$
הייטק והון סיכון

המנכ"ל הנכנס יניב גרטי יצטרך להוכיח לאינטל העולמית שישראל חדשנית

בלב השינוי האסטרטגי שעוברת החברה, על מנכ"ל אינטל ישראל הנכנס יניב גרטי להוכיח לחברה העולמית שישראל היא המקום הטוב ביותר עבורה למצוא ולטפח חדשנות. הוא גם יצטרך למצוא דרך להחזיר את ביטחון העובדים בחברה לאחר גל הפיטורים

מאיר אורבך 08:1915.12.16

כבר כמה חודשים יודע יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל הנכנס, שהוא עומד להחליף את מקסין פסברג בתפקיד ומכיר עולם חדש שעד עתה היה עבורו בבחינת נעלם גדול: יחסים הדוקים עם ממשלת ישראל. גרטי (49), שגדל וטופח בתוך ההייטק הישראלי, נכנס לנעליים גדולות בחברת ההייטק והיצואנית הגדולה ביותר בארץ, והוא ייכנס לתפקיד ב־15 בינואר 2017.

 

לאורך עשרות שנות פעילותה בישראל מקיימת אינטל מערכת יחסים עם הממשלה, שהביאה את החברה לקבלת מענקים בהיקף של מיליארדי שקלים, ובתמורה היא הקימה בארץ את המפעל בקריית גת, המעסיק כיום כ־4,000 עובדים. אינטל מהווה חלק חשוב בקהילה העסקית בישראל, גם בבחינת מעורבותה במשק. לכן, מרבית האנשים הסובבים את גרטי הופתעו הן מהבחירה בו למנכ"ל החברה והן מרצונו שלו לקבל עליו את התפקיד שידרוש ממנו לעסוק בדברים רבים שמעולם לא נגע בהם כמו ניהול מוסד של אלפי אנשים וכן עבודה מול ממשלות וגופים ציבוריים.

יניב גרטי יניב גרטי צילום: עמית שעל

 

יחד עם ההפתעה, רובם מסכימים שזו אינה משימה שגדולה למידותיו, אלא אתגר שיאלץ אותו לעבוד קשה כדי להבינו. לטענתם, הוא אולי יטעה וייכשל בדרך, אבל נחישותו להצלחותיו ההיסטוריות באינטל, כמו גם תפקידיו הקודמים, מבטיחים את מסוגלותו להצליח בתפקיד החדש. בנוסף, מעבר להבנתו הטכנולוגית והעסקית הבלתי מעורערת, גרטי מצטיין ביחסי אנוש טובים ובייצוגיות, יכולות שיעזרו לו בעבודתו מול הממשלה.

 

ייאלץ להראות במהירות איך ישראל משתלבת במהפכה

 

בהודעה לרגל מינויו אמר גרטי כי "הפעילות בישראל תמיד היתה נדבך מרכזי בפעילותה של אינטל העולמית, ואני אדאג שהיא תוסיף להיות כך עוד שנים רבות". אמירתו של גרטי לא נאמרה בחלל ריק, בשל העובדה שאינטל העולמית עוברת מהפכה בימים אלו, ששמה את שבבי הפי.סי בצד ומתמקדת בטכנולוגיות חדשות כמו האינטרנט של הדברים, אינטליגנציה מלאכותית, רובוטיקה ורכבים אוטונומיים.

 

על גרטי להראות במהירות כיצד ישראל משתלבת בתוך הפאזל הזה כיחידה אסטרטגית משמעותית כפי שהיתה בעבר, או שישראל תהפוך להיות לעוד אחד הקורבנות של תהליך השינוי שעוברת החברה. הוא יצטרך להוכיח לאינטל העולמית שהחדשנות בישראל אינה רק נחלת העבר עבור החברה־האם, אלא היא המקום הטוב ביותר בשבילה לחפש אחר חדשנות, אם במרכזי הפיתוח ואם ברכישה ובהשקעה בחברות סטארט־אפ טכנולוגיות. כך יוכל המנכ"ל הנכנס לשמר את רמת התעסוקה של אינטל ישראל, המעסיקה כ־6,000 אנשי פיתוח ועוד כ־4,000 עוברי ייצור, ואף להגדילה בתחומי הפיתוח.

 

העובדים איבדו את הביטחון באינטל ישראל

 

גרטי עבר דרך ארוכה בהייטק הישראלי בחברות תקשורת שונות עד שמונה למנכ"ל אינטל ישראל. הוא החל את דרכו העסקית המשמעותית ב־1994 בחברת ציוד התקשורת אורכית, שבה כיהן כמשך חמש שנים כמנהל שיווק ופיתוח עסקי. לאחר מכן המשיך לתפקיד סגן נשיא לשיווק באופטיבייס למשך שנתיים, ואחרי תקופה קצרה כמנהל התפעול של סרקונט עבר לאנוורה, שפיתחה ערכות שבבים מלאות לתקשורת אלחוטית, שם כיהן במקביל כמנכ"ל החברה וגם כסגן הנשיא, עד שהיא נמכרה לאינטל ב־2004. עם הרכישה עבר גרטי לאינטל וכיהן בתפקידי ניהול שונים בישראל וכן בארה"ב, עד שהגיע לתפקידו האחרון כסמנכ"ל אינטל העולמית ומנהל קבוצת התקשורת האלחוטית וחיבוריות.

 

אף על פי שגרטי עשה תואר ראשון בהנדסה ואלקטרוניקה (ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת תל־אביב), את מרבית עבודתו העביר בצד העסקי של החברות שבהן עבד, אם בשיווק ואם בפיתוח עסקי, וכך גם באינטל. השהות בארה"ב והעבודה הרבה מול החברה־האם בעמק הסיליקון העניקו לגרטי את הכלים להתמודד עם החברה העולמית, שנמצאת בלבו של שינוי משמעותי.

 

אתגר גדול נוסף שעומד בפניו עם כניסתו לתפקיד הוא להשיב את ביטחון עובדי אינטל במקום עבודתם, לאור הקיצוצים שעוברת החברה בשנה האחרונה. בעקבות החלטה על שינוי אסטרטגי בחברה העולמית הוחלט לקצץ במעל ל־10% מכוח העבודה. בישראל פרשו כ־300 עובדים, המפעל בירושלים נסגר והביטחון הרב שהיה לעובדים בחברה נפגע ורבים מהם תוהים לגבי עתידם באינטל הישראלית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x