ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

הוועידה הלאומית

יו"ר כיל: "החקלאות הדיגיטלית היא מנוע הצמיחה העתידי"

יוחנן לוקר בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט": "כבר היום החקלאי החליף את המעדר והמחרשה בסמארטפון, ב-GPS, ברחפנים ובכלים אוטונומים. אנחנו בכיל חייבים ללמוד לדבר בשפה החקלאית החדשה"

עמרי מילמן 12:1104.09.17

"אנו מזהים את תחום החקלאות הדיגיטלית, החקלאות המדייקת, כמנוע צמיחה עתידי. דובר על הרכב האוטונומי, חקלאי העתיד ידברו בשפה חקלאית חדשה. כבר היום החקלאי החליף את המעדר והמחרשה בסמארטפון, ב-GPS, ברחפנים ובכלים אוטונומים". כך אמר היום יו"ר כיל, יוחנן לוקר, בוועידה הכלכלית הלאומית 2017 של "כלכליסט". לוקר הוסיף כי "כל זאת כדי להגדיל את תפוקת היבולים ולחסוך בעלויות. כיל כחברה שמפתחת מוצרים מתקדמים בעולם הדשנים חייבת ללמוד לדבר בשפה החקלאית החדשה. שפה זו תייצר ערך כלכלי חדש במשולש שבין הענן הוירטואלי, מערכות התפעול והקרקע. עבורנו זו משימה מרכזית ואנו מתכננים להשקיע משאבים בתחום זה כבר בשנה הקרובה".

 

 


 

לוקר התייחס לפיתוחים הנעשים בכיל ואמר "הידעתם שכיל "נמצאת" בנייד של כל אחד מכם? בניידים של כולנו מצוי חומר מעכב בעירה שמיוצר בכיל. מצאתי שלמעבדות הפיתוח של כיל יש מעל 600 פטנטים בתחומי החומרים והתהליכים. בשנה זו נחשפתי לעובדים ומנהלים מחוייבים ומקצועיים - גאווה ישראלית ובין לאומית. כיל, יותר מכל חברה אחרת בארץ מקיימת את החזון של הפרחת הנגב"

 

לדברי לוקר שנכנס לתפקידו כיו"ר כיל לפני כשנה "כיל נוכחת ב-35 מדינות בעולם, כיל בעלת היקף מכירות שנתי של 5 מיליארד דולר, אנחנו מעסיקים רק בישראל קרוב ל-5,000 עובדים - ובאופן עקיף מהווה מקור הכנסה של כ-25,000 עובדים נוספים בישראל, השקענו בממוצע בארבע שנים האחרונות כ- 500 מיליון דולר בשנה בישראל, מהווים כ-6% מסה"כ הייצוא, תורמים לתל"ג בנגב היא כ-20%. הנוכחות שלנו בנגב היא מקור גאווה עבורנו - "הנגב הוא הבית של כיל".

 

 

 יוחנן לוקר יו״ר כיל יוחנן לוקר יו״ר כיל צילום: נמרוד גליקמן

 

 

לוקר התייחס להתפתחויות הטכנולוגיות ואמר "שמעתם את קודמי (פרופ' אמנון שעשוע וד"ר שמואל חרל"פ-ע"מ) רק להוריד את הכובע, להעריך אותם. העולם חווה סערה טכנולוגית, לנגד עינינו משתנים כללי המשחק, מתעצב עולם חדש. כיו"ר של חברה תעשייתית, ברצוני להתייחס למשמעות של "מהפכת המידע" עבורנו. השימוש בכלי איסוף, ניתוח וחיזוי מעולמות ה-BIG DATA, מאפשרים מחקר, פיתוח וייצור, וכנגזרת - שיווק ומכירות שתכליתם פתרון מדויק ומותאם לצרכי השוק והפרט. טכנולוגיית המידע אינה פוסחת על אף תחום בחיינו".

 

ברקע הוועדה לעידוד הפריון של משרד האוצר, שצפויה להציג את המלצותיה בקרוב אמר לוקר "בראייתי הצנועה, מדינת ישראל צריכה לפתח ולעודד את התעשייה, תוך שילוב היכולות הטכנולוגיות האדירות הקיימות בה. תעשייה יצרנית, מוטת ייצוא ותחרותית בשווקי העולם. היתרון לגודל, אינו רלוונטי, כל זאת כמובן לצד המשך פיתוח ענף ההייטק המפואר". עוד הוסיף כי "כיל, בהיותה חברה ישראלית רב לאומית מוטת יצוא, מקפלת בתוכה מרכיבים אלה של תעשייה יצרנית, יצוא וטכנולוגיה. כיצד אנו עושים זאת? כיל היא שילוב ייחודי בין המחצבים הגולמיים במעמקי הקרקע והים למוצריי ההמשך שלנו בחקלאות, בתעשיית המזון, הרכב, התרופות, האלקטרוניקה ועוד".

 

בראייה צופה פני עתיד אמר לוקר, "אל לנו לנוח על זרי הדפנה, עלינו ככיל להכיר במגמות העולמיות, כדי להישאר תחרותיים ורלוונטיים. גידול האוכלוסיה הצפוי מעמיד את העולם בפני מספר אתגרים מרכזיים שכולם מכירים: מזון, מים, קרקע ואנרגיה. כולם במחסור העולם יצטרך להאכיל בעשורים הקרובים 2 מיליארד פיות נוספות. העולם יצטרך לייצר יותר בפחות.. אתגרים אלה לצד ההתפתחות הטכנולוגית הם ההזדמנות שלנו".

 

לוקר, אלוף במיל', התייחס להשפעה של השינויים הגיאו פוליטיים על הכלכלה הישראלית ואמר "לפני עשור בדיוק היינו על סף סוריה גרעינית. לפני 7 שנים הצית עצמו מוחמד בועזיזי, בחור בן 26, בעל דוכן ירקות לא חוקי בתוניסיה, לאחר שפקידה עירונית בשם פאידה חמדי סתרה לו והחרימה את דוכן הירקות שלו. כשהצית עצמו, הצית את התקווה ל "אביב העמים הערבי" שלצערי הפך "לאביב הדמים הערבי". ומאז, המזרח התיכון, המרחב שלנו, מצוי בסערה מתמדת, מדמם קשות, ונתון לתהפוכות ולטלטלות. מיליוני הפליטים שנעים ברחבי אירופה, מאות אלפי ההרוגים, קריסתם של המשטרים, השתלטותם של ארגונים קיצוניים ויצוא של טרור לרחבי העולם. וזה במרחק נסיעה של שעתיים מפה. בתוך כל הכאוס הזה, מתקיימת במדינת ישראל מציאות של חברה וכלכלה תוססת ומשגשגת, על כל בעיותיה. זו אחת הכלכלות המתקדמות והפורחות בעולם. ולא ציינתי את המשבר הכלכלי שפקד את העולם ב-2008 ונחשב לחמור ביותר בשמונים השנים האחרונות. המציאות הזו מתאפשרת, יש הרבה אנשים שמנכסים לעצמם את ההצלחה הזו, אבל אני חושב, שהרבה בזכות האנשים שיושבים כאן היום ומאמינים יחד איתי בעוצמה, בתבונה וברוח היזמית של אזרחי ישראל."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x