ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

עסקים בחברה הערבית

"הייטק צריך שינוי תודעתי ומחשבתי, של החברה הערבית וגם היהודית"

פרופ' זיאד חנא, סגן נשיא ומנהל מרכזי הפיתוח של קיידנס, אמר את הדברים בכנס העסקים בחברה הערבית בנצרת. דדי פרלמוטר, שותף מנהל בקרן אקליפטוס, סבור כי "ההייטק הישראלי הוא עדיין חברה סגורה והגיוון הוא נמוך"

קרן-אור גרינברג 13:4712.02.18

"ההייטק הישראלי הוא עדיין חברה סגורה והגיוון הוא נמוך. 50% מהגיוס מגיע על ידי 'חבר מביא חבר', לצערי אינטל היא אחד הממציאים של זה לפני שלושים שנה. העובדים מביאים את החברים פנימה לעבוד איתם. במקומות בהם נכנסו לעבוד ערבים באחוז מסוים פתאום היה שינוי, כי גם להם יש חברים", כך אמר דדי פרלמוטר, שותף מנהל בקרן אקליפטוס, לשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית, המשמש כיום כיו"ר משותף של המועצה הציבורית של צופן.  

 

 

הדברים נאמרו בפאנל בכנס העסקים בחברה הערבית של כלכליסט ובנק הפועלים, שנערך בנצרת. את הפאנל הנחה עורך ההייטק של "כלכליסט" מאיר אורבך.  

 

לדברי פרלומטר, "האתגר הגדול הוא בחברות סטארט-אפ, להביא יזמים ערבים וליצירת אקו-סיסטם. סטארט-אפים זה לא 2 חברים שפתחו חברה, אלא אקו-סיסטם שלם של הבאת כספים".  

 


 

אורבך פתח את הדיון בשאלה סביב הפערים בתעשיית ההייטק: "החברה הערבית מהווה 20% מאוכלוסיית המדינה, אך ביום טוב יש אחוזים בודדים בהייטק. זה מעיד על בעיה, אבל אם נסתכל על האוניברסיטאות, בטכניון למעלה מרבע הסטודנטים הם ערבים. משהו במספרים לא מסתדר. תעשיית ההייטק צמאה לשילוב ערבי".

 

פרופ' זיאד חנא, סגן נשיא ומנהל מרכזי הפיתוח של קיידנס, יו"ר משותף של המועצה הציבורית של צופן, הסביר כי האתגר הכי גדול לשילוב הערבים הוא התגברות על פערים תרבותיים, "הייטק צריך שינוי תודעתי במחשבה, בהסתכלות גם של החברה הערבית והיהודית".  

מימין: מאיר אורבך, גדי מזור, דדי פרלמוטר, זיאד חנא ופאדי סוידאן מימין: מאיר אורבך, גדי מזור, דדי פרלמוטר, זיאד חנא ופאדי סוידאן צילום: עמית שעל

 

לשאלה איך יוצרים את השינוי, טען גדי מזור, מנטור בהייבריד וממייסדי ourcrowd, המשקיע בסטארט-אפים בחברה הערבית, כי הבעיה טמונה בהיעדר השקעה מקומית: "הבעיה במימון בירושלים היא לא שונה עבור סטארט-אפ יהודי או ערבי, כי תעשיית ההון סיכון הישראלית הייתה מרוכזת ברמת החייל בתל אביב. גם בסן דייגו יאמרו לך שההשקעות הן בעמק הסיליקון, לא בסן דייגו. קרנות הון משקיעות באזור שבו הן נמצאות.

 

ב-2018 המודל המימון של הון סיכון הוא לא היחידי, והקהילה יכולה לממן את המיזמים ולקשר בין המשקיעים מבלי לעבור בקרנות ההון סיכון. כשמדברים על השקעות במגזר הערבי יש גם פער מבחינת מוכנות אנשי תעשייה ערבית בסוג כזה של סטארט-אפים. לסטארט-אפ יהודי קל יחסית  לגייס מאנג'לים, לערבי קשה יותר. אבל אנחנו מתחילים לראות את זה משתנה".

 

על כך הגיב פאדי סוידאן, מנהל החממה העסקית טכנולוגית בנצרת: "חלק מהיזמים הצליחו לגייס כסף ממדינות ערב, אבל הפעילות היא גם מחוץ לישראל כולל גיוס העובדים. מבחינת משקיעים מקומיים ההרגשה היא שכולם יושבים על הגדר ומסתכלים לראות מה אנחנו עושים ומחכים לסיפור ההצלחה הראשון הגדול שבעקבותיו יתחילו לשקול להשקיע לא רק בנדל"ן, אלא גם בתעשייה".

 

"צריך להשקיע במספר גדול של אנשים ולא לחכות שיצליח, כי עד אז לא יקרה כלום", סיכם פרלמוטר והוסיף: "יש ערבים עם השכלה וידע, שעבדו בסטארט-אפים ויודעים את העבודה. דרוש להשקיע בהם עכשיו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x