דוד חודק: "בחברות גדולות יש דירקטוריונים שטרודים בפרוצדורות, במקום בעסק עצמו"
ראש משרד עורכי הדין GKH אמר בכנס שוק ההון 2017 של "כלכליסט" והבנק הבינלאומי כי "יש לעודד הקלות בבורסה על החברות הגדולות". עוד ציין כי "כיום עסקים בישראל מתנדנדים בין סיכוי לסיכוי ויש היעדר של תיאבון יזמי. תמיד היתה ריכוזיות ותמיד תהיה ריכוזיות, השאלה היא כיצד מטפלים בה"
"בבורסה יש בעיה ויש עוד הרבה מה לעשות בעניינה ובעניין שוק ההון, אני שמח על שרשות ני"ע עובדת על כך". כך הדגיש עו"ד דוד חודק, ראש משרד עורכי הדין GKH , בכנס שוק ההון 2017 של "כלכליסט" והבנק הבינלאומי.
לדברי חודק: "מטרתם של עסקים היא כמובן רווח. עסק נועד בראש ובראשונה לרווח. נושא זה מתבטא בסעיף 11א' בחוק החברות החדש – מאפייני עסקים בכל העולם הם יצירת קורולציה חיובית בין גודלו של סיכוי לגודלו של סיכון - מי שלא מסתכן לא ירוויח.
"מעבר לכך, היזם הוא מחולל הצמיחה של העסק, עסק פועל באי וודאות ועסקים גם נכשלים. אלה מאפייני עסקים בכל מקום בעולם. לדעתי בישראל קיים פופוליזם תקשורתי ופוליטי – והשפעתו חזקה. לדוגמה החוק לצמצום הריכוזיות משנת 2013 - אז החליטו חברי הכנסת לטפל במגזר העסקי והמציאו חוק שאין שני לו בעולם. הראש הישראלי יצר גם התערבות בשכר במגזר הפיננסי - שהוא פופוליזם שעבר לכנסת. אני סבור שיש פופוליזם תקשורתי המורכב מתקשורת ופוליטיקה והם שלובי זרועות זה עם זה".
עוד אמר חודק: "כיום עסקים בישראל מתנדנדים בין סיכוי לסיכוי. יזמים אינם מעוניינים להתקדם כך. בישראל יש היעדר של תיאבון יזמי, בסופו של דבר יזמים ואנשי עסקים הם אלה שיוצרים חברות, מקימים אותן, ואז הן מייצרות הכנסות. בהיבט המשפטי אנו עדים להיעדר וודאות, היעדר יציבות, שחשובים לעסקים. בנוסף, חוק החברות שנכנס לתוקף בשנת 2000 תוקן פעמים רבות.
"תמיד היתה ריכוזיות ותמיד תהיה ריכוזיות, השאלה היא כיצד מטפלים בה. אני סבור שיש לעודד הקלות בבורסה על החברות הגדולות. בשעתו טיפלנו בהפרטת אסם - ולהפתעתנו היא לא יצאה בגלל נסטלה אלא בגלל בקשה של ההנהלה, שפשוט נציל את החברה מעודף הרגולציה.
"לגבי חברות ציבוריות בישראל, קיימים איומים רבים עליהן, שנובעים מפאסיביות, שקיעה בבירוקרטיה, זניחת מטרת החברה המקורית. בחברות גדולות יש דירקטוריונים רבים שטרודים בעיקר בפרוצדורות, במקום בעסק שבו עוסקת החברה".