ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
באנר ועידת ניו יורק דף כתבה

ועידת ניו יורק

סמנכ"ל שיווק וחדשנות בבזק: "הטכנולוגיה הופכת את הילדים להרבה יותר מודעים ואמפטיים מבעבר"

גיל רוזן שדיבר בוועידת כלכליסט בניו יורק דחה טענות כאילו הילדים של היום מנותקים מהעולם. לדבריו, "העולמות האלו יחברו אנשים, לא ינתקו אותם". אפי אפשטיין, שותפה מנהלת בסאונד ונצ'ורס: "מכונות יהיו חכמות יותר, אבל החיבור האנושי הוא מה שמביא אותנו יחדיו". רון יקותיאל, מייסד ומנכ"ל קלטורה: "אין תחליף לחיבור הפיסי כדי להבין אנשים, אנחנו עושים את זה עם מיליוני אנשים"

עומר כביר, ניו יורק 08:5518.05.17

"הטכנולוגיה גורמת לנו להיות הרבה יותר שיתופיים, ופיתוחים בתחום המציאות המדומה (VR) והמציאות המוגברת (AR) יגבירו את החיבור בין אנשים" – כך אמר אמש (ד') רון יקותיאל, מייסד ומנכ"ל קלטורה, בוועידת כלכליסט בניו יורק.

 

יקותיאל דיבר בפאנל בהנחיית ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שעסק בכיוונים העתידיים של עולם הטכנולוגיה. "אין תחליף לחיבור הפיסי כדי להבין אנשים, אנחנו עושים את זה מיליוני אנשים", הוא הוסיף. "AR ו-VR, זה מה שיאפשר קשר אנושי בין פרטים מרוחקים. לא תהיה עוד הגבלה של מרחב, תוכל להיות בכל מקום, אמיתי או דמיוני, עם אדם אחר. זה מה שמארק צוקרברג חשב כשהוא נכנס לתחום עם רכישת אוקולוס.

 


 

אפי אפשטיין, שותפה מנהלת בסאונד ונצ'ורס, הוסיפה: "מכונות יהיו חכמות יותר, אבל החיבור האנושי הוא מה שמביא אותנו יחדיו. אני לא רואה סביבה שבה הקשר האנושי נעלם לחלוטין". רועי אדלר, מנהל תחום הדיגיטל ב-WeWork, ציין שטכנולוגיה מסייעת להגדלת הקשר בין אנשים בסביבה פיסית. "המטרה שלנו היא לחבר אנשים במרחב פיסי, ולצורך כך אנחנו משתמשים בטכנולוגיה שמאפשרת להבין איך אנשים מתנהגים במרחב פיסי ומה גורם להם להישאר בו הרבה זמן", אמר.

 

גיל רוזן גיל רוזן צילום: אוראל כהן

 

גיל רוזן, סמנכ"ל שיווק וחדשנות בבזק, דחה טענות כאילו הילדים של היום יותר מנותקים מהעולם, בגלל הטכנולוגיה. "גדלתי בשלוש מדינות שונות – יפן, אנגליה וישראל", הוא סיפר. "וכשאני מסתכל על הילדים שלי, שכל חייהם גרו בסביבה פרברית אחת בישראל, אני רואה שהטכנולוגיה הופכת אותם להרבה יותר מחוברים, מודעים ואמפתיים ממה שאני היייתי. העולמות האלו יחברו אנשים, לא ינתקו אותם".

 

בתשובה לשאלה איך יראה החיבור האנושי בעולם שבו טכנולוגיה יכולה לקרוא רגשות ולחזות מחשבות אמרה אפשטיין: "השאלה היא האם באמת נגיע למצב קשה. אנשים יצטרכו לבחור ולרצות שזה יהיה העולם שלהם. יש הרבה דרכים להשתשמ בטכנולוגיה כדי לסייע לאנשים להתחבר, אבל בכל מה שקשור להנבה של מה אנשים רוצים, המוח האנושי הוא מערכת מאוד מורכבת. אני לא מאמינה שזה יקרה, אולי בעוד 50 או 75 שנה, אבל לא בעתיד הקרוב. הרכיב הקריטי בפרסונליזציה הוא היכולת לאסוף מידע ולעבד אותו כדי ללמוד באמת על האדם. חברות כמו גוגל ופייסבוק יודעת 99% ממה שהן צריכת על היישות המקוונת שלי. אבל הבעיה היא לחבר את זה ליישות הפיסית שלי. הן עדיין לא הצליחו לעשות את זה".

 

חברי הפאנל מימין: נמרוד קוזלובסקי, אפי אפשטיין גיל רוזן, רועי אדלר ורון יקותיאל חברי הפאנל מימין: נמרוד קוזלובסקי, אפי אפשטיין גיל רוזן, רועי אדלר ורון יקותיאל צילום: אוראל כהן

 

 

אדלר התייחס לתחזיות שלפיהן מערכות AI ורובוטיקה יחוללו שינויים מרחיקי לכת בתחום העבודה, שיגרמו למספר רב של אנשים לאבד את מקום העבודה מבלי ליצור

תחליפים ראויים בשוק. "זו תחזית מאוד ישנה. בעבר, לפני 100 שנה ועוד מוקדם יותר במהפכה התעשייתית, היו נבואות עגומות על מותו של מקום העבודה", הוא אמר. "יו"ר אלפבית, אריק שמידט, אמר לפני כמה שנים שזה עידן היזמות, ואם יש משהו שמכונות לא יכולות לעשות זה לנקוט יוזמה. אנחנו מאמנים שיש שינוי גדול בהליך הבחירה של קריירה, ועדיין יש סקטורים שלמים שאנחנו לא רואים איך מחשבים מחליפים בהם בני אדם".

 

יקותיאל הוסיף: "היתה תקופה שאנשים חשבו שניו יורק לא תכיל כמות גדולה יותר של אנשים, כי לא ניתן יהיה לפנות צואת סוסים מהרחוב בקצב מהיר מספיק. ואז הגיעה המכונית. טכנולוגיה יוצרה הזדמנויות, לא מעלימה אותן".

 

רוזן דיבר גם על הכניסה הנרחבת לשוק של מכשירי IoT (איטרנט של הדברים). "יש לי 20 מכשירים חכמים בבית, פחות ממחציתם הם מחשב או מובייל. השאר הם חיישנים ביתיים", הוא גילה. "בבזק אנחנו עובדים על הבאת מכשירי IoT לעסקים ולערים. העלות שלהם יורדת וזה מאפשר אימוץ המוני. לא צריך להיות חברת IT גדולה ואפשר לעשות את זה גם אם אתה עסק קטן. זה טרנד שקורה עכשיו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x