 900 משרות בחטיבת Premium Aerotec וכן תקצץ 2,600 משרות בחטיבת הצבא והחלל.
תוכנית הפיטורים הנוכחית עוד צריכה לזכות לאישור איגודי העובדים, ובאיירבוס מסרו כי החלו במגעים מתוך כוונה להגיע הסכם עד הסתיו ולהשלים את התכנית עד הקיץ הבא.