ביום שאחרי הקורונה: האמירויות ייתנו עדיפות לביטחון המזון והמים
ראש ממשלת האמירויות שיח' מוחמד בן ראשד אלמכתום הצהיר כי מטרת הממשלה היא לפתח יוזמות שיגבירו את מוכנות המדינה להתמודד עם סוגים שונים של משברים, ביום שאחרי הקורונה. בין ההנחיות, להגביר את הפיקוח על מלאי המזון הלאומי, ולהשקיע בטכנולוגיות מזון חדישות ושיתופי פעולה בינלאומיים בתחום. מדור חדש של כלכליסט בשיתוף עם חברת קונקורד יציג מדי יום חדשות כלכלה והזדמנויות עסקיות באיחוד האמירויות
ראש ממשלת האמירויות: מתן עדיפות לביטחון המזון והמים
שיח' מוחמד בן ראשד אלמכתום, ראש ממשלת האמירויות, הצהיר ביום ראשון שביטחון המזון והמים הוא אחד הנושאים שעומדים בראש סולם העדיפויות של ממשלת האיחוד בעידן שלאחר הקורונה.
- חוזרת לשגרה? דובאי מחדשת את פעילות ענף הכנסים והתערוכות
- התקשורת באמירויות מבליטה עסקה עם חברה מישראל
- הכירו את כלכלת איחוד האמירויות: נגמלת מנפט, משקיעה בהייטק
לדבריו, המטרה של הממשלה היא לפתח יוזמות שיגבירו את המוכנות של המדינה להתמודד עם סוגים שונים של משברים. את הדברים הוא אמר במסגרת פגישה עם בכירי הממשלה כחלק מהדיונים הנמשכים אודות היערכות המדינה לתקופת הפוסט קוביד 19.
שיח' מוחמד הנחה את מרים אל מוהירי, שרת המדינה לביטחון מזון ומים, להגביר את הפיקוח על מלאי המזון הלאומי, להשקיע בטכנולוגיית מזון חדישות ולבנות שותפויות בינלאומיות רלוונטיות שיסייעו לאמירויות למצוא פתרונות ישימים לאתגרים העומדים בפניה בתחום זה.
פרויקטי חשמל ומים בשווי 650 מיליון דולר
שווי הפרויקטים האסטרטגיים שמבצעת "רשות החשמל והמים הפדראלית" של האמירויות באזורים שתחת פיקוחה בצפון המדינה מסתכם בכ-650 מיליון דולר. הפרויקטים כוללים הקמת תחנת כוח חדשה, הנחת כבלים וכן החלפה והארכה של קווים. בנוסף, רשימת הפרויקטים כוללת השלמת עבודות השלב הראשון של מתקן ההתפלה החדש באמירות אום אל-קוויין, שיכולת הייצור הכוללת שלו מגיעה ל-150 מיליון ליטר ביום.
ובתוך כך, נמסר מהרשות שהיא השיקה תוכנית מקיפה להרחבת מערכת המונים החכמים הדו-פאזיים באמירויות שבצפון המדינה. לפי התוכנית, המספר הכולל של המונים החכמים שיותקנו באזור צפוי להגיע ל-600,000. מהרשות הפדרלית נמסר כי התקנת המונים החכמים היא חלק מהמאמץ הממשלתי לצמצום פליטת חומרים מזהמים ולמעבר לפתרונות ולשירותים חכמים.
מוטורולה תשווק באמירויות סמארטפונים מותאמים לטכנולוגית הדור החמישי
חברת מוטורולה האמריקאית הודיעה כי התוכניות של משרד התקשורת של איחוד האמירויות לקלוט ולהפיץ את טכנולוגיית הדור החמישי, צפויות לעודד את הביקוש בשוק הטלפונים החכמים העובדים בטכנולוגיה זו במדינה. עד סוף שנת 2020, חברת מוטורולה תחל בהשקת הסמארטפונים שלה התואמים את רשתות הדור החמישי, הפועלות בגלי מילימטר (mmWave) ואלה הפועלות בתדר שמתחת ל -6 ג'יגה הרץ (sub-6 GHz).
נציג מוטורולה במזרח התיכון מסר לתקשורת באמירויות כי חברתו מודעת היטב לפוטנציאל באזור ולכן תמשיך להעמיק את נוכחותה בו. לדבריו, עיקר הצמיחה של החברה מושגת בשני השווקים הגדולים ביותר במפרץ – סעודיה והאמירויות.
חברה מאבו דאבי משקיעה בפלטפורמה דיגיטלית בתחום התיירות
וואחה קפיטל (Waha Capital), חברת השקעות שמניותיה נסחרות בשוק ההון של אבו דאבי, הודיעה ביום ראשון על השקעה של 50 מיליון דולר ב-Despegar.com, הפלטפורמה הדיגיטלית המתמחה בשירותי נסיעות ותיירות ושמניותיה נסחרות בבורסה של ניו יורק. החברה מאבו דאבי הסבירה כי העסקה החדשה הזו תתמוך באסטרטגיה שלה השואפת להגדיל ולגוון את תיק ההשקעות שלה.
וואחה ציינה כי ההשקעה בחברה האמריקאית מעניקה לה יתרון בשני תחומים - מגזר פעילות שונה ממה שעסקה עד כה ואזור גיאוגרפי חדש, שכן Despegar היא פלטפורמה דיגיטלית המתמקדת באמריקה הלטינית. החברה האמירתית הוסיפה כי ההשקעה בפלטפורמה היא חלק מהאסטרטגיה שלה, המתמקדת בהשקעה בחברות שיש להן פוטנציאל צמיחה חזק והן כבר כיום מובילות שוק במגזרים שלהן.
מחיר הזהב באמירויות יציב
מחירי הזהב באיחוד האמירויות התייצבו ביום ראשון, בהשוואה לסוף יום המסחר בשבת וזאת במקביל לחופשת סוף השבוע בסחר העולמי בזהב. מחיר גרם זהב 24 קראט בדובאי הגיע ל- 229.05 דירהם (62.4 דולר), ללא שינוי מיום שבת. מחיר גרם זהב 22 קראט הגיע לכ-57 דולר ואילו מחיר 21 קראט עמד על 54.6 דולר. מחיר גרם 18 קראט 46.8 דולר וגרם של זהב 14 קראט נמכר בכ-36 דולר.
דובאי היא אחת מששת מרכזי הסחר הגדולים בעולם לזהב. באמירות ישנו "שוק זהב" שמהווה מוקד משיכה לקניינים מקומיים ותיירים. בדובאי ישנם מעל 4,000 עסקים הפועלים בתחום הזהב. לפי נתונים שפורסמו בעבר באמירות, מכירת הזהב, היהלומים והתכשיטים באמירות מגיעה לשווי של כ-75 מיליארד דולר בשנה.
מאמצים לפיתוח ענף הדיג באמירויות
הרשויות באמירויות מודים כי למרות המאמצים שנעשו לפיתוח ענף הדיג, תרומתו קטנה יחסית לתוצר הגולמי במדינה. לפי נתונים עדכניים, ענף הדיג תורם 0.12% בלבד. הייצור המקומי עונה על כרבע בלבד מהצריכה הכוללת בעוד ש-72% מסך כל מוצרי המזון מהים מיובאים.
מנהל מחלקת הדיג במשרד לשינויי אקלים והסביבה (בעבר משרד החקלאות) של האמירויות צוטט ביום ראשון כאומר שעם הגידול באוכלוסייה, הביקוש למוצרי מזון בכלל, כולל מוצרים מהים, צפוי לעלות בשנים הקרובות. לאור החשיבות בהגברת הייצור המקומי, בוחן המשרד בימים אלה דרכים לפיתוח הענף על ידי הקמת חוות גידול מקומיות לדגים.
פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד בעריכת דורון פסקין