ארה"ב חוזרת: "נחזק את הבריתות ונפעל בגדול" לשיקום הכלכלה העולמית
כך אמרה שרת האוצר של ארה"ב, ג'נט ילן, בכינוס ה-G7 הווירטואלי, תוך שהיא מדגישה את חיזוק שיתוף הפעולה הבינלאומי; שר האוצר האיטלקי: "הנסיגה ממדיניות תומכת היא מוקדמת מדי"; המארחת בריטניה קראה להסכים על גישה משותפת להטלת מסים על ענקיות האינטרנט עד אמצע השנה
- ביידן מזהיר: סין תאכל אותנו בלי מלח אם לא נאיץ את ההשקעה בתשתיות
- אורקל וולמארט מקפיאות את התוכניות לרכוש את פעילות טיקטוק בארה"ב
- ביידן מטיל סנקציות על האחראים להפיכה הצבאית במיאנמר
ילן אמרה את הדברים בכנס הווירטואלי של ה-G7 אותו אירחה בריטניה, והיא הדגישה את הצורך בתמיכה פיסקאלית מתמשכת כדי להבטיח התאוששות כלכלית. "עכשיו זה הזמן לפעול בגדול", אמרה ילן. בפגישה השתתפו גם שרי האוצר של בריטניה, יפן, צרפת, גרמניה, איטליה וקנדה.
לפי ההצהרה שפרסמה בריטניה, שרי האוצר שוחחו על הדרכים לסייע לעובדים ולעסקים שנפגעו בשל המגפה תוך הבטחת יציבות המימון הציבורי "בטווח הארוך". שר האוצר האיטלקי רוברטו גואלטיירי הוסיף כי חברי הקבוצה התחייבו להמשיך ולפעול בצורה מתואמת כדי לתמוך בכלכלה. "הנסיגה ממדיניות תומכת היא מוקדמת מדי", כתב בטוויטר.
#G7 ministers confirmed today their common and coordinated commitment to support the recovery and to set the conditions for a sustainable and inclusive growth. The withdrawal of policy support is premature
— Roberto Gualtieri (@gualtierieurope) February 12, 2021
לפי הודעת בריטניה, שרי האוצר הסכימו גם להתקדם במאמצים להשיג "פיתרון בינלאומי לאתגרי הטלת המסים על הכלכלה הדיגיטלית". מדינות רבות מנסות להחיות את המאמצים להטיל מסים על ענקיות הטכנולוגיה – רובן אמריקאיות – כמו אמזון וגוגל, זאת לאחר שנשיא ארה"ב הקודם טראמפ חסם את הניסיונות הקודמים לכך. לפיכך, בריטניה קראה לשאר החברות להסכים על גישה משותפת להטלת מסים על ענקיות האינטרנט עד אמצע 2021, תאריך יעד עליו הסכימו גם המדינות החברות ב-G20.
שר האוצר הבריטי רישי סונאק קרא גם לנושים פרטיים לסייע למדינות העניות בתשלום החובות שלהן וטען כי הכהונה הבריטית בראש ה-G7 תתמקד בשינויי אקלים ובשימור הטבע. בריטניה אמורה לארח ביוני את הפגישה הפיזית הראשונה של מנהיגי המדינות מזה קרוב לשנתיים.
ילן הדגישה כי המעורבות האמריקאית בנושאי שינויי אקלים "תשתנה בצורה דרמטית ביחס לארבע השנים הקודמות", זאת בהתאם לגישה שהציג הממשל החדש בנושא זה.