$
השקעות ומימון

מנועי הצמיחה של מודיעין־מכבים־רעות

כ־13,500 יחידות דיור צפויות להיבנות בשלוש השכונות החדשות ובפרויקט המע"ר שישנה את פני מודיעין־מכבים־רעות. "נבסס את מעמד העיר כאחת הערים המובילות בישראל", אומר ראש העיר חיים ביבס

יעל גל-און 10:2401.01.18
בשיתוף דונה

 

"מודיעין־מכבים־רעות הפכה בתוך 21 שנות קיומה לסיפור הצלחה ולמודל החזון לפיתוח המדינה", אומר ראש העיר חיים ביבס. "במרוצת השנים רשמנו התקדמות בכל תחומי החיים בעיר, ובראשם בתחום החינוך כאשר העיר היא מהמובילות בישראל בכל המדדים החינוכיים ובהם אחוזי זכאות לבגרות, אחוז בני הנוער המתנדבים, שילוב החינוך המיוחד בעיר וכן בנתוני הגיוס לצה"ל, כאשר העיר נמצאת במקום הראשון בארץ מזה שנים".

 

בשנת 1993 הניח ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין, את אבן הפינה לעיר מודיעין, וביולי 1996 אוכלסו התושבים הראשונים של העיר. כעבור 21 שנים, לאחר איחודה של מודיעין עם מכבים ורעות, נראה שעיר העתיד, המונה כיום כ־95 אלף תושבים עם צפיפות אוכלוסין של 1,862 נפש לקמ"ר, עדיין לא נמצאת באמצע הדרך. תכנית המתאר של העיר משתרעת על פני 55 אלף דונם, חציים שטח בנוי וחציים שטחים ירוקים. העיר מתוכננת בשני שלבים. בשלב הראשון העיר צפויה לאכלס כ־130 אלף תושבים. בשלב השני (והסופי) צפויים להתגורר בה כרבע מיליון תושבים.

 

אחד מבנייני המשרדים של דונה במע"ר מודיעין־מכבים־רעות אחד מבנייני המשרדים של דונה במע"ר מודיעין־מכבים־רעות הדמיה: 3dvision

  

מודיעין־מכבים־רעות, שתוכננה על ידי האדריכל משה ספדיה, מתוכננת בארבעה רבדים ייעודיים עיקרים: אזור המגורים, מרכז העסקים הראשי, פארק המלאכה ואזור התעסוקה. שכונות המגורים בנויות סביב ליבת העיר – מרכז העסקים העירוני, ובו תחנת הרכבת מודיעין מרכז. עם השלמת הבנייה, מרכז העיר יכלול מוסדות ציבור, בניין עירייה ומתחמי מסחר ועסקים. בעיר יש כיום 12 שכונות (כולל מכבים רעות) כאשר השכונה הצעירה ביותר זו שכונת נופים הנמצאת בימים אלה בשלבי אכלוס.

 

יחד עם זאת, כיום נמצא פרויקט מרכז העיר של מודיעין־מכבים־רעות בשלבי בנייה מתקדמים. לפי העירייה, מדובר בפרויקט שישנה את פני העיר בכלל ומרכז העיר בפרט, ויהפוך את האזור לאחד ממרכזי העיר היפים והמתקדמים במדינה. על פי התכנון, בשדרה המרכזית של המע"ר (מרכז עסקים ראשי) יהיו שבילי הליכה, ספסלים, מזרקות, מתקני משחק, קיוסקים ושבילי אופניים, ולאורכה ייבנו כ־470 יחידות דיור בבניינים משולבי מסחר. בקצה השדרה תיבנה מעין פיאצה (כיכר), ובמרכזה שטח ציבורי פתוח להולכי רגל במתחם מבני המשרדים במע"ר.

 

חברת דונה מקימה במקום שני מבני משרדים מודרניים ומשמעותיים ביותר לאזור. "המתחם הזה ייחודי כי הוא יעניק חווית חיים אחרת. שילוב של מבני משרדים משמעותיים בלב עיר מתקדמת מאפשר לחיות ולעבוד במרכז העניינים", אומר אוהד סבן, סמנכ"ל חברת דונה. "בימים אלה אנו נמצאים במגעים עם חברות מהמובילות במשק לשכירת שטחים בשני הבניינים שאותם אנו בונים בשדרה".

 

"בית דונה A" עתיד להשתרע על שטח כולל של 26 אלף מ"ר, ולהתנשא לגובה של שש קומות, מתוכן ארבע קומות מיועדות למשרדים ושתיים למסחר וחניות. הבניין השני, "בית דונה B", ייבנה על שטח של 16 אלף מ"ר וישמש באותו אופן למשרדים ומסחר. מחירים להשכרה: מסחר – החל ב־100 שקלים למ"ר, משרדים – כ־80 שקלים למ"ר.

 

לפי נתוני העירייה, גילו של התושב המודיעיני הממוצע הוא 32 בלבד, הוא משכיל, בעל מקצוע חופשי, נשוי ויהודי יליד הארץ. היחס בין גברים לנשים בעיר כמעט זהה. מדי שנה נולדים בעיר כ־1,500 ילדים. בשנים האחרונות נרשמה תופעה: הורי התושבים בוחרים לעבור לעיר ולגור בקרבת מקום לילדיהם ולנכדיהם. על פי מדד חברתי-כלכלי (דירוג סוציו-אקונומי) של הלמ"ס, העיר מוצבת באשכול 8 (בסולם עולה מ-1 עד 10). בעיר לומדים כ־30 אלף תלמידים (כשליש מכלל תושבי העיר). בשנת הלימודים הנוכחית (תשע"ח) פועלים בעיר 177 גני ילדים, ו־42 בתי ספר, מתוכם 27 בתי ספר יסודיים, 13 בתי ספר על־יסודיים ושני בתי ספר לחינוך מיוחד. בנוסף, פועלים בעיר בית ספר למחוננים ויחידה לקידום נוער. אחוז הזכאות לבגרות בעיר (92.2%) הוא מהגבוהים בארץ.

 

שכונת נופים: מנוע הצמיחה בהווה

מודיעין־מכבים־רעות ניצבת כיום בחלקו האחרון של שלב א' בפיתוח העיר. בתחילת 2014 חתם ראש העיר מודיעין־מכבים־רעות, חיים ביבס, על הסכם הגג לפיתוח העיר, שיביא לסיום את שלב א' של העיר. ההסכם כולל את הקמת מרכז העיר ובו כ־1,450 יחידות דיור, ואת שלושת השכונות: נופים – 1,850 יחידות דיור, מורשת – 4,200 יחידות דיור וגבעת שר – כ־6,000 יחידות דיור. סך הכל, מדובר בכ־13,500 יחידות דיור נוספות.

 

דונה בשכונת נופים דונה בשכונת נופים צילום: רן צרפתי

 

שכונת נופים הממוקמת מצפון לכביש 431 נמצאת בימים אלה בהקמה על שטח של כ־954 דונם ותכלול 1,850 יחידות דיור ומרכזים מסחריים. מלבד מתחמי המגורים ייבנו בשכונה 18 מבני ציבור ובהם בתי ספר יסודיים (ממלכתי וממ"ד), בית ספר על־יסודי וגני ילדים. כמו כן מתוכננים בשכונה בית כנסת, מרפאה, טיפת חלב ומועדוני נוער.

 

חברת דונה בונה בשכונת נופים מגוון רחב של דירות – 3, 4 ו־5 חדרים, דירות גן ופנטהאוזים – בפרויקט המאופיין במבני בוטיק נמוכים עד 5 קומות הסמוכים לפארק ירוק. הדירות בפרויקט מרווחות במיוחד הודות לתכנון מתקדם המותאם למשפחות, ובעלות מפרט פרימיום הכולל מערכת מיזוג מיני מרכזית לכל דירה, מערכת בית חכם סטנדרט בנייה גבוה ונגישות גבוהה לצירי תחבורה מרכזיים וליציאות מהעיר.

 

מחירים: דירות גן עם 3 חדרים – החל ב־1.8 מיליון שקלים, דירות 4 חדרים – החל ב־1.93 מיליון שקלים ופנטהאוז 5 חדרים יוקרתי – החל ב־2.75 מיליון שקלים. "מבחינת תנאי התשלום", לדברי סבן, "הקושי של לקוחות לרכוש דירה ולשלם משכנתא ושכירות לתקופה לא מבוטלת הביאו אותנו לצאת במבצע מימון 80-20. כלומר, הרוכשים ישלמו 20% ממחיר הדירה במעמד החתימה ואת 80 האחוזים הנותרים רק בקבלת טופס 4, קרוב מאוד למועד אכלוס הדירה".

 

ראש עיריית מודיעין־מכבים־רעות ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס ראש עיריית מודיעין־מכבים־רעות ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס צילום: ענר גרין

 

פיתוח שכונות חדשות

שכונת מורשת המערבית היא ללא ספק מנוע הצמיחה הבא של העיר. בשכונה זו תוקמנה כ־4,200 יחידות דיור, כאשר 50% מהן יוקצו לזוגות צעירים ולזכאי דיור במסגרת תכנית מחיר למשתכן. השכונה החדשה תכלול חמישה בתי ספר (שלושה יסודיים ושניים על־יסודיים) ו־27 גני ילדים. מכרז הקרקעות בשכונת מורשת שפורסם בתחילת 2016 הינו אחד ממכרזי הקרקע הגדולים שנערכו במדינה בשנים האחרונות, ועמד על בניית כ־3,000 יחידות דיור. מתוכן, חברת דונה זכתה ב־2,170 יחידות דיור, כאשר 651 מהדירות מיועדות למכירה בשוק החופשי.

 

"בתחום הבנייה והפיתוח השלמנו בהצלחה פרויקטים רבים, ובהם פיתוח אזורי התעסוקה והמלאכה העירוניים הנמצאים בתנופת פיתוח והשקעות", מוסיף ראש העיר ביבס. "בד בבד אנו ממשיכים במלאכת הבנייה של העיר, בדגש על השלמת השלב הראשון של העיר תוך הקפדה להעניק לתושבים איכות חיים מיטבית כיאה לעיר מתקדמת וחדשנית, ולבסס את מעמד העיר כאחת הערים המובילות בישראל".

 

שכונת גבעת שר המתוכננת בדרום־מערב העיר עתידה להוות את מקור הצמיחה של העיר בעתיד הרחוק יותר, ויוקמו בה 6,000 יחידות דיור. השכונה, שנמצאת עדיין בשלבי תכנון, תכלול בתי ספר יסודיים, על־יסודיים ועשרות גני ילדים. מרכז עינב הוא אזור המלאכה המתפתח של מודיעין־מכבים־רעות, ובו מרכזי קניות, תעשייה קלה, מוסכים, מגרשים רב תכליתיים, מלאכה זעירה, אולמות אירועים ומקומות בילוי.

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן