$
פטנטים וקניין רוחני

חושבים על אקזיט? הנה כמה עצות שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם לפספס

עו"ד אהוד האוזמן, עורך פטנטים וראש מחלקת ההייטק בקבוצת ריינהולד כהן מתארח ב The Tipping Point – פודקאסט הנותן טיפים ליזמים מאת יזמים, ועצות ששוות זהב

בשיתוף ריינהולד כהן, פודקאסט The Tipping Point 12:0726.12.19

בפודקאסט האוזמן מדבר על אסטרטגיית קניין רוחני לסטרטאפים וחברות היי-טק, מה חשוב לדעת על מנת לגבש אסטרטגיית IP? מהו התזמון הנכון ליציאה לשוק? איך נחשפים? איך כל זה פוגש את מהפכת הקניין הרוחני בסין ואיך היא מייצרת הזדמנויות חדשות?

 

האוזמן מסביר, כי בעולם שבו התחומים ה"חמים" בחדשנות הם קנאביס, בלוקצ'יין, סייבר ולמידת מכונה (CBCD), אף פעם לא תוכלו להיות בטוחים שבמקום כלשהו בעולם לא יושב מישהו שמפתח את אותם דברים, ולא תוכלו להבטיח למשקיע או לרוכש שתוכלו לשמור על היתרון התחרותי שלכם.

 

ניהול אסטרטגי נכון, על פי האוזמן, צריך להגן על האמצאה באמצעות פורטפוליו שלם של בקשות פטנט ופטנטים, אותם הוא מתאר כ"שדה מוקשים". פורטפוליו כזה חייב להיות מתוכנן על ידי מומחים לקניין רוחני שהם "זרועו הארוכה" של הלקוח. מעין (CIPO (Chief Intelectual Property Officer חיצוני שמחובר ל-DNA של הלקוח, כזה שיידע להתאים אותו לצרכיו של רוכש פוטנציאלי עתידי וייתן לו ערך עסקי אמיתי.

עו"ד אהוד האוזמן עו"ד אהוד האוזמן צילום: אייל יצהר

 

האוזמן מנפץ את המיתוס ש"לא צריך פטנט לתוכנה" ומתייחס אליו כאל טעות חמורה! ברוב המדינות התעשייתיות המובילות ניתן להגן על אמצאות בשטח התוכנה ומספר הפטנטים בתחום התוכנה גדל דרמטית לאורך השנים. אם אתם לא תרשמו – איך תבטיחו שמתחריכם לא ירשמו וישיגו באמצעות הפטנטים יתרון עסקי ?

 

עוד הוא מוסיף ומתייחס למהפכת הקניין הרוחני בסין, ומספר על פניות רבות ממשקיעים סיניים, שמבקשים לבדוק את תיק הפטנטים של החברות הישראליות, שהם מעוניינים לרכוש. הוא מדגיש את החשיבות הרבה שביצירת אסטרטגיית קניין רוחני נכונה שמותאמת גם לשוק הסיני.

 

על כל אלה ועוד בפודקסט של אהוד האוזמן ב The Tipping Point .

 

 חזרה לערוץ פטנטים וקניין רוחני >>

 

אין במידע הכלול לעיל כדי להוות ייעוץ מקצועי מכל סוג שהוא, ובכלל זה ייעוץ משפטי, או תחליף לייעוץ כאמור, ואין להסתמך עליו בעת קבלתה של כל החלטה מכל סוג שהוא.

 

x