הייטק בפקקים
איך להשתלב במקצועות הלא טכנולוגיים בהייטק
כשליש מהמשרות בהייטק לא דורשות הכשרה טכנולוגית - איך מוצאים אותן, מה אפשר ללמוד ממי שכבר הגיע אליהן ולמה עדיין צריך זיקה לטכנולוגיה? הפודקאסט "הייטק בפקקים" עושה סדר
- משחק הכיסאות: במקום לפטר או להוציא לחל"ת חברות הזיזו עובדים לתפקיד אחר
- לא מספיק להתקין ZOOM - איך מתכוננים לעבודה בצל הקורונה
- מאות פניות לכל משרה וטאלנטים שמתפשרים על שכר: כך נראית סוף החגיגה בהייטק
איפה מוצאים את המשרות האלה, איך מגיעים אליהן? הפודקאסט "הייטק בפקקים" מציג את הסיפור שמאחורי המשרות בתעשיית ההיי-טק שלא דורשות הכשרה טכנולוגית.
ד"ר אורן צוקרמן, ראש התכנית לתואר שני באינטראקציית אדם מכונה במרכז הבינתחומי, אומר שכדי להיות בהייטק צריך לא רק לא לפחד מטכנולוגיה, חדשנות ושינויים - צריך לאהוב אותם. האמירה הזו לא תיאורטית, שמענו דברים דומים גם מאנשים שעשו את המעבר הזה. לא חייבים לדעת לכתוב קוד, אבל אי אפשר רק לדקלם את המילים. צריך לרצות לקרוא, ללמוד, להבין את המונחים, המגמות, הטכנולוגיות, לקרוא את המדורים, לעקוב אחרי פודקאסטים ובלוגים מובילים, להתעניין וגם להתרגש.
בפודקאסט השתתפו גם איתי מנור, איש מכירות בסייסנס, שעוסקת בפתרונות בינה עסקית, ואלון אסקרוב, מנהל תוכן בפלייסטודיוס שמפתחת משחקי רילטיים למובייל, שסיפרו איך הגיעו לתפקידים האלה וגיל קרת, מנכ"ל ומייסד קרת ברוקס, שעושה מיקור חוץ (אאוטסורסינג) לתפקידי CFO.
עוד סיפור משותף לכולם הוא היכולת להיות קצת יזמים גם באופן שבו מנהלים את הקריירה - יוצאים לפגוש אנשים, לחפש את הקבוצות, במציאות וברשתות, שם נמצאים אלה שרוצים לעבוד איתם, להבין את תחומי העיסוק, ללמוד את המונחים, את העשייה, להשלים חוסרים. ואת כל זה לעשות פרואקטיבית, כי זה מה שמניע את התעשייה הזו, יזמות.
נעמי קריגר כרמי, סמנכ"לית ומנהלת הזירה החברתית ברשות החדשנות, מדברת על העיסוקים החדשים בתחום מדע הנתונים, כל מי שיודע לספר סיפור ממידע ולתת תשובות לשאלות שאפילו לא ידענו לשאול.
הקצב בהייטק גבוה, מוכתב על ידי קצב השינויים של הטכנולוגיה שיוצרת עולמות חדשים. בתהליך הזה נוצרים צרכים שאין להם שם, משרות שאין מערכת השכלה והכשרה פורמלית שמזינה אותן. בתפר הזה, במקום לחפש אנשים עם ניסיון קודם בדיוק בעשייה מסוימת, יש כבר מקומות שבהם מסתכלים אחרת על הזהות המקצועית שלכם. ובמקום להגדיר אותה דרך קורות החיים של השכלה וניסיון, מחפשים ללמוד את מה שהניסיון וההכשרה וגם ההתנהלות שלכם מראים היכולות והפוטנציאל שלכם להביא את הערך שצריך לתפקיד.