ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

הוועידה הלאומית

ניר הורה: "האתגר של הרובוט היועץ הוא להתמודד עם הטיות פסיכולוגיות של הלקוח"

בפאנל "החברות שמשנות את עולם ההשקעות", שנערך במסגרת הוועידה הכלכלית הלאומית, שוחחו המשתתפים על גובה הריבית, על מטבעות וירטואליים וגם על קבלת ייעוץ השקעה, שלא יגיע מיועצים בשר ודם

דרור רייך 14:4704.09.17

בפאנל בשם "החברות שמשנות את עולם ההשקעות" שנערך בוועידה הכלכלית הלאומית 2017 של "כלכליסט", נפגשו יאיר שני, מנכ"ל סיגמא בית השקעות, עינת סקורניק, ראש מערך ייעוץ השקעות של הבנק הבינלאומי, פרופסר מריו בלכר, לשעבר נגיד הבנק המרכזי של ארגנטינה וניר הורה, מייסד ושותף בבינה השקעות. את הפאנל הנחתה רחלי בינדמן, כתבת "כלכליסט".

 

 

 

איך משפיע עולם הטכנולוגיה על ניהול הכספים שלנו?

 

שני: "המשמעויות הכלכליות הן מאוד רחבות ויש מהפכות גדולות בדרך. אנחנו רואים את זה כבר היום בקמעונאות. פעם לאנשים לא הייתה את האפשרות להזמין סחורה מכל מקום בעולם, והיום כל קמעונאי מתחרה מול כל הגלובוס. התמחור של המוצרים השתנה והמחיר הגלובלי הוא זה שקובע. לכן המהפכה הזאת אומרת שלאט לאט תיעלם האינפלציה ואי אפשר יהיה להעלות מחירים. בנוסף, בהרבה מקצועות יהיה פחות ביקוש לעובדים. חבית נפט עד לפני כמה שנים עלתה 100 דולר והיום היא לא יכולה לעבור את ה-50 דולר לחבית, למה? כי היום בארה"ב אפשר להפיק נפט מפצלי שמן ולהוריד את המחיר. ארה"ב הפכה בעקבות כך להיות מדינה יצואנית של הזהב השחור".

 

 

משתתפי הפאנל משתתפי הפאנל צילום: נמרוד גליקמן

 

 

"לכן, כשהפד מחכה לאינפלציה כדי להעלות ריבית - לדעתי היא כנראה לא תגיע. צריך להתרגל לעולם של ריביות נמוכות ואינפלציה נמוכה. חשוב לעשות עם המשקיעים תיאום ציפיות שהתשואות נמוכות ויישארו כאלה - כבר לא יהיה מצב שנקבל 4% ריבית על הפיקדון הסולידי".

 

"אמנם הפעילות בארה"ב טובה, האבטלה נמוכה ונתוני המאקרו טובים, אבל אני לא חושב שיעלו שם ריבית. אולי סיכון גיאו-פוליטי כמו צפון קוריאה, אולי משם יכול לבוא הסיכון".

 

 

יאיר שני, מנכ"ל סיגמא בית השקעות יאיר שני, מנכ"ל סיגמא בית השקעות צילום: נמרוד גליקמן

 

 

מאיפה נביא תשואה?

סקורניק: "בעיקרון חלק מהכסף צריך להיות מוסט להשקעות יותר מסוכנות. התפקיד שלנו הוא לעשות תיאום ציפיות של סיכון מול תשואה".

 

 

עינת סקורניק, ראש מערף ייעוץ בהשקעות, בנק לאומי עינת סקורניק, ראש מערף ייעוץ בהשקעות, בנק לאומי צילום: נמרוד גליקמן

 

ההשפעות של הטכנולוגיות על העולם?

בלכר: "אמנם שערי הריבית נמוכים ויש להם השפעה ישירה על ההשקעות, אבל אני קצת חולק על התזה שהם לא יעלו לעולם. התהליכים שעוברים על הבנקים הגדולים בעולם לא יכולים להימשך לנצח, האינפלציה צריכה להגיע מתישהו. אני לא רואה איך המערכת הכלכלית הבינלאומית תוכל לספוג את כל הכסף שהדפיסו בלי אינפלציה".

 

"גם שיעור הצמיחה העולמי לא חזר לרמות שלפני המשבר, אבל אני לא רואה באופק סיכון גדול. אולי מצבי אי וודאות בגלל ענייני מאקרו יכולים לגרום לריצה נגיד נגד הדולר".

 

מלחמת מטבעות וירטואליים?

בלכר: "ההיסטריה מלמדת על ניסיונות לעשות מטבע בינלאומי אחד. חלק סבורים שאולי זה יקרה בעתיד, אבל אני מעריך שזה לא ייקרה בקרוב, תמיד נלחמים נגד טכנולוגיות חדשות. במאה ה-19 בארה"ב היה מאבק בקונגרס על חשמל - חלק מחברי הקונגרס ביקשו לבטל את החשמל בעולם בטענה שזה יגרום לאבטלה - זה אבסורד".

 

 

מריו בלכר, לשעבר נגיד הנבק המרכזי בארגנטינה מריו בלכר, לשעבר נגיד הנבק המרכזי בארגנטינה צילום: נמרוד גליקמן

 

 

הרובוט יחליף את יועץ ההשקעות?

הורה: "הבשורה שיש במערכות הטכנולוגיות היא לא בהורדה של מחיר ההשקעות, אלא בהנגשה למערכות המסחר של לקוח קטן מול לקוח גדול. היום בשביל להיפגש עם יועץ צריך לפחות מאות אלפי שקלים בהשקעה, ולמי שאין - אין. הטכנולוגיה תבטל את זה ותנגיש את היכולות גם ללקוחות קטנים. גם הבנקים ובתי ההשקעות הבינו את זה והם בדרך לשם".

 

"בניגוד לאובר ובוקינג שהם שחקנים חדשים שנכנסו לתעשייה, הייעוץ הרובוטי ייכנס דרך השחקנים הקיימים - בתי ההשקעות והבנקים שעליהם הלקוח סומך. כלומר, מראש הולכים לשיתוף פעולה בישראל ולא לקחת נתח שוק מבתי ההשקעות כמו שתי החברות שהזכרתי.

 

"העתיד הקרוב יהיה כזה - אתר האינטרנט ינתח את הסיכון של הלקוח על פי מספר שאלות, כמו אצל היועץ בבנק. על פי המידע הזה הרובוט יספק ללקוח מספר פרופילים של תיקים שיכולים להתאים לו. בעתיד, בכפוף לרגולציה, הוא גם יוכל לפתוח חשבון ולהשקיע, וזה יהיה מבוסס בעיקר על מדדים פסיביים. הלקוח יקבל דיווח עדכני בצורה ידידותית בכל רגע נתון על התיק שלו ויאפשר לו גם לבצע שינויים און ליין".

 

 

ניר הורה, מנכ"ל ושותף, בינה השקעות ניר הורה, מנכ"ל ושותף, בינה השקעות צילום: נמרוד גליקמן

 

 

מקומו של היועץ בעתיד?

סקורניק: "אנחנו נמצאים בעיצומה של מהפכה. חוץ מההנגשה, יש גם אוטומציה של תהליכים שהיו עד היום תפקידו של היועץ שביצע אותם בצורה ידנית, והיום נעשים בצורה טכנולוגית. יהיו גם שחקנים חדשים שנכנסים לעולם הזה.

"כשאני מנתחת את האינפורמציה היום, תפקיד הייעוץ בעתיד ישנה את פניו. במקום תהליכים טכניים של איסוף נתונים, היועץ ייתן ערך מוסף ללקוח. כמו כן, הדבר הכי חשוב בטכנולוגיה זה השקיפות".

 

הורה: "האתגר של תעשיית הרובוט אדוייזורינג היא להתמודד עם הטיות פסיכולוגיות של הלקוח. הרובוט יכול להתמודד עם לחץ למכור בשוק יורד לא פחות טוב מיועץ בשר ודם, אבל האתגר של תעשיית הפינטק היום הוא ההתמודדות עם הבחינה הפסיכולוגית. יהיו כלים לחזק החלטות - כמו להגיד ללקוח שהכול בסדר וש-80% הפסידו יותר ממנו, או שאם הוא ימתין התיק יכול להתאושש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x