הוועידה הלאומית
"הביטקוין הוא כמו האינטרנט בתחילת דרכו. גם אז לא הבינו את הפוטנציאל"
אייל הרצוג, מייסד BANCOR אמר בוועידת כלכליסט שהמטבעות הווירטואליים מהווים טכנולוגיה ליצירת ישות עסקית חדשה שמאפשרת חופש פעולה
"יש בידינו היום טכנולוגיה ליצור ישות עסקית חדשה שאולי קשה להבין אותה. הדבר הכי דומה לזה הוא מדינה שבעצמה היא כלכלה מבוססת מטבע, שהיא עצמה ללא כוונת רווח, למרות שהעסקים שפועלים בתוכה דווקא כן.
- אריה אברמוביץ': "סוכן הביטוח יהפוך למנהל הסיכונים של המשפחה כך שצפוי לו עתיד ורוד"
- גדעון סער: אם לא יינקטו צעדים מרחיקי לכת בעניין הפנסיה - תהיה קטסטרופה
- יאיר לפיד: המערכת הפוליטית דפוקה, סדר העדיפויות משובש
"אני מאמין במערכת הכלכלית שמקבילה לעולם המטבעות הווירטואלים: בהתחלה לא יודעים לאיפה זה הולך, אבל גם האינטרנט החל ככה - כשלא הבינו את הפוטנציאל" - כך אמר היום (ב') אייל הרצוג, מייסד וארכיטכט מוצר של BANCOR. הדברים נאמרו במסגרת הרצאה שערך בוועידה הכלכלית הלאומית 2017 של "כלכליסט" שנערכה בתל אביב, תחת הכותרת "הכל על מהפכת המטבעות הווירטואלים".
"היום חברות מבינות את הדור החדש של השירותים הפיננסיים והם מאפשרים חופש פעולה ואני ממליץ לכל אחד להסתכל על זה כמו שב-1997 הוא הסתכל על עולם האינטרנט", אמר הרצוג.
הרצוג סיפר בקצרה על הדרך בה הוא שמע על מטבע שקיים רק ברשת ללא צורה פיזית, ואמר ש"במאי 2011 נתקלתי במשהו שהדהים אותי יותר מהאינטרנט - הביטקוין. זו הייתה פעם ראשונה שמישהו ממציא מטבע שנכנס לבורסות. זו שפה של מחשבים, זו הייתה פריצה טכנולוגית", אמר.
הרצוג הסכים שהימים הראשונים של הביטקוין תייגו אותו כמטבע שרשויות החוק לא ממש אוהבות. "בגלל שהוא לא דורש רישום, השימוש בו היה מפוקפק. אנשים הימרו איתו במקומות שאסור, קנו סמים וגם החביאו כסף מהשלטונות - כי במקרים האלה היה לו יתרון הגדול על האלטרנטיבות. אבל אז הגיע המתחרה אטריום, זו טכנולוגיה יותר מתקדמת שמאפשרת לכל אחד ליצור מטבע בעלות אפסית ללא צנזורה ולהעביר מכל מכשיר כסף ללא פרוטוקול".
הרצוג אומר שלאחרונה קיימת תופעה מעניינת לפיה הרבה קבוצות מנפיקות מטבע חדש, כך שאם מישהו רוצה מיליון דולר הוא מנפיק מטבע שכל משקיע בו יקבל בו דולר. "זו מערכת חדשה ללא בנקים וללא מסלקות, וזה נזיל עם נפח עסקאות של מיליארדים ליום עם המרה כמו זהב . ההשקה הזו נתנה את יריית הפתיחה לתופעת גיוסים שמתפוצצת ממש עכשיו עד שסין עצרה הנפקות כאלה עד שתהיה רגולציה משפטית".
הרצוג סיכם ואמר שאטריום עושה בימים אלו מהלך של יצירת כלי ללא מטרות. "זה אומר שכל מי שמשתמש באטריום להנפקה יוצר כלי חדש שהוא כרטיס אשראי או אמצעי לניהול השקעות וברגע שאתה שם - אתה מחזק את הכלכלה שלה בדיוק כמו שחברה פה מחזקת את הכלכלה".