ועידת ניו יורק 2017 ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
באנר ניו יורק שלי

ועידת ניו יורק

ועידת ניו יורק: לא "כולם מנסים לדפוק אותי"

יפתח עמית, מנהל בכיר לאבטחת מידע באמזון, כותב לקראת ועידת ניו יורק של כלכליסט Mind The Tech NY2017 על גילוי אמריקה שלו: כך החלטתי לוותר על האקזיט ולצאת מהגטו הישראלי

יפתח עמית 08:1421.04.17

בארבע השנים האחרונות הפכתי את ניו יורק לבית שלי בפעם השנייה. הסיבה העיקרית למעבר שלי לתפוח הגדול: תקרת הזכוכית המקצועית שנתקלתי בה בארץ. בישראל אין ממש לאן להתקדם בתחום אבטחת המידע, אלא אם אתה מתכנן להקים סטארט-אפ ולעשות אקזיט. כבר הייתי שם, רק בלי האקזיט. ואני לא לבד בזה. רוב הסטארט-אפיסטים לא עושים בסופו של דבר אקזיט. וגם אם הם עושים אקזיט, לרוב לא מדובר באקזיט שמצדיק את השנים של ההשקעה הגדולה ואת המחיר שהיא גובה מהמשפחה.

 

ועידת ניו יורק של כלכליסט תתקיים ב-16-18 במאי. לפרטים והרשמה לחצו כאן

 

לעומת זאת, ניו יורק היא ההתגלמות האולטימטיבית של ארה"ב כארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. מעט לפני שעברתי לכאן, נכחתי בפגישה שמבחינתי היתה הביטוי של התרבות העסקית בניו יורק. הפגישה הזו גרמה לי להבין מחדש שהעיר הזו היא המקום לצמיחה מקצועית וכלכלית אמיתית.

 

הייתי במסע מחוף לחוף עם שניים מהקולגות שלי בחברת הייעוץ הקטנה שניהלנו בתל אביב. זה היה היום האחרון שבו נפגשנו עם לקוחות פוטנציאליים בארה"ב באותה נסיעה. אחרי שהיינו בסיאטל, בעמק הסיליקון ובבוסטון, כבר דקלמנו את המצגת שלנו מתוך שינה, כולל הבדיחות הספונטניות כביכול. באותו יום היתה לנו פגישה עם השותף המנהל שאחראי על תחום אבטחת המידע באחד מהמוסדות הפיננסיים הגדולים בעולם שפועלים מניו יורק. 

 

 

בפגישה נכחו גם חמישה או שישה סמנכ"לים שהמשכורות השנתיות שלהם יכולות לממן מדינה אירופית קטנה. שלוש דקות לתוך המצגת שלנו, בדיוק כשאנחנו מתחילים להיכנס לעומק הדברים, עוצר אותנו השותף הבכיר ואומר "אם אתם מתכוונים לספר לי על האיום הזה, האיום הזה והאיום הזה, ולהסביר לי מדוע האיומים האלו אמורים לעניין אותנו ומה אפשר לעשות איתם, בואו נסיים כאן את הפגישה. אנחנו מעסיקים את כל חברות הייעוץ ומכירים את כל מוצרי האבטחה". הוא התחיל לארגן את עצמו ליציאה מהחדר. השתתקנו.

יפתח עמית יפתח עמית

 

באף אחת מהפגישות שערכנו במסע הזה לא קיבלנו פידבק שלילי ואף אחד לא קטע אותנו באמצע המצגת. בכל הפגישות הקודמות הנוכחים בחדר הנהנו בנימוסיות אמריקאית בזמן שדיברנו, אמרו "כמה מעניין", קשקשו איתנו על ישראל ונפרדו מאיתנו תוך שהם מבטיחים שידברו איתנו בהמשך ו"נראה מה יהיה". באמריקאית זה אומר שלא יהיה כלום. "הנעמתם את זמננו, אבל יש חברות מקומיות שמספקות את אותם המוצרים. אנחנו מעדיפים לשלם יותר ולא להתעסק עם היהירות הישראלית". זו הכוונה האמיתית שלהם כשהם אומרים "נדבר".

 

"מה היית רוצה לשמוע? איזו בעיה שאין לך פתרון עבורה מעסיקה אותך עכשיו?", שאלתי את השותף המנהל בזמן שהקולגות שלי הסתכלו אחד על השני בייאוש. "איך אנחנו מגיעים למצב של הרצת קוד ידוע בלבד על כל המחשבים בארגון תוך פחות משלוש שנים?", ירה לעברנו השותף. השיחה התגלגלה במשך שעה מאותה נקודה. לא היתה לנו מענה לכך ולכן גם לא הגענו ללחתום איתם על עסקה. ובסופו של דבר נאלצתי לסגור את העסק בארץ.

 

מאז הספקתי לעבור לתפוח הגדול והיום, ארבע שנים אחרי, אני פוגש את השותף ההוא לכוס קפה לפחות פעם בשלושה חודשים ואנחנו מדברים על הכל; החל מאיך מנהלים מערכי סייבר בחברות ששוות מאות מיליארדי דולרים, דרך השפעותיה של פוליטיקה מקומית ובינלאומית על הכלכלה ועד לגנים של הילדים והחופשות המשפחתיות.

 

היום אני יודע לומר מה הוביל ליצירת הקשר הזה – האסרטיביות שהפגנו גם אחרי שהיה ברור שלא יצא לנו כלום מהפגישה הזו מבחינה עסקית. התרבות של המגזר העסקי בניו יורק נמצאת בין התרבות האמריקאית לתרבות התל-אביבית. יש מקום ליוזמה ול"פושריות", כל עוד הדברים נעשים בצורה תרבותית. זה המתכון ליצירת הזדמנויות ולבניית קשרים ארוכי טווח. בשבילי הקשר הזה הוא גם ניפוץ של תקרת זכוכית בעיר שבה אתה נמדד לפי הביצועים שלך, אבל באותה מידה נמדד גם על האופן שבו אתה שומר על הערכים שלך.

 

הכותב הוא מנהל בכיר לאבטחת מידע באמזון

 

לכל כתבות "ניו יורק שלי" לחצו כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x