ד"ר רועי ששון, אוניברסיטת ת"א: "הכלכלנים צריכים 'ללכלך את הידיים' בתחום הדאטה"
לדבריו הסטודנטים של היום מבינים את מה שהכלכלנים הבכירים מעולם לא למדו, "הם מבינים שכלכלן חייב לעבוד בחברה שמפתחת את המוצרים ולא להיות יועץ שמסתכל מהצד"
"אני מלמד סטודנטים לכלכלה כבר יותר מעשר שנים ותמיד אני שואל אותם איפה ירצו לעבוד בסיום הלימודים, בעבר הם היו נוקבים בגופים הכלכליים: בתי השקעות, בנקים משרד האוצר וכו', והיום זה מסתכם ב-3 חברות: גוגל אמזון ופייסבוק, חלקם גם רוצים לפתוח סטארטאפ", כך אמר ד"ר רועי ששון מאוניברסיטת ת"א בוועידת Mind the Data 2017 של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי.
ששון המשיך לספר לגבי עתיד הכלכלנים, "הסטודנטים האלה מבינים את מה שרוב הכלכלנים הותיקים מעולם לא למדו, הם רוצים לעבוד בחברות שמפתחות את המוצרים, החברות שלוקחות את הסיכונים ולא לעבוד כיועצים שמסתכלים מהצד. כלכלן שלא מלכלך את הידיים שלו בדאטה, שלא בונה מוצרים על בסיס הדאטה הזו ולוקח סיכון העתיד שלו בעייתי".
עם זאת אמר ששון, כי המודלים הקלאסיים עדיין עובדים ומשפיעים על אנשים, "המודל הבסיסי של מבוא לכלכלה – פונקציית ביקוש, שאומרת ליצרן מה המחיר שנכון לקבוע עבור המוצר שהוא מוכר עדיין רלוונטית. פנקציית ביקוש שימשה את הובר למשל שמחזיקה במאגר נתונים אדיר של נהגים ומנגד בביקוש של נוסעים, הם יכלו לראות איך שינויים מינוריים במחיר יכולים להשפיע על הביקוש בנסיעה ולפי זה לקבוע את המחיר".
דוגמא נוספת לפי ששון היא בחברת Airbnb, "הם בנו מערכת שמסייעת למשכירי הדירות לקבל החלטה מה המחיר שבו כדאי להם להשכיר את הדירה. החברה בעצם בודקת את השכונה ומנטרת עוד פרמטרים של משכיר הדירה וכך נותנת את ההצעה . זו דוגמא לאיך בינה מלאכותית מאפשרת להגיע למסקנה רציונלית".