ב.ס.ר במחנה יהודה: תבלין נדל"ני בשוק הכי יפה בארץ
תחילת בנייתו של המתחם היוקרתי צפויה במהלך 2019, וכמחצית מהדירות בו כבר שווקו בהצלחה – לישראלים. "מה שעובר על מחנה יהודה מזכיר את הקובנט גארדן בלונדון – הפיכה למוקד בילוי תוסס, עם עלייה חדה בערך הנדל"ן"
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
ב.ס.ר במחנה יהודה - הפרויקט במספרים
תמהיל: שני מגדלים של 31 קומות בשלב א'; בהמשך צפויים להיבנות עוד שני מגדלים נוספים ושני בתי מלון
מספר דירות בפרויקט: 308 בשלב א'
שטח הפרויקט: כ-12 דונם
מחיר ממוצע למ"ר: כ-32 אלף שקל
אחד מהמתחמים העירוניים הכי סקסיים בישראל בדרך לעבור מהפכה. זה שנים ששוק מחנה יהודה ממצב את עצמו כאחד העוגנים המרכזיים של ירושלים, ומנקז אליו המוני מבלים מהבירה ומחוצה לה, כמו גם תיירים מכל רחבי העולם. השיק הירושלמי, בתוספת הסצנה הקולינרית התוססת שמאפיינת את האזור והקרבה לעיר העתיקה, מושכים אליו מיליוני מבקרים בשנה – ונראה כי היתה זו רק שאלה של זמן עד שגם חברות הנדל"ן – אף אם באיחור מה – יקפצו על המציאה.
אחרי פרויקטים מדוברים שקמו בשנים האחרונות במרכז ירושלים – בהם בתי סיידוף של קבוצת אשדר ומגדל סביון View של אפריקה ישראל – הבשורה הנדל"נית החמה באזור השוק כיום היא פרויקט המגורים והמלונות של קבוצת ב.ס.ר – "ב.ס.ר במחנה יהודה". חברת הנדל"ן הוותיקה בניהולו של המהנדס נחשון קיויתי מעפילה במסגרת פרויקט זה לראשונה לבירה, אחרי שכבר הקימה כמה ממיזמי הבנייה הגדולים והידועים בארץ – פרויקטים אשר כולם "הקפיצו" את ערכם הנדל"ני של סביבתם מעלה.
בין בוסטון לירושלים
אז האם מרכז הכובד של שכונות היוקרה הירושלמיות צפוי לנדוד משכונות טלביה והמושבה הגרמנית אל פנים העיר, לאזור השוק ורחוב יפו הפסטורלי? לראייתם של מומחים בתכנון עירוני שדיברנו איתם, התשובה היא חיובית. "התהליך שעובר על שוק מחנה יהודה מזכיר לי את אלה שעברו על הקובנט גארדן בלונדון והקווינסי מרקט בבוסטון", אומר פרופ' נעם שובל מהמחלקה לגיאוגרפיה והמכון ללימודים עירוניים ואזוריים באוניברסיטה העברית. "אלה מתחמים שבמהלך שנות ה-70 של המאה הקודמת הפכו משווקים סיטונאיים אפרוריים לאזורי בילוי וקניות תוססים, ובהתאם – ערכם הנדל"ני עלה לאין שיעור.
"מה שהביא למתיחת הפנים המוצלחת במחנה יהודה הוא בראש ובראשונה שילוב מנצח בין מיקום מרכזי לנגישות, לצד עלייה בתיירות – זו המקומית וזו מחו"ל. לכך צריך להוסיף גם את השינויים בהרגלי הצריכה, שתרמו גם הם למהלך – היום אנשים כבר לא מסתפקים בקניונים הסטריליים והסגורים אלא מבקשים לבלות במתחמים פתוחים וססגוניים. האלמנטים האלה באים לידי ביטוי גם במחנה יהודה, שמצליח נכון להיום לייצר איזון מוצלח בין שוק מסורתי חי ותוסס לבין מוקדי קולינריה ובילוי מודרניים יותר".
"מי שבעצם הוביל את השינוי הם סוחרים בעלי חזון שהבינו שבמתוכנת הקיימת שוק מחנה יהודה יתקשה לשרוד", מרחיבה רותם משקוב, דוקטורנטית באוניברסיטה העברית שכתבה עבודת מחקר זוכת פרסים על השוק. "כאשר אלי מזרחי למשל החליט לפתוח בית קפה, צחקו עליו, אמרו לו שעם הריחות מסביב אף אחד לא יתקרב למקום שלו. בסופו של דבר מבחן התוצאה הוכיח שמזרחי צדק, ובהדרגה גם בעלי דוכנים הבינו שנדרשת חשיבה מחודשת ושינו אט אט את העסקים שלהם. אחר כך הצטרפו אליהם עוד שחקנים חדשים שהחליטו להתמקם בשוק. למהלך שותף גם המינהל הקהילתי בעיר, ובהמשך נרתמה גם העירייה, שהבינה את הפוטנציאל הגלום במקום".
כשנדל"ן פוגש מותג לאומי
המיזם של קבוצת ב.ס.ר יכלול בשלב בראשון שני מגדלים של 31 קומות ובהם 308 דירות, ובהמשך הדרך ייבנו עוד שני מגדלי מגורים וכן שני מלונות מרשת פתאל – מלון העסקים NYX ומלון הבוטיק בית אליאנס, אשר ישכון במבנה כי"ח ההיסטורי. התוכנית לפרויקט הענק כבר הוגשה להפקדה, וההערכה היא כי הבנייה תצא לדרך עד סוף השנה.
בדומה למתחם שרונה הייחודי בתל אביב – שם קבוצת ב.ס.ר מנהלת הקמה של מתחם מגורים הכולל כ-400 דירות – המתחם במחנה יהודה יציע לדייריו גם שטחי מסחר, פנאי ובילוי, בסגנון אלה שבמתחם הקניות בממילא. בקבוצה אומרים כי המתחם לא יהיה פרטי ומיועד לדיירים ולבאי בתי המלון בלבד, כי אם פתוח לציבור הרחב.
הפרויקט פונה הן למשקיעים והן למשפרי דיור, כשעד כה, עוד בטרם החלה הקבוצה בשיווק הפרויקט (בקרוב תחל הקבוצה בקמפיין תקשורתי רחב היקף), נמכרו מחצית מהדירות בו. בניגוד לפרויקטי היוקרה שמסביב, הרוב המוחלט של רוכשי הדירות בפרויקט הם ישראלים – מירושלים וסביבתה כמו גם תל אביביים שביקשו לעצמם דירה לסופי השבוע באחד המקומות המרגשים שיש בישראל.
קיויתי אומר כי עבורו, המתחם במחנה יהודה הוא מעין סגירת מעגל של פעילות בעלת חשיבות לאומית בבירה – לפני כארבעה עשורים הוא היה שותף, כמהנדס מפקח, להקמתה של שכונת פסגת זאב בצפון העיר. "לכל דבר מגיע הזמן שלו, והחזון בסוף מתגשם", הוא אומר היום. "פרויקט המגורים, המסחר והבילוי במתחם מחנה יהודה יהיה נקודת ציון חשובה בלבה הפועם של ירושלים, ויהפוך את מרכז העיר לאזור נושם, תוסס ורענן. המיתוג של 'עיר ללא הפסקה' יידבק אליו בימות השבוע – ובסוף השבוע אפשר יהיה ליהנות בו ממנוחה ושקט".
בשורה לצעירי העיר
בקבוצת ב.ס.ר מתגאים בתמהיל הדירות המגוון, הכולל דירות 2 חדרים (החל ממחיר של 1.66 מיליון שקל), 3 חדרים (החל ממחיר של 2.65 מיליון שקל), ו-4 חדרים (החל ממחיר של 3.6 מיליון שקל), כמו גם דירות פנטהאוז עם נוף ישיר ומרהיב לעיר העתיקה. באזור שלא משופע במקומות חניה, ייהנו הדיירים מחניון תת-קרקעי פרטי לצד נגישות גבוהה לרכבת הקלה ברחוב יפו. הרכבת הקלה מקשרת את הפרויקט לכל רחבי ירושלים כמו גם ליציאה מהעיר, שם נמצא הקו המהיר של רכבת ישראל לתל אביב, מרחק 30 דקות נסיעה בלבד.
בב.ס.ר מדגישים כי הפרויקט ייהנה מסטנדרט בנייה גבוה ומפרט טכני עשיר המשלב בין הצביון הירושלמי השורשי לאיכויות הבנייה המודרניות. על הטאץ' הבינלאומי אחראי האדריכל האמריקאי הנודע איאן באדר (האחראי בין השאר לתכנון מוזיאון הלובר בפריז), והוא ישתף פעולה פעולה עם משרד ברעלי, לויצקי, כסיף אדריכלים ובוני ערים. עוד אומרים בחברה כי הפרויקט תואם את מדיניות העירייה המעודדת בנייה לגובה וכן בנייה של דירות קטנות יחסית במרכז העיר – באופן שלא שוכח את הזוגות הצעירים.
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>