עסקים בחברה הערבית
אבי גבאי: "במקום לנצל הזדמנות לשלום נתניהו ממשיך לפחד מסמוטריץ'"
יו"ר המחנה הציוני בכנס העסקים בחברה הערבית: "לציבור הערבי חלק אמיתי ובלתי נפרד ממרקם החיים החברתי, הציבורי והשלטוני. גם ליהודים וגם לערבים אין שום תכניות לעזוב את הארץ הזו. ולכן עלינו להמשיך ולבנות לעצמנו עתיד משותף"
"בסוף השבוע הזה ראינו עד כמה המציאות הביטחונית בגבול הצפון משתנה באירוע אחד. וראינו גם כמה המציאות האזרחית שלנו משולבת – אזרחים יהודים וערבים כשבטייסים הפצועים טיפל רופא ערבי ישראלי בבית החולים רמב"ם". כך אמר יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, בכנס העסקים בחברה הערבית של כלכליסט ובנק הפועלים שהתקיים בנצרת.
- ח"כ אחמד טיבי: "אי שילוב ערבים פוגע במשק ב-40 מיליארד שקל"
- גלנט: "לציבור הערבי בארץ מגיע תנאים נוחים וטובים יותר"
- ראש עיריית נצרת: "בלי האוכלוסייה הערבית לא ניתן להתקדם"
גבאי המשיך ואמר: "איראן היתה ותהיה אתגר ביטחוני ומדיני למדינת ישראל ולמדינות הסוניות במזרח התיכון. האג'נדה האזורית שלה החלה בלבנון כבר בתחילת שנות השמונים והיא לא תעצור, אלא אם נעצור אותה. לתפישתנו, האסטרטגיה השלמה לעצירת האויב האיראני חייבת לשלב פעילות צבאית, בידוד מדיני ולחץ כלכלי. צבאית, אנחנו מגבים לחלוטין את הפעילות בסוריה בתקופה האחרונה. מדינית, אנחנו והמדינות הסוניות באותו צד אבל נבודד את איראן ממש כשנחזור לשולחן המו"מ עם הפלסטינים".
לדבריו, "גם כשנאומי אבו מאזן מרתיחים אסור לנו