$
בארץ

הממשלה תאשר ביום א' העברת 127 מיליון שקל לאברכים

לפי הודעה שפרסם הבוקר ראש הממשלה נתניהו, מספר שנות הקצבה לה זכאים האברכים יוגבל לחמש שנים. במקביל, לראשונה תוגבל כמות הזכאים ללימודי תורה למספר מצומצם של "לומדים מתמידים"

תומר אביטל 11:2317.12.10

הממשלה תעגן את הבטחת ההכנסה לאברכים ביום ראשון הקרוב. לפי הודעה שפרסם הבוקר (ו') משרד ראש הממשלה, מספר שנות הקצבה לה זכאים האברכים יוגבל לחמש שנים. במקביל, לראשונה תוגבל כמות הזכאים ללימודי תורה למספר מצומצם של "לומדים מתמידים". זאת בניגוד למצב הקיים היום לפיו כלל הזכאים מקבלים קצבה לשנים ארוכות.

 

במקביל, תינתן תוספת של 50 מיליון שקלים לסטודנטים נזקקים במסגרת קרן הסיוע. "בכך יבוא לידי ביטוי גם אלמנט השוויון, עליו הצביע בג"צ בפסיקתו מיוני 2010", נמסר ממשרד רה"מ.

 

עלות סך התמיכה לאברכי הכולל יגיע ל-127 מיליון שקל בשנה, והיא תינתן בשני מסלולים: קצבה למשך 5 שנים בלבד, כאשר בארבע השנים הראשונות תינתן קצבה מלאה בסך של עד 1,040 שקל. השנה החמישית תהווה שנת השתלבות, בה תינתן קצבה של 75% מהסכום הראשוני. בתקופה זו ילמד האברך חצי מזמנו ויוכל לעבוד בחצי משרה. מסלול שני כולל קצבה מופחתת, המיועדת לקבוצה מצומצמת של כ-2,000 של "לומדים מתמידים", המתכוונים להקדיש חייהם ללימוד תורה, בעלות שלא תעלה על 20 מליון שקל מסך התמיכה השנתית לאברכים.

 

"נתניהו: "רגישות אנושית"

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ציין כי: "מטרת ההסדר החדש היא לאזן בין שני עקרונות מרכזיים; העיקרון הראשון הוא רגישות אנושית. מדובר באוכלוסיה ענייה מאוד, באלפי משפחות עם ילדים קטנים, ואי אפשר לפגוע בבת אחת ברמת ההכנסה שלהם. אבל מנגד - העיקרון השני הוא שאסור להנציח את העוני. אסור לנו לעודד את המשך המצב הקיים. ההסדר החדש יתמרץ את אוכלוסיית האברכים לצאת לעבודה ולשפר את מצבה הכלכלי וגם יגלה רגישות כלפי אלפי משפחות עניות, ויפתור את הבעיה בהדרגה".

 

11,000 אברכי כולל מתוך כ-70,000, מקבלים כיום את קצבת הסיוע על פי מספר קריטריונים, שייושמו גם על פי ההחלטה הנוכחית: נשואים עם 3 ילדים, סך ההכנסה המשפחתית לא עולה על 1,200 שקל בחודש ושאין ברשותם רכב. לדברי נתניהו, מתן הקצבאות, במתכונת הנהוגה בעשורים האחרונים, לא אפשרה את שילוב האוכלוסייה החרדית במעגל העבודה, ומהווה "מלכודת עוני" לאוכלוסייה זו. החלטה זו תאפשר מעבר מתלות בקצבאות להשתלבות בשוק העבודה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x