ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

הוועידה הלאומית

אלי גרונר: "תוכנית הענק בתשתיות - בעקבות המלצה של חברת השקעות בכירה"

מנכ"ל משרד ראש הממשלה אמר את הדברים בוועידת "כלכליסט" והתייחס לתוכנית הענק לפיתות תשתיות עליה הכריזה הממשלה אתמול. לדבריו המטרה היא לייצר משרד ממשלתי לשיתוף פעולה בין המגזר הציבורי לפרטי

תומר הדר 12:2604.09.17

 

"אתמול קיבלנו החלטה לא רק לשדר עשייה אלא גם לעשות. אני רואה את ראש הממשלה באופן יום יומי בדיונים ובקבינטים - הוא מקבל החלטות שקולות ואחראיות המקדמות את מדיניות המדינה, ראש הממשלה רואה לנגד עיניו בראש ובראשונה את בטחון תושבי ישראל", כך, דווקא בלב מספר סערות תקשורתיות וחקירות הנוגעות לראש הממשלה ציין אלי גרונר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, במהלך הוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט".

 

גרונר אמר לכתב התחבורה והתשתיות של "כלכליסט" ליאור גוטמן שערך עמו ראיון על הבמה כי, "בעצם מה שעשינו אתמול היה הקמה של פרויקטי תשתית של המדינה. בפגישה עם הנהלת חברת השקעות בכירה, הם יעצו לנו שבעידן של חוסר הזדמנויות בשווקים הפיננסיים יש לחפש אפיקי השקעה בפרויקטים של תשתיות. ראש הממשלה ייעץ לי לפעול בנושא וגיליתי שאין תכניות. נניח שבמשרד להגנת הסביבה רוצים להקים אתר איסוף פסולת, הדבר לא היה נכנס לתקציב. כיום אנו מביאים ניהול חדש - שוחחנו עם כל משרדי הממשלה וביקשנו חשיפה לציבור של פרויקטי התשתיות, בישראל ובעולם - כעת כל העולם ידע מתי יצא מכרז חדש למעונות יום, למתקן צינור".

 

 

לדברי גרונר: "אנו מנוסים, אנו לומדים מטעויות. בעבר היו לי לקוחות בחברות גדולות וכיום יש ערך ליחידות בשטח. אנו רוצים לייצר משרד שיודע לעבוד ב-PPP (מכרזי תשתיות לשיתוף פעולה בין המגזר הציבורי לפרטי: Private-Public- Partnership ), כמו משרד התחבורה והאנרגיה - אנו רוצים להביא את היכולות למשרד החינוך והרווחה. תארו לעצמכם שכל תכניות הבנייה של כיתות בארץ יאוגדו ויצאו למכרז שיכלול אחזקה, פריסת תשלומים. זה יאיץ השקעה בתשתיות, זוהי מהות החלטתנו".

 

 

מימין: כתב התחבורה והתשתיות של "כלכליסט, ליאור גוטמן ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר מימין: כתב התחבורה והתשתיות של "כלכליסט, ליאור גוטמן ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר צילום: נמרוד גליקמן

 

לדברי גרונר: "מתקן האמוניה, לדוגמה, הוא תקלה. אז הממשלה קיימה אחוז נמוך מהחלטות הממשלה, כיום אנו מקיימים 70%, שזוהי החלטה ניהולית נכונה מאוד שהממשלה קיבלה. פוליטיקאים לא יכולים לפזר החלטות ללא כיסוי, כך החלטות ממשלה שקופות בפני הציבור. כאשר חושפים באילו החלטות ממשלה עומדים ובאילו לא מיישמים יותר החלטות. בשנת 2003 הוחלט לסגור את מתקן האמוניה בחיפה, להעביר אותו לנגב, זה לא קרה. כיום אי אפשר לייצר דשנים ללא אמוניה".

 

לדברי גרונר: "אנו קיבלנו החלטה חשובה על הנומרטור - שאומר שאי אפשר לפזר הבטחות כלכליות לא כיסוי תקציבי. הנומרטור מעולה. הוא כיפת ברזל כלכלית.הוא גם פינה החלטות ממשלה לדיוני עומק. לפתע כל שרי הממשלה מדברים עיניינית. כי ברגע שאין כסף לחלק אז דנים בדברים אסטרטגיים, אנו יוצרים שינוי ניהולי והנומראטור אחראי לכך", מדגיש גרונר. "אנו קיבלנו החלטה לא פופולארית לקחת 270 החלטות ממשלה שהתקבלו אשתקד, לפרק אותן לסעיפים ותתי סעיפים ולבדוק האם זה בוצע.העלינו הכל לאתר אינטרנט והענקנו לציבור. זהו מאגר מידע מרשים שמאפשר לדעת מי עומד בהבטחות".

 

"אנו עובדים בדיוק לפי הספר, זה ששבע שנים לא פותח מאגר לווייתן זה אסון, זו טרגדיה. רק מי שהיה בעסקים יודע שהמושלם הוא אויבו של טוב מאוד. אם ממשלה מקבלת החלטה שפוגעת בעסקים, נשאלת שאלה-האם יש מחוייבות לסייע? האם אנו רוצים לסייע ליזמים? לכן יש גורמים מקצועיים ויש לנו מדיניות ברורה של עידוד תחרות, עידוד צמיחה, לכן אנו משקיעים בתשתיות ובמגזר העסקי שמייצר מקומות עבודה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x