ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
גג עמוד כנס פינטק 2017

פיתוח בדיקת QA

כנס הפינטק: פתרונות יצירתיים לאתגרים הפיננסים בתעשיית ההייטק

חוזרים לסיבוב שלישי: הכנס של "כלכליסט" מביא לבמה אחת את השמות הגדולים ביותר מקרב היזמים, המשקיעים, שוק ההון והרגולטורים

עומר כביר 08:4406.11.17

כנס הפינטק של "כלכליסט" חוזר לסיבוב שלישי, ומביא לבמה אחת את השמות הגדולים ביותר מקרב היזמים, המשקיעים, שוק ההון והרגולטורים לסדרת דיונים מפתיעים על איך הטכנולוגיות החדשות משבשות את הפעילות של מוסדות כמו חברות ביטוח, בנקים, בורסות ואפילו מדינות.

 

לפרטים והרשמה לכנס הפינטק של כלכליסט - לחצו כאן

 

בתחילת הכנס תשוחח עורכת "כלכליסט", גלית חמי, עם הממונה של שוק ההון והביטוח באוצר, דורית סלינגר. סלינגר, שמחזיקה בתואר ראשון בכלכלה וניהול מהטכניון ובתואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב, החזיקה בשלל תפקידים בכירים במערכת הפיננסית, ובהם מנכ"לית מעלות ולאחר מכירת החברה ל-S&P כמנכ"לית S&P מעלות. סלינגר שמשה כדירקטורית בחברות כמו מליסרון, בריטיש-ישראל, וקרן אלטו. מאז מונתה לתפקידה הנוכחי ב-2013 מתמקדת סלינגר קידום רפורמות בתחום אחריותה, ובפרט פועלת לשילוב כלים טכנולוגיים מתקדמים בתעשיות פיננסיות מסורתיות. 

מימין דוראל בליץ, דוד סוסנה, דורון כהן ולירי הלפרין מימין דוראל בליץ, דוד סוסנה, דורון כהן ולירי הלפרין

 

 

מה יהיה הדור הבא של החוויה הדיגיטלית? על כך ינסו לענות שניים מאנשי ההון סיכון המנוסים בישראל בפאנל משותף עם שני מהיזמים הבולטים בתחום הפינטק. יוני חפץ הוא שותף ב-Lightspeed, אחת מקרנות ההון סיכון החזקות בעולם שבין השאר השקיעה בחברות כמו Nest, סנאפצ'ט ו-TaskRabbit. חפץ עומד בראש פעילות הקרן בישראל, ובין השאר הוביל את ההשקעות באאוטבריין, BlueVine ופרסונטינקס. עם תואר ראשון במתמטיקה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במדעי המחשב ממכון ויצמן, לחפץ ניסיון רב שנים בעולם הטכנולוגיה, הן כיזם והן כמשקיע, ובין השאר שימש כמנכ"ל Demantra (שנמכרה לאורקל) וכיו"ר Earnix.

 

ארנית שנער היא מנהלת ההשקעות של Citi Ventures בישראל. שנער, שמחזיקה בתואר במשפטים מהאוניברסיטה העברית, תואר במשפטים מאוניברסיטת רוברט שומן בשטרסבורג ותואר במשפטים מלונדון סקול או אקונומיקס, עבדה בעברה כמנהלת המכירות באירופה של Commtouch, מנהלת המכירות של Messagevine ומייסדת ומנכ"לית Sendm. היא הצטרפה לסיטי ב-2013, כמנהל יוזמת Women in Business Israel. ב-2014 מונתה למנהלת מרכז החדשנות המקומי של סוני, ומוקדם יותר השנה חזרה לסיטי. במקביל, היא גם מייסדת משותפת של יזמיות, ארגון ללא מטרות רווח שפועל לסיוע לסטארט-אפיסטיות.

 

דוד סוסנה, מייסד ומנכ"ל פרסונטיקס, עומד בראש חברה שמספקת טכנולוגיה לחיזוי קשרי לקוחות עבור בנקים ומוסדות פיננסיים. המערכת של החברה מתחברת לאתרי האינטרנט של הבנקים ולאפליקציות הסלולר שלהם, ומתפקדת כממשק צ'אט שבו יכול הלקוח לשאול כל שאלה הקשורה לכספו. הממשק כולל יכולות אנליטיות ובניית פרופילים אישיים יחד עם ניתוח בזמן אמת של הפעילות.

 

 

מימין דורית סלינגר, שמואל האוזר, תמר יסעור ועמוס מאירי מימין דורית סלינגר, שמואל האוזר, תמר יסעור ועמוס מאירי

 

 

CallVU, בראשה עומד אורי פארן, זכתה לפני שלוש שנים בתחרות הסטארט-אפ המבטיח בוועידת המובייל של כלכליסט. החברה פיתחה פלטפורמת שירות לקוחות ויזואלית שמופיעה על גבי מסך הסמארטפון ומלווה את השיחה בהתאם להתנהלות שלה, ללא צורך בהורדת אפליקציה. היא מציעה תפריטי בחירה שמוצגים על המסך וחוסכים ללקוח את שינון התפריט המוקרא בקול, וממשיכה בהצגת ממשק המסייע לקצר את השיחה. בשנה שעברה השלימה החברה גיוס של שלושה מיליון דולר שבו השתתפו קרנות ליברטי, אפטרדוקס ו-2B Angels.

