הוועידה הלאומית
"אי אפשר לחזות איך יראה שוק הטלוויזיה אפילו עוד חצי שנה מעכשיו. נגמרו ימי הדואופול"
כך לדברי איציק בנבנישתי, מנכ"ל פרטנר במהלך פאנל תקשורת בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט. מנכ"ל סלקום, ניר שטרן: "יש לנו יתרון מאד גדול, בזה שהיינו "פירסט מובר". היום יש לנו 150 אלף לקוחות וזה נתח שוק מאוד גדול"
"אי אפשר לחזות איך יראה שוק הטלוויזיה אפילו עוד חצי שנה מעכשיו. נגמרו ימי הדואופול", כך אמר מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי, במהלך פאנל התקשורת של הוועידה הכלכלית הלאומית 2017.
מנחת הפאנל, עורכת מדור פו"ש, נטע-לי בינשטוק: אנחנו נמצאים היום בעיצומה של מגמה שספקיות התוכן מתקדמות ומשווקות עצמן באמצעות אפליקציות ייעודיות בטלוויזיות החכמות
ניר שטרן, מנכ"ל סלקום: "כל שוק הטלוויזיה עובר מהפכה. לפני שנתיים וחצי איש לא היה מדמיין שנשב פה עם 7 מוצרים חדשים. אנחנו בעיצומו של מהלך. מוצר שנותן מענה ללקוח הוא מוצר שמנצח. נמשיך לראות הצעות תוכן כאלה ואחרות, אבל עסקי הטלוויזיה נמדדים בדבר מאוד פשוט – המשפחה שיושבת מול הטלוויזיה רוצה לעשות זאת בנוחות, בקלילות ובזול. התפקיד שלנו כספקים להמשיך לתת "ווליו פור מאני" אמיתי ובסוף שיהיה מה לראות בטלוויזיה זה המבחן היומיומי".
איך אתה מבדל את עצמך?
ניר שטרן: "יש לנו יתרון מאד גדול, בזה שהיינו "פירסט מובר". היום יש לנו 150 אלף לקוחות וזה נתח שוק מאוד גדול עם היצע תכנים ענק שהלך וגדל. ההצעה שלנו היא בוודאות הכי טובה. השירות הוא מצוין (אומר בתגובה להערה בקהל) אנחנו מברכים על התחרות. האתגר הכי גדול שנתקלנו בו הוא אתגר החינוך - לשכנע שפלטפורמות חדשות הן העתיד, להתנתק מהמוכר ולעבור לחדש. יש היום כניסה של מותגים שבסוף כולם מאוד דומים במחיר של מתחת ל-100 שקל, אני יכול להגיד שאנחנו רק גדלים בכמות המצטרפים.
טל גרנות-גולדשטיין, יש לכם היום את HOT נקסט כאלטרנטיבה והכרזתם על שיתוף פעולה עם רמי לוי, האם האיחור בכניסה לשוק הוא בעוכריכם?
גרנות-גולדשטיין: "לא הצטרפנו באיחור. בשנתיים האחרונות אנחנו מנתחים את כל מה שקורה מחוץ ל-HOT ומחזקים את הדברים הטובים שיש לנו. בסופו של דבר את נקסט הוצאנו במרץ, ראשונים בקטגוריה, כמענה לנטפליקס ואמזון. לפני כמה שבועות הוצאנו את נקסט פלוס שמתחרה בפרטנר וסלקום ונותן את המענה הכי טוב בעינינו. רמי לוי הוא משווק ואנחנו מאמינים ש-HOT ורמי לוי נותנים מענה לצרכן הישראלי. בסופו של דבר הצרכנים בישראל רואים פי 10 יותר צפיות לכל תוכן ישראלי. כל דבר ישראלי יעשה פי 10 יותר רייטינג מכל "משחקי הכס" או "סיפורה של שפחה". מה גם שאנשים עדיין רוצים לראות ערוצים לינארים".
מימין מנחת הפאנל נטע לי בינשטוק, ד"ר יפעת בן חי-שגב, ניר שטרן, טל גרנות-גולדשטיין ואיציק בנבנישתי צילום: נמרוד גליקמן
היצירה הישראלית תצדיק חבילה של 250 שקל?
גרנות-גולדשטיין: "היא לא חייבת להצדיק כי ב-49 שקלים אפשר לקבל את התכנים של HOT שהרבה יותר טובים מכל מה שיש בשוק, וזה לא אנחנו אומרים זה נמדד בפרסים של האקדמיה. מי שרוצה את כל המגוון אז HOT היא עדיין מקום ראשון. אנחנו חברה מדווחת אז הדוחות שלנו פומביים. כמות הלקוחות נטו שאנחנו מגייסים בשנתיים האחרונות היא הטובה ביותר מזה 7 שנים. אנחנו נותנים שירות למעל למיליון בתי אב. כשיש לך יותר מ-50% נתח שוק אתה צריך לספק לצרכן מגוון פתרונות במגוון מחירים".
לפני חודש השקתם את פרטנר TV שנשענת על נטפליקס, איך אתה מרגיש את התחרות?
איציק בנבנישתי: "תרשי לי לחזור לסרטון שפתחנו איתו ונראה כמו פרסומות לפרטנר TV כי זה בדיוק הפתרון שאנחנו מנגישים ללקוחות הישראלים. עם כל הכבוד לשוק התקשורת הישראלי, יש מגמות עולמיות שאנחנו צריכים להבין שיגיעו לארץ. בדמות נטפליקס שנמצאת ב-100 מיליון בתי אב בעולם. אנחנו בחרנו בפתרון שמציע את כל זה בצורה זולה ונגישה ללקוח הישראלי. המהפכה היום היא בזכות מגמות עולמיות ופתרונות כמו שאנחנו מציעים ללקוח הישראלי. זה לא יאמן מה קרה בחודש וחצי הישראלי מבחינת ביקוש, אנחנו מתקינים במאות לקוחות כל יום. טל יודעת כמה לקוחות של HOT נוטשים לטובת הלקוחות שלנו. 70% מהמצטרפים שלנו היו לקוחות HOT ו-yes.
גרנות-גולדשטיין: "קודם כל כמובן שלא נוטשים אותנו, אבל החוכמה היא לא להשקיע רק בתוכן".
איציק בנבנישתי: "את אמרת בדצמבר שצריך לחסום את נטפליקס מלהגיע לארץ".
גרנות-גולדשטיין: "אני מניחה שגם סלקום ואחרים יתחילו לחתום של שיתופי פעולה עם גופי תוכן מחו"ל, לכן מאוד חשוב להשקיע ביצירה ישראלית בסופו של דבר בישראל רוצים ואוהבים לראות בעברית. ל"מטומטמת" העונה הראשונה היו מעל 10 מיליון הזמנות ב-VOD. אני תמיד אומרת שהפרנואידים שורדים וככה אנחנו מנהלים את HOT בשנתיים האחרונות. היכולות שלנו להציע פתרון לכל אחד זה החוזק שלנו.
יש במקביל מגמה של התייקרות התוכן, איך אתם הולכים לספוג את זה כדי ששוק הטלוויזיה לא יהיה כמו המובייל?
ניר שטרן: "הדיון שהיה כאן מאוד מחדד את ההבדלים בין התפיסות והאסטרטגיות שלנו. זה היה ברור שאיציק יגיד נטפליקס וטל תגיד תוכן ישראלי, אבל יש פה גם פספוס גדול של מה הקהל רוצה. כולם יושבים כאן עם קופי פייסט למה שסלקום עושה בשנתיים האחרונות. מה שצריך זה להגיע למצב שבו מה שמעניין הוא הצופה וצריך להציע לו את המוצר הכי טוב. אנחנו היום מרוויחים על הטלוויזיה אז אפשר לספוג את עלויות התוכן, למרות שחלקן היו לא רציונליות. וודאי שאפשר להרוויח מטלוויזיה, אבל כשמסתכלים על זה בהסתכלות רחבה של חברת תקשורת הטלוויזיה הוא רק מרכיב אחד.
איציק בנבנישתי: "תוכן מקורי הוא מאוד חשוב ולכן פרטנר שמה את מיליוני השקלים הראשונים שלה בהפקות מקור עם טדי הפקות. אבל מחירי התוכן עולים ואי אפשר להגיד לקהל הישראלי לשלם את זה. יצרניות התוכן בעולם מגיעות ישירות לצרכן מעל הספקיות המוסרתיות. חייבים להבין את זה ולקבל את זה.
ניר שטרן: אבל איך אתה מביא תוכן ללקוח?
איציק בנבנישתי: ב-69 שקל לחודש הצרכן הישראלי מקבל אצלנו גם נטפליקס וגם תוכן מקורי אי אפשר להגיד לקהל שישלמו את זה. אין שום הצדקה בעולם שלקוח ישראלי ישלם 250 שקל בחודש, אפשר גם ב-69. זה לא רק בתוכן אלא גם בצורת הנגשה.
רק אתמול שיניתם את שיטת התמחור של נטפליקס ויישרתם קו עם המחירים של נטפליקס
איציק בנבנישתי: "הכרזנו על הטבה נוספת של נטפליקס בחינם למשך חצי שנה. ואחרי חצי שנה זו בחירה של הצרכן. מה גם שבעוד חצי שנה אף אחד בקהל לא יודע מה יהיו מחירי התוכן בישראל. נגמרו ימי הדואופול".
איפה אנחנו עומדים היום מבחינת הרפורמה בשוק הזה?
ד"ר יפעת בן חי-שגב: "ראשית, בתור מי שמייצגת את הציבור אני מברכת על התחרות"
גרנות-גולדשטיין: "את מפקחת היום רק על 20% מהשוק"
ד"ר יפעת בן חי-שגב: "בחודש האחרון השקנו קמפיין שכל תכליתו לעורר את המודעות הפעילה של הצרכן הישראלי, שסביבת השידורים החדשה מחייבת אותו לבדוק ולשקול. אני סומכת עליו שיעשה את הבחירה המושכלת ואנחנו רואים את זה בתחומי משק אחרים וזה יגיע גם בתחום הטלוויזיה. מה שקורה בעולם מגיע לפה באיחור לא קטן. בצד של הרגולציה צודקת טל, היא לא מדביקה את קצב ההתרחשויות בשוק. לא הגלל הרגולטורים, אלא בגלל הרשות המבצעת והמחוקקת. התבטאתי בעבר בביטויים קשים, העובדה שהרגולציה פועלת על פי חוקים בני למעלה מ-20 שנה היא לא פחות ממחדל. אנחנו צפינו את המהלכים האלה. אני חולקת על איציק וכן יכולה לצפות מה יקרה עוד חצי שנה כי מה שקורה פה קרה בעולם קודם. יש משימה לאומית מדרגה ראשונה - להתאים את המסגרות לקצב שבו השוק עובד העובדה שרק HOT חוסה תחת הרגולציה לא בסדר. רגולציה היא לא מילה גסה".
ניר שטרן: "איך תכילו רגולציה על אמזון ונטפליקס בלי להעניש את השחקנים הישראלים?"
בן חי שגב: "אם לא היינו בפיגור שציינתי זו הייתה המשימה הראשונה של הרגולציה במדינת ישראל".
גרנות-גולדשטיין: "הרגולציה היא לא רק הפקות מקור, אבל הרגולציה לא מאפשרת לנו להציע את היתרונות שסלקום ופרטנר מציעות בואו נעשה שכולם יסעו על אותו כביש".
איציק בנבנישתי: "רגולטור צריך להיות לטובת הציבור. הלקוח הישראלי נחשף לתחרות מבורכת".
בן חי שגב: "אני עומדת על כך שהיחידה על הבמה הזו שכנראה רואה את הציבור הישראלי זו כנראה אני. לפני הרגולציה ניצבים אתגרים מאוד גדולים שנוגעים גם להפחתת רגולציה קיימת".