ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת Mind the data גג עמוד

פרופ' יחזקאל ישורון: "אל תסמכו על כך שביג דאטה יעזור לנו כי לפעמים הוא זה שמפריע"

ישורון, חוקר בכיר בביה"ס למדעי המחשב באוניברסיטת ת"א וממייסדי ForeScout, בוועידת Mind the Data 2017 של "כלכליסט", סבור כי "המצב קיים בזיהוי שגוי לגבי מחלות אמיתיות זהה לעולם הסייבר" והוא ממליץ "להקטין את המרחב או לפתח שיטות חסינות בפני זיהוי מוטעה"

קרן-אור גרינברג 11:1427.11.17

"הפרנויה שיש לנו לגבי ביג דאטה ובינה מלאכותית אולי מקדימה את זמנה", כך אמר פרופ' יחזקאל ישורון, חוקר בכיר בביה"ס למדעי המחשב באוניברסיטת תל-אביב וממייסדי ForeScout, בוועידת Mind the Data 2017 של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי.

 

 

פרופ' ישורון הסביר את המורכבות בהסתמכות על ביג דאטה בעולם הסייבר: "יש לנו הרבה סוגים של איומים. נסתכל על עולם הרפואה. קמתם בבוקר, הלכתם לרופא והוא אומר שיש נקודה חשודה ושולח אתכם לבדיקה למחלה נדירה מאוד אבל מסוכנת. זו בדיקה מדויקת שאמינה ב-99% לשני הכיוונים. אתם עושים את הבדיקה, מחכים במתח ומקבלים את התוצאות שמראות שאתם חולים. מה סיכוי שאתם חולים באמת? אולי תגידו 99%, אבל התשובה האמיתית במקרה הזה היא שאין לנו מושג כי חסר נתון חשוב והוא מה השכיחות של המחלה ומה גודל האוכלוסייה.  אם זו מחלה מאוד נדירה נגיד 1 ל-10 מיליון, אז הסיכוי שאתם חולים הוא שבריר אחוז".


 

המצב קיים בזיהוי שגוי לגבי מחלות אמיתיות זהה לעולם הסייבר הסביר ישורון: "יש תולעי אינטרנט, וירוסים באינטרנט וכל מיני דברים שאנו מנסים להתמודד איתם על ידי שימוש בביג דאטה וטכנולוגיות של למידת מכונה ובינה מלאכותית".

 

הבעיה לדבריו חוזרת להיות למרחב שנבדק. "נניח שיש עיר עם מיליון תושבים, שהרוב הם אזרחים שומרי חוק ורק 100 הם טרוריסטים. יש מערכת אוטומטית לזיהוי פנים עם 99% לזהות טרוריסט שהוא באמת טרוריסט ואחוז אחד לזהות אזרח שומר חוק כטרוריסט. המערכת מסתכלת על האנשים בתור ומדליקה פעמון אזעקה. זו אמורה להיות מערכת אוטומטית שיורה בו. מה הסיכוי שהמערכת צודקת? הסיכוי הוא 1 ל-100 שהוא באמת טרוריסט וכבר ירינו בו", אמר פרופ' ישורון.

 

לדבריו, הסכנה בזיהוי שגוי עומדת מול השפעותיהן של אזהרות שגויות אשר מרדימות את שומרי הסף על אבטחת מידע. ישורון סיפר בעניין זה על פריצה למאגרי המידע של חברת TARGET שהתרחשה לפני שנתיים. "חברת סייבר בדקה את המקרה והודיעה ששבועיים לפני הפריצה היה סימן אדום שהזהיר על סיכון אמיתי. TARGET בדקה זאת ומצאה שזה נכון. זו הייתה הודעה אחת מתוך 15 אלף הודעות אמיתיות אחרות שהיו באותו יום. זה מציג בעיה של שימוש בטכנולוגיות סטטיסטיות שלמידת מכונה מבוססת עליהם כדי לאתר מטרות ולפגוע בהן באופן אוטומטי. כל עוד יש אחוז של זיהוי מוטעה יש בעיה עם פעולה אוטומטית, ובסוף נצטרך לקחת את כל ההתרעות ולעשות איתן משהו", אמר פרופ' ישורון.

 

הוא הדגיש כי תופעת "זאב זאב" פוגשת אותנו בנקודות שונות בחיים מספר ישורון: "פעם היינו מתעוררים באמצע הלילה עם מערכת אזעקה מצפצפצת ולא היינו מתקשרים למשטרה אלא לשכן כדי להרוג אותו שיכבה אותה מהר. ידענו שהאזעקות היו מופעלות גם על ידי חתולים. גם היום הלקוח מכבה לפעמים את הנורה האדומה כי יודע שיש התרעות שווא".

 

כדי לאזן בין התעלמות בשל התרעות שווא לפחד מהחמצת סכנה אמיתית, מציע ישורון לנהוג בגמישות: "אפשר לבחור את המלחמה הנכונה במקרים בהם המרחב שלנו והעולם התרעות השווא יהיו יחסית נמוכים. אז גם אם נרצה ניתוח אנושי להתרעות נוכל להסתדר. מצד שני אם העולם מורכב מטריליון אירועים ביום של המידע הגולמי שעובר באינטרנט, הסיכוי שנייצר מערכת בינה מלאכותית שתאתר באופן מושלם את הסיכונים הוא נמוך. אם נפעל על מרחב קטן של אנשים יש סיכוי שזיהוי יעבוד. למשל מערכת של זיהוי דרכונים יעבוד אבל אם נציב מערכת זיהוי אנשים באצטדיון אנחנו נזהה טרוריסטים אבל גם כאלו שלא ושיזוהו ככאלו בטעות".

 

"ההמלצה שלנו להקטין את המרחב או לפתח שיטות שהם חסינות בפני זיהוי מוטעה", סיכם פרופ' ישורון, "זה אפשרי אבל אין ארוחות חינם. קשה להחזיק את המקל משני קצוותיו. אל תסמכו שביג דאטה יעזור לנו כי לפעמים הוא זה שמפריע לנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x