"העירייה תומכת במתחם ה-1000, אין שם אי-ודאות"
בזמן שמתחם ה-1000 הופך מחלום למציאות, הביקוש לקרקעות בשטחו גובר והולך, הן מצד החברות הגדולות במשק והן מצד המשקיעים הקטנים. מנכ"ל שבירו לנד מסביר איך עוד ניתן להשקיע במתחם המסחרי הכי חדשני בארץ
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
העבודות במתחם ה-1000, מטרופולין העסקים השאפתני הנבנה על עתודות הקרקע האחרונות של ראשון לציון ממערב לאילון, נכנסות לקצב גבוה. רק באחרונה דווח כי קרן Jtlv2 זכתה במכרז למגרש במתחם המיועד לתעסוקה ומסחר בשטח של כ-12 אלף מ"ר בעלות של כמעט 120 מיליון שקל, וחברת רוגובין זכתה גם היא במכרז למגרש המיועד לתעסוקה ומסחר בשטח של כ-5,000 מ"ר בכ-60 מיליון שקל. לצדן הבטיחו את מקומן במתחם עוד כמה מהחברות הגדולות במשק, בהן קבוצות דיסקונט ופרשקובסקי.
מתחם ה-1000 יציע שילוב יחיד מסוגו בהיקפו בין מסחר, תעסוקה, מגורים, בילוי ופנאי, בסטנדרט שעוד לא נראה בישראל: על פי התוכניות הוא יכלול כ-1.75 מיליון מ"ר לתעסוקה, כ-160 אלף מ"ר למסחר ומלונאות וכ-120 דונם של פארקים וריאות ירוקות – וכל זאת לצד כ-5,500 דירות חדשות.
המטרופולין החדש צפוי לאכלס כ-100 אלף עובדים ולמעלה מ-22 אלף תושבים, ולנקז אליו תעשיות עתירות ידע, תאגידים פיננסיים, מרכזי מחקר, מוסדות חינוך ואירועים עתירי משתתפים. מחצית מעתודות הקרקע במתחם שייכות לעיריית ראשון לציון, והשאר לבעלי קרקע פרטיים.
בעירייה מציינים כי תשומת לב רבה הושקעה במיקומו של המתחם, במפגש בין עורקי התחבורה הראשיים באזור – נתיבי אילון וכביש 431, בסמיכות לכביש 441, כביש 6 ובצמוד לתחנת רכבת ישראל, ובעתיד גם לתחנות הרכבת הקלה. לצד היתרונות התחבורתיים, נמצא המתחם גם במרחק קצר מחוף ימה של העיר, ומאטרקציות דוגמת הסופרלנד, האמפי לייב פארק והיס פלנט.
את אקורד הפתיחה למתחם סיפק בנק דיסקונט, שזכה ביוני 2016 במכרז הראשון. הפרויקט, שהעבודות במסגרתו כבר החלו, ישתרע על שטח של כ-21 דונם ויאכלס את יחידות המטה של הקבוצה, ובכלל זה את בנייני המטה של בנק דיסקונט, בנק מרכנתיל וחברת כאל.
בקיץ האחרון אישרה ועדת המכרזים בעיריית ראשון לציון את זכייתן של חברת פרשקובסקי וחברת אמות בקרקעות לעסקים ומסחר בשני מגרשים במתחם. פרשקובסקי זכתה במגרש בשטח של כ-54 אלף מ"ר המיועד לתעסוקה ומסחר במחיר של כ-80 מיליון שקל, בעוד אמות זכתה במגרש סמוך, המיועד אף הוא לתעסוקה ומסחר, בשטח של כ-19 אלף מ"ר ובמחיר של כ-30 מיליון שקל.
הביקוש מדבר בעד עצמו
"מתחם ה-1000 יציב סטנדרטים חדשים בכל הקשור למתחמי תעסוקה, מגורים ופנאי", מבטיח ראש העיר ראשון לציון, רז קינסטליך. "הנגישות התחבורתית שלו בשילוב עם מיקומו הגאוגרפי והתחבורה הציבורית היעילה שעליה אנו עמלים בימים אלה, יהפכו את מתחם ה-1000 למטרופולין החדש של ישראל. המגזר העסקי כבר מביע אמון גדול במתחם ובעיר ראשון לציון, כשהביקוש הרב כמו גם הסכומים שהוגשו במסגרת המכרזים האחרונים מדברים בעד עצמם". קינסטליך מוסיף כי "אחד היעדים העיקריים שלי הוא שתושבי ראשון לציון יוכלו לעבוד בעיר ולא יצטרכו לצאת ממנה, מה שיפתור את נושא פקקים ויספק איכות חיים גבוהה. על כן אני רואה חשיבות עצומה בקידומו של המתחם".
אחד ממאות בעלי הקרקעות הפרטיים במתחם ה-1000 הוא חברת שבירו לנד, המתמחה בהשקעות פוטנציאליות ומניבות תשואה. "את הפוטנציאל האדיר שמציע האזור הזה זיהינו עוד לפני שפרויקט מתחם ה-1000 יצא לדרך", מספר מאיר צ'צ'קס, המנכ"ל והבעלים של החברה. "למעשה, את הקרקעות הראשונות שלנו כאן רכשנו כבר לפני למעלה מעשור. מדובר באחד הפרויקטים המרכזיים שמקדמת עיריית ראשון לציון, דבר המפזר את האי-ודאות שמלווה לא פעם פרויקטים מסוג זה, ומגביר עוד יותר את הביקוש. זוהי לא עוד השקעת נדל"ן מעורפלת בפרויקט שאולי יקום בעוד כמה שנים ואולי יתמוסס. המשקיעים מבינים שיש פה הזדמנות יוצא דופן והם לא רוצים להישאר בחוץ".
שבירו לנד מציעה במתחם קרקעות למשרדים, במחיר ההתחלתי של 150 אלף שקל למשרדים בשטח של 30 מטר – הרבה מתחת למחיר השוק. "בניגוד להשקעה בדירה, המצריכה הון עצמי של למעלה מ-1.5 שקל, בנדל"ן מסחרי ניתן להשקיע גם עם הון עצמי צנוע באופן יחסי", אומר המנכ"ל צ'צ'קס. "אם משווים את המתחם הזה לתל אביב, הרי שלמרות שגם אנחנו יושבים באזור המרכז, השכירות נמוכה יותר וכך גם הארנונה – ולכך יש משמעות רבה". בחברה מציינים כי פרופיל המשקיעים מגוון למדי: "פונים אלינו מכל המגזרים. ההיענות עד כה היא לא פחות ממטורפת, בשלושה שבועות כבר בצענו למעלה מ-100 עסקאות".
עבור חתך האוכלוסייה המבוסס יותר מציעה שבירו לנד השקעה גם בקרקעות למגורים במתחם, במחיר התחלתי של 590 אלף שקל. החברה מקפידה ליצור מנגנון הגנה מרבי למשקיעים, כך למשל, העברות התשלום מתבצעת רק לאחר רישום הערת אזהרה בטאבו. בנוסף, קיימת למשקיעים האופציה לחלוקת התשלום לשמונה תשלומים ללא ריבית. בחברה קוראים לעוד בעלי קרקעות במתחם להיכנס עמה להסכמי שיתוף, וזאת על מנת "למקסם את הזכויות של כולם", כדברי צ'צ'קס.
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>