דיווח שוטף
הקורונה בעולם: ביידן בעד פאוצ'י, פומפאו נגד סין, הפגנות בלונדון
ביידן: "אם אבחר, אבקש מהמומחה למחלות זיהומיות של הבית הלבן להישאר"; פומפאו מאשים: "סין ידעה כמה הנגיף ארסי ואחראית למותם של כמיליון איש"; בריטניה: מספר שיא של נדבקים בקורונה, הגבלות חדשות וערים בסגר; מודרנה: "60% קיבלו הזריקה השנייה בניסוי בחיסון לקורונה - ללא תופעות לוואי"; זינוק בנדבקים בניו יורק: "ראש העיר הורה על אכיפה מוגברת בשכונות החרדיות"; פלורידה נפתחת מחדש
משבר הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
18:56 - ביידן: "אם אבחר, אבקש מהמומחה למחלות זיהומיות של הבית הלבן להישאר"
המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארצות הברית, סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, הודיע בחשבון הטוויטר שלו כי אם ייבחר לתפקיד בנובמבר יבקש מהמומחה למחלות זיהומיות של הבית הלבן, ד"ר אנתוני פאוצ'י, להישאר בתפקידו. "דקות לאחר שהמירוץ יוכרע, אבקש ממנו להישאר. במהלך המעבר שלי לתפקיד אביא מומחים ומנהיגים משתי המפלגות ונתווה דרך שבה נוכל להתקדם יחד", כתב ביידן. בין פאוצ'י לנשיא דונלד טראמפ צצו מחלוקות לאורך משבר הקורונה. המומחה נבחר השבוע על ידי מגזין "טיים" לאחד מ-100 המשפיעים של 2020 בקטגוריית המנהיגים.
פומפאו מאשים: "סין ידעה כמה הנגיף ארסי ואחראית למותם של כמיליון איש"
מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו האשים את המפלגה הקומניסטית בסין כי "ידעה כמה נגיף הקורונה ארסי". לדבריו, "הם צינזרו והעלימו עיתונאים שהתריעו מפני הסכנה. סין נושאת באשמה ואחראית למגפה העולמית שהרגה יותר מ-200 אלף אמריקאים וכמיליון בני אדם ברחבי העולם". ההאשמות נגד הרשויות בסין מצד פומפאו הן המשך ישיר לקו שבו נקט ממשל טראמפ מאז התפשטה המגפה בארה"ב.
16:43 - במחאה על מגבלות הקורונה בבריטניה: אלפים מפגינים במרכז לונדון
אלפים מפגינים בכיכר טרפלגר שבמרכז בירת אנגליה לונדון במחאה על המגבלות החדשות שהטילה הממשלה למניעת התפשטות הקורונה. המשטרה קראה למפגינים לפעול לפי כללי הריחוק החברתי. המשטרה הזהירה כי אם המפגינים לא יקשיבו להנחיות הם עשויים לנקוט בפעולות אכיפה נגדם. לא נרשמו עימותים חריגים עם האלפים שהגיעו, רובם ללא מסכות.
14:15 - בריטניה: מספר שיא של נדבקים בקורונה, הגבלות חדשות וערים בסגר
בבריטניה נרשם אתמול מספר שיא של נדבקים בקורונה - 6,874. לפי הערכות, מקדם ההדבקה (R - מספר האנשים שנשא קורונה מדביק) עלה בשבוע האחרון ועומד כעת על בין 1.2 ל-1.5. מקדם הדבקה של מעל 1 משמעותו - עלייה במספר הנדבקים בקהילה.
היום נכנסו לתוקף במקומות שונים בריטניה מגבלות נוספות. כך, בין השאר, בלידס, וויגן, סטוקפורט ובלקפול נאסר, החל מהיום, על פגישות בבתים בין אנשים שאינם שייכים לאותה משפחה. בסקוטלנד האיסור נכנס לתוקף ביום רביעי האחרון.
מאוחר יותר היום יוטל סגר על העיר Llanelli שבוויילס, ומחר - על קארדיף וסוונסי.
ברחבי אנגליה נאסר כבר לפני יותר משבוע על התקהלות של מעל שישה אנשים, ופאבים ומסעדות נאלצים להיסגר ב-22:00.
13:00 - בלי הגבלות ומסיכות: 5 שבועות לפני הבחירות, פלורידה נפתחת מחדש
מושל פלורידה, הרפובליקאי רון דסנטיס, חתם אתמול על צו מנהלי שמתיר למסעדות ובארים להיפתח מיידית ללא כל הגבלות - ואוסר על הרשויות המקומיות במדינה לקנוס אנשים שאינם עוטים מסיכה או מפירים את כללי הריחוק החברתי. "פלורידה היא המדינה הפתוחה ביותר בארה"ב", אמר במסיבת עיתונאים. המשמעות היא שהמדינה עוברת לשלב השלישי של הפתיחה מחדש.
דסנטיס הוסיף כי הוא מצפה שהמדינה תארח "את הסופרבול במלואו" בפברואר: בכוונתנו להראות שביכולתינו לעשות זאת". משחק הגמר של ליגת הפוטבול אמור להיערך בטמפה-ביי ב-7 פברואר.
הדמוקרטים בפלורידה - אחת ממדינות המפתח המתנדנדות בבחירות לנשיאות שייערכו בנובמבר - מתחו ביקורת על ההחלטה. "אף אחד לא תומך בסגר מלא בפלורידה. ואולם אנו מבקשים צעדי מנע הגיוניים, בהם עטיית מסיכה", אמרה אודרי גיבסון, חברה בסנאט של פלורידה מטעם המפלגה הדמוקרטית.
10:50 - זינוק בנדבקים בניו יורק: "ראש העיר הורה על אכיפה מוגברת בשכונות החרדיות"
הרשויות בניו יורק פתחו במבצע אכיפה בשורת בתי ספר פרטיים השייכים לחרדים בעיר, לאור זינוק מדאיג במספר הנדבקים בנגיף הקורונה בשכונות החרדיות בניו יורק. במסגרת המבצע, נסגרו שלושה בתי ספר שבהם לא נשמרו כללי הריחוק החברתי. על-פי גורמים ברשויות בניו יורק, ייתכן שעסקים בשכונות החרדיות יתבקשו לסגור את שעריהם לאור הזינוק המדאיג בנדבקים. לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס", ראש העיר ביל דה בלזיו הורה למשטרה המקומית לאכוף ביתר שאת את הנחיות הקורונה בקווינס ובברוקלין, שם לדבריו התושבים לא עוטים מסכות בשגרה ולא שומרים על כללי הריחוק החברתי.
10:15 - הודו: יותר מ-85 אלף נדבקים אובחנו ביממה האחרונה
משרד הבריאות בהודו הודיע שביממה האחרונה אובחנו עוד 85,362 נדבקים בנגיף הקורונה. לפי נתוני הרשויות בהודו, מספר הנדבקים הכולל בנגיף עומד על 5.9 מיליון. מספר הנדבקים היומי בהודו רושם ירידה בימים האחרונים, אחרי שבשבוע שעבר הגיע כבר לקרוב ל-100 אלף. בניו דלהי ציינו עוד כי ביממה האחרונה מתו 1,089 חולי קורונה, מה שמעמיד את מניין המתים מסיבוכי הנגיף במדינה על 93,379.
08:15 - ברזיל: יממה נוספת שבה אובחנו כ-32 אלף נדבקים בנגיף הקורונה
משרד הבריאות בברזיל עדכן כי 31,911 בני אדם אובחנו בנגיף הקורונה ביממה האחרונה. זאת בדומה ליממה החולפת, שבה התגלה מספר זהה של נדבקים מאומתים. בנוסף, עוד 729 חולים מתו. מספר המאובחנים במדינה מפרוץ המגפה ועד כה עומד כעת על יותר מ-4.6 מיליון. מניין המתים הוא 140,537.
08:10 - מקסיקו: יותר מ-720 אלף בני אדם נמצאו חיוביים עד כה לנגיף הקורונה
מנתוני משרד הבריאות במקסיקו עולה כי 720,858 בני אדם התגלו כנשאי קורונה מאז פרוץ המגפה, וכי מניין הקורבנות עומד כעת על 75,844 נפטרים. ביממה האחרונה התגלו במדינה יותר מ-5,000 נדבקים חדשים, ונפטרו עוד 405 חולים. מקסיקו מדורגת שמינית בעולם בנתוני התחלואה, אחרי ספרד, פרו, קולומביה ורוסיה. שלושת מוקדי ההתפרצות הגדולים בעולם הם ארה"ב (במקום הראשון), הודו וברזיל.
08:00 - סין: 15 בני אדם אובחנו בנגיף הקורונה ביממה, כמעט כפול מאתמול
הרשויות בסין דיווחו כי 15 בני אדם אובחנו בנגיף הקורונה ביממה האחרונה, לעומת שמונה מאומתים שהתגלו ביממה הקודמת. לפי הדיווח, מדובר בנשאים שטיילו מחוץ לגבולות המדינה. בסין, שבה התפרץ לראשונה נגיף הקורונה, התגלו עד כה 85,337 נדבקים. מניין המתים בה הוא 4,634.
07:50 - ארה"ב: "לפחות 7 מיליון בני אדם אובחנו עד כה בנגיף הקורונה"
החברה האמריקנית מודרנה דיווחה כי מתוך 27,232 המשתתפים בשלב השלישי והאחרון של הניסוי בחיסון נגד נגיף הקורונה, כמעט 60% מהנבדקים קיבלו את הזריקה השנייה והסופית - ועד כה לא דווח על תופעות לוואי משמעותיות אצל איש מהם. לפי ההערכות, שלב סיכום תוצאות הניסוי - שנראה שנמצא בשלביו האחרונים - יחל בעוד כחודש, וזמן קצר לאחריו יוגש החיסון לאישור מנהל המזון והתרופות (FDA). בתוך כך, במרכזים האמריקניים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) הורו לפני כשבוע להיערך להפצה מהירה של החיסונים מיד עם קבלת האישור.
לפחות שבעה מיליון בני אדם המתגוררים ברחבי ארצות הברית אובחנו בנגיף הקורונה מאז פרוץ המגפה ועד כה. כך עולה מנתוני אוניברסיטת ג'ון הופקינס. מניין המתים בארה"ב, מוקד התפרצות הנגיף הגדול בעולם, עומד כעת על יותר מ-203 אלף. אחריה ניצבת הודו, עם כ-5.8 מיליון נדבקים מאומתים.