ועידת לונדון
נשיא Citymapper: "ללא תחבורה חכמה, ייחנקו מרכזי ערים מהזיהום"
אומיד אשתרי, נשיא אפליקציית התחבורה הציבורית, סיפר בוועידת הטכנולוגיה והחדשנות של כלכליסט בלונדון על אתגרי ההיסעים האורבניים ועל הטרנדים החמים בתחום. לדבריו, צפויים קשיים לחברות שיתוף נסיעות כאובר
"הרכב של העתיד עוד לא הומצא, וכשהוא יגיע זה יהיה כמו ההבדל בין טלפון פשוט של נוקיה לאייפון" - כך אמר נשיא Citymapper,אומיד אשתרי, ב-Mind The Tech 2019 - ועידת הטכנולוגיה והחדשנות של כלכליסט בלונדון.
- טדי שגיא: "אוהבים לדבר על החלום האמריקאי, אבל החלום האירופי קרוב יותר ואפשרי"
- מארק און, מנכ"ל Gett: "בחודש האחרון עברה החברה לרווחיות באנגליה"
- 500 יזמים ומשקיעים בריטים וישראלים בוועידת הטכנולוגיה והחדשנות של כלכליסט בלונדון
סיטימאפר היא מאפליקציות התחבורה הציבורית החדשניות והפופלריות בעולם, שמובילה חידושים כמו מנוי משולב לתחבורה ציבורית וכלי רכב שיתופיים. אשתרי דיבר על הבמה עם איזי וידרה, שותף מנהל בקרן ההון סיכון Reimagine Ventures.
"סיטימאפר היא אפליקציית היסעים אורבנית שמנסה לפתור את הבעיה של הגעה מנקודה א' לנקודה ב' באמצעות שילוב בין אמצעי תחבורה שונים והצגת דרכי נסיעה משולבות", סיפר אשתרי. "לאחרונה שילבנו תשלומים באפליקציה והשקנו מנוי חודשי לתחבורה ציבורית, שכולל את כל אמצעי התחבורה – תחבורה ציבורית כמו אוטובוסים ורכבת תחתית, אופניים שיתופיים וקרדיט מתחדש לאפליקציות הזמנת נסיעות דוגמת גט".
אשתרי דיבר גם על קשיים ושינויים שמפעילות שירותי הזמנת נסיעות כמו אובר צפויות להתמודד אתם בקרוב. "עשינו הרבה דברים לפני השלב הנוכחי שלנו", אמר. "ניהלנו בעבר קו אוטובוס ובהמשך מוניות שיתופיות. אני יודע ששולי הרווח בתחום הזה נמוכים מאוד ושקשה מאוד להתחרות. ערים חכמות יהיו בנות קיימא יותר ויצמצמו את הזיהום, ומי שיפעיל תחבורה לא יעילה ומזהמת ישלם את זה. בקליפורניה אושר השבוע חוק שמגדיר את נהגי אובר כעובדים. יש זעם ציבורי נגד כלכלת החלטורה. זה ישנה את הפעילות של אובר ודומותיה, והן יהפכו ליותר בנות קיימא".
בהקשר של תחרות מול שחקניות גדולות כמו גוגל, אמר אשתרי: "אנחנו רוצים להיות נקודת הכניסה למציאת תחבורה בעיר. אנחנו מאוד חזקים בכמה ערים שאנחנו פועלים בהן, אנחנו מספקים למפעילים של שירותים תחבורה שיתופית או הזמנת נסיעות נוסעים והם נותנים לנו עסקאות מסחריות. אנחנו רוצים להיות מאוד הוליסטים ונותנים הרבה ערך גם לתחבורה ציבורית. יש הרבה הזדמנויות במוביליות כשירות – הפיכת המורכבות של אופציות התחבורה השונות לפשוטה, ונוסעים מוכנים לשלם בשביל זה יותר. כדי לעשות את כל זה אנחנו לא צריכים להיות הגורם המוביל, מספיק להיות אחד השחקנים הבולטים. אפשר להיות שחקן בולט שמאגד שירותי תחבורה שונים. זה מאוד חשוב לערים".
עוד סיפר אשתרי על הטרנדים השונים שמעצבים כיום את תחום התחבורה בערים. "הרבה כסף מגיע לכלי רכבי שיתופיים, אופניים וקורקינטים", ציין. "יש יותר ברירות לצרכנים, זה טוב אבל גם רע כי יש יותר מדי אפליקציות בטלפון. שירותי מייל ראשון ואחרון יהיו חשובים מאוד לפיתרון הרבה בעיות ואני מקבל את זה בברכה. אולי עכשיו זה נראה שהם מלכלכים את העיר, אבל זו רק ההתחלה. אנחנו נפתור את הבעיות, ואלו פיתרונות חשובים.
"טרנד שני הוא שימוש בכמה אמצעי תחבורה בנסיעה אחת. כיום שבטיול אחד אנשים הולכים, נוסעים באופניים, ברכבת ואז עוד פעם באופניים. זו המציאות היום, וזה לא היה אפשרי לפני חמש שנים. טרנד נוסף הוא מורכבות. יש מגוון אפליקציות, מחירים משתנים לפי ביקושים, כל הדברים האלה צריכים להיות קלים יותר. אנחנו מטפלים בכל הטרנדים באמצעות היותנו אגרגטור שמחבר בין כל אמצעי התחבורה והשירותים השונים. מישהו צריך לעשות עבודה טובה ולחבר בין את כל הדברים האלה".
בהתייחסו לאתגרי העתיד, אמר אשתרי: "אורבניזציה היא אחת הבעיות שערים מתמודדות איתן כיום. אנשים עוברים לשולי העיר, שם רשת התחבורה לא מפותחת כמו במרכז. רשויות תחבורה מנסות לפתור את זה בלי תקציבים נוספים. בלונדון, צריך להעביר את התחבורה מהמרכז לשוליים, ולשים במרכז יותר דגש על הליכה וכלי רכב חשמליים. רגולטורים צריכים לחייב את מי שרוצה לפעול במרכז לפעול גם בשוליים. ואז יהיו שם יותר אפשרויות. בעלות על מכונית פרטית תהיה יקרה יותר, מבחינת הוצאות כמו חנייה או דלק, מה שיהפוך פיתרונות אחרים למושכים יותר. צריך לבנות את התשתית, ואז לעודד אנשים להשתמש בהם - אחרת מרכזי הערים יחנקו מזיהום".