מרכז העסקים החדש של בת ים: 2.5 מיליון מ"ר של מסחר, תעסוקה ומגורים
ראש העיר בת ים יוסי בכר: "המציאות שבה אנשים עומדים כל בוקר בפקקים במשך כשעתיים כדי להיכנס לתל אביב לא תוכל להימשך עוד זמן רב"
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
בימים אלו מקדמת הנהלת העיר בת ים יחד עם משרדי הפנים והאוצר מתווה לאיזון תקציבי שיאפשר יציאה לעצמאות כלכלית. במסגרת המתווה שיחתם בימים הקרובים יתווספו לקופת העיר 284 מיליון שקל בחמש שנים והעירייה תזכה לליווי מקצועי בתהליכי ההתייעלות, אשר יסייעו לה להגיע לאיזון תקציבי ולעצמאות כלכלית עד שנת 2022.
עד אז, מאמינים בבת ים, כבר יהפוך אזור העסקים המתחדש של העיר למרכז עסקים שוקק עם מאות חברות ובתי עסק חדשים שיעתיקו את משכנם לעיר בשנים הקרובות. מתחם העסקים של בת ים שוכן על שטח של 960 דונם וממוקם במרכזה של העיר, במיקום אסטרטגי ונגיש, בלב המטרופולין גוש דן. המתחם מתחבר ממערב לכביש 20 ולרכבת ישראל, ובעוד מספר שנים תעבור במרכזו הרכבת הקלה. אזור העסקים החדש הוא למעשה אזור התעשייה הראשון בישראל שעובר תהליכי פינוי־בינוי, שהופכים אותו לאזור עסקים חדשני המכיל מגורים, משרדים, מוסדות ציבור, תרבות ובילוי. בשנים הקרובות צפויים להיבנות במקום 2.5 מיליון מ"ר, כאשר 2 מיליון מ"ר מיועדים למסחר ותעסוקה וחצי מיליון מ"ר למגורים.
במקביל לתכניות הבנייה, בארבע השנים האחרונות השקיעה העירייה 50 מיליון שקלים בפיתוח וחידוש אזור העסקים, בחידוש תשתיות תת קרקעיות ועיליות, בפיתוח המרחב הציבורי, בפיתוח הרחובות ומתחמי הפרויקטים החדשים, תוך הסבת שטחים לא מנוצלים לטובת התושבים ובפיתוח נוף אדריכלי. כ־
6,500 מ"ר נבנו לשימושי משרדים מסחר וחנויות, כ־10,000 מ"ר של מבנים קיימים שופצו והוסבו לשטחי מסחר וחנויות, ואף בוצעה השקעה בשיפוץ מבנים עירוניים ופרטיים לטובת מיזמי תרבות, עיצוב ואמנות.
כיום קיימים כבר 32 פרויקטים בתוך מתחם העסקים שנמצאים בתהליכים שונים, מתוכם 10 תכניות מאושרות, תכנית אחת בשלבי בנייה (Up Town) וצפויה להסתיים השנה וארבע תכניות מאושרות להפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. בסך הכל מדובר ב־386 אלף מ"ר של מסחר ותעסוקה מאושרים ובשלבי אישור סופיים.
יחד עם זאת, נכון להיום, נמצאות בעיצומן עבודות הבנייה של מתחם בית המשפט, שיכלול את בית הדין האזורי לעבודה, בית המשפט לתעבורה במחוז תל אביב, בית המשפט לענייני משפחה ובית המשפט לנוער. המתחם, שצפוי להיפתח בתחילת 2019, יחליף את בית המשפט ברחוב שוקן בתל אביב.
לצדו של היכל בית המשפט החלה בנייתם של מגדלי משרדים, שיאכלסו בתוך שנים ספורות משרדי עורכי דין וחברות רבות שמעתיקות אף הן את מושבן לעיר בת ים, כמו גם בניין העירייה החדש. בת ים בונה את עצמה כיום להיות מרכז העסקים החדש של גוש דן וכדי לעודד עסקים להגיע למתחם העסקים המתחדש מציעה העירייה שכירות בעלות נמוכה וקרבה למגדלי המגורים. גם בתחום הפנאי המתחם מציע אטרקציות, כדוגמת מרכזי בילוי, ספורט וקניות וכל זאת במרחק הליכה מרצועת החוף.
"המציאות שבה אנשים עומדים כל בוקר בפקקים במשך כשעתיים כדי להיכנס לתל אביב לא תוכל להימשך עוד זמן רב", אומר ראש העיר בת ים יוסי בכר. "כבר כיום יותר ויותר חברות מעתיקות את משכנן למרכז העסקים שלנו, שגם נהנה מנגישות גבוהה, עם שלוש כניסות מנתיבי איילון, כביש 431, רכבת ישראל ורכבת קלה. הצורך של גוש דן באזור עסקים דרומי הוא הכרחי ונחוץ ואנחנו היום בונים את מרכז העסקים שבתוך שנים ספורות יהפוך לאחד ממתחמי העסקים המרכזיים בישראל".
בכר מוסיף: "כשבעל עסק חושב על העסק שלו הוא צריך לחשוב גם על העובדים שלו. אנחנו חשבנו עליהם וחושבים עליהם בכל תהליכי התכנון. העובד במתחם העסקים של בת ים יכול לרדת מהבית, לצעוד לעבודה שנמצאת במרחב הליכה, לפזר את הילדים במוסדות החינוך שנמצאים במרחק מטרים מהבית או מהעבודה, לאכול את ארוחת הצהריים מתחת למשרד ולשתות בירה כמה עשרות מטרים משם. הכל נגיש, הכל קרוב. הנגישות הזאת נכונה לא רק למי שיגור בבת ים או בפארק הים, אלא למיליון וחצי תושבי הערים השכנות, שיוכלו להגיע לכאן בטווח זמן של 15 דקות – ברגל, באופניים, ברכבת או ברכב".
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>