 

פיתוחים טכנולוגיים בעולם הביטוח

 

הפינטק משנה את עולם הביטוח, ופיתוחים טכנולוגיים חדשים מייצרים במקביל הזדמנויות ייחודיות בתחום. שלושה יזמים מקומיים יגיעו לכנס כדי לספר איך החברות שהקימו משבשות את עולם הביטוח המאובן. מתן פלד דניאל הוא ממייסדי Windward, שבין המשקיעים בה נמנה יו"ר ה-CIA לשעבר, דייוויד פטראוס. החברה אספה וניתחה מידע נרחב בנושא מסחר בדרך הים, במטרה ליצור תבניות לתנועות ספינות ברחבי העולם. מסד הנתונים של Windward מאפשר לזהות ספינות חשודות ולהעביר הודעות לצבאות ומשמרי חופים וכולל גם נתונים חשאיים שהועברו באישור מסוכנויות שונות בתחום. ניטור תכולת הספינות מאפשרת לחברה לחשב צריכת נפט ומתכות, לצפות צמיחה בצריכה בשווקים שונים ועוד.

 

מייסדת ומנכ"לית LeO, לירי הלפרין, הקימה חברה שמסייעת לסוכני ביטוח לפשט את הקשר עם לקוחות. זאת, באמצעות פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שיכולה לבצע אוטומטציה להליכים ביורוקרטיים ארכוים ולספק תובנות מבוססות מידע על לקוחות.

 

אורי בלומנטל הוא מייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות של SkyWatch Technologies. לבלומנטל תואר ראשון בפיסיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית ו-MBA מאוניברסיטת תל אביב. לפני שהקים את SkyWatch הוא עבד כמהנדס תוכנה והוביל צוות מו"פ בתחום הסייבר. SkyWatch, שעוסקת בתחום הסייבר לרחפנים, פועלת כיום במוד חשאי, אך בוועידה צפוי בלומנטל לחשוף חלק מעבודתה.

 

האם צריך לחשוש מטרנד המטבעות הווירטואלים?

 

על העימות המתמשך בין טכנולוגיה לרגולציה ידבר יו"ר הרשות לנייירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, בשיחה עם סגן עורכת כלכליסט גולן פרידנפלד והכתב והפרשן הבכיר אורי פסובסקי. בשנה האחרונה, הנפקת מטבעות וירטואליים (ICO) הפכה לטרנד החם בעולם גיוס הכספים בידי סטארט-אפיסטים, כאשר הנפקות מסוימות מגייסות סכומים של מאות מיליוני דולרים בתוך דקות ספורו. בשיחה ינסה האוזר להשיב על השאלה האם בורסות ורגולטורים צריכים לחשוש מטרנד זה, ואיך עליהם להגיב לו.

 

עמוס מאירי, מייסד ומנכ"ל Colu, ידבר בוועידה על איך ניתן להשתמש במטבעות וירטואלים ליצירת Network Effect. קולו הקימה רשת תשלומים חדשה מבוססת בלוקצ'יין למטבעות מקומיים, שמיועדת להחליף את חברות הסליקה ולעודד קנייה בעסקים מקומיים באמצעות הערבת דמי התיווך לבתי העסק במקום לחברות הסליקה. עד היום הוקמו ארבע קהילות משתמשים בבריטניה (לונדון וליברפול) וישראל (בתל אביב ובחיפה).

 

אור פרלמן, מייסד ChromaWay, עובד עם חברות נדל"ן ובנקים בשבדיה בניסיון למחשב את ההליך המסורבל של רישום נדל"ן בטאבו. טכנולוגיית בלוקצ'יין שבה משתמשת החברה מאפשרת למידע הרלבנטי להיות זמין אבל עדיין להיות מאובטח ולא ניתן לשינוי. בנוסף, היא מאפשרת ליצוק חוזים דיגיטליים שמשחררים את הכסף שהעביר הרוכש רק כאשר כל תנאי העסקה הושלמו.

 

להצגת התחום המסקרן של WealthTech יגיעו 3 יזמים שיספקו 3 זוויות ייחודיות ב-3 הרצאות בסגנון TED. אורי גרינבאום, מנכ"ל Tipranks, ידבר על יישומים של מסחר אלגוריתמי בשוק ההון. איך התחום מתפתח באיזה סוגי מידע מזינים את המחשבים כדי לקבל החלטות השקעה ואיך ואיפה זה ישפיע עלינו הצרכנים. החברה מדרגת יועצי השקעות ואנליסטים לפי היעילות שלהם לאורך זמן, ובכך מספקת למשקיעים ולציבור כלים חשובים להערכת מהימנותם והצלחתם.

 

ירון גולגר, מנכ"ל I Know First, ידבר על חיזוי שוק הון באמצעות אלגוריתמים של בינה מלאכותית. החברה פיתחה מערכת AI מתקדמת שלומדת, מנתחת וחוזה את השווקים הפיננסים. I Know First מספקת פתרונות בינה מלאכותית תומכי החלטה ללקוחות מכל העולם המשתמשים במערכת שלה כדי לאתר הזדמנויות השקעה ומניות מומלצות וכן ככלי תומך החלטה מתקדם ואובייקטיבי לתיקוף החלטות השקעה, בעבור משקיעים מוסדיים מספקת החברה תחזית מותאמת אישית על בסיס עולם ההשקעות הרלוונטי להם, תחזית הנותנת להם יתרון אסטרטגי.

 

גל קרובינר, מנכ"ל Pagaya, יציג פתרונות ניהול השקעות למשקיעים מוסדיים בתחום המסחר בהלוואות מקוונות. הטכנולוגיה שפיתחה החברה עושה שימוש בנתונים של מיליוני הלוואות היסטוריות ומאגרי מידע נוספים בכדי לבחור בצורה מושכלת ובפרקי זמן מהיר מאוד את ההלוואות עם כדאיות ההשקעה הגבוהה ביותר.

 

 

מימין אורי גרינבאום, אדם בניון, אילנית אדסמן וארנית שנער מימין אורי גרינבאום, אדם בניון, אילנית אדסמן וארנית שנער

 

 

לסיום נקיים על הבמה שלושה מפגשים ייחודים בין יזמים למשקיעים. ראשונים יעלו אדם בניון, שותף בקרן ההון סיכון 500Startups ודני פישל, נשיא KIK ישראל. לפני שמונה לשותף ב-500Startups היה בניון מייסד משותף של Binpress, שפיתחה שוק המאפשר למפתחים עצמאיים למכור לענקיות טכנולוגיה רשיונות שימוש תוכנה. הוא מנהל את השקעות הקרן בתחום התוכנה הארגונית, הפינטק, ושירותים מבוססי ענן בארץ. פישל היה אחד ממייסדיי פלטפורמות הווידיאו צ'ט ראונדס, שנרכשה בתחילת השנה על ידי מפתחת אפליקציית המסרים המידייים קיק בעסקה בשווי של בין 60 מיליון ל-80 מיליון דולר. עם השלמת הרכישה הפכה ראונדס למרכז המו"פ המקומי של קיק, שפישל עומד בראשו.

 

המפגש השני יחבר בין סגנית נשיא ומנהלת Arbor Ventures בישראל, ליאור סימון, למייסד הייבוב, רוני זהבי. סימון, בוגרת שנקר, עבדה בעבר בסקויה שם ליוותה את האקזיטים של Kontera, Sansa, Wilocity, Streamrail ועוד. בין החברות שבהן השקיעה ארבור תחת ניהולה של סימון נמנות טראוולבוקס והייבוב עצמה. היא פיתחה מערכת מבוססת ענן למנהלי משאבי אנוש בחברות קטנות ובינוניות. מה שמבדל אותה מחברות דומות הוא מערכת מיוחדת לניהול הביטוחים של העובדים המסופקים מטעם מקום העבודה.

 

 

מימין דני פישל,יוני חפץ, מיכל קיסוס הרצוג ושי פלדמן מימין דני פישל,יוני חפץ, מיכל קיסוס הרצוג ושי פלדמן

 

 

את סדרת המפגשים יחתמו דובי פרנסס, שותף-מנהל בקרן SGVC ומייסד ומנכ"ל Covercy דורון כהן. פרנסס, שנחשב לאחד המשקיעים הישראלים הפוריים ביותר, בחל את דרכו בעמק הסיליקון כמשקיע בתחום הנדל"ן והביטוח. ב-2012 גייס את הקרן הראשונה של SGVC, שהשקיעה בחברות כמו עליבאבא ו-TalkSpace. עם גיוס הקרן השנייה ב-2015 עבר פרננס להתמקד בתחום הפינטק, ובין השאר השקיעה 1.5 מיליון דולר ב-Covercy. בימים אלו מגייס פרנסס קרן שלישית של 50 מיליון דולר, שתתמקד גם היא בפינטק.

 

Covercy של כהן מספקת פלטפורמה מקוונת לביצוע העברות בנקאיות מסחריות. העברת כסף באמצעות האתר של קוברסי דומה להעברת קבצים: מזינים את הסכום שרוצים להעביר, ממלאים פרטים אישיים, מוסיפים את כתובת המייל של הנמען, סורקים באמצעות הסמארטפון כמה מסמכי זהות ושולחים את הסכום שיכול לנחות בצד השני בתוך 6 דקות עבור העסקה הראשונה ו-3 דקות מהעסקה השנייה.

 

 

 

עוד ישתתפו בכנס ראש החטיבה לבנקאות דיגיטלית בבנק לאומי, תמר יסעור, מנכ"ל AIG ישראל, שי פלדמן, מנהל מחלקת פינטק ב-KPMG סומך חייקין, דוראל בליץ, ראש מחלקת FRM ב-KPMG סומך חייקין, אילנית אדסמן, וראש אגף חדשנות ודיגיטל בבנק לאומי, מיכל קיסוס הרצוג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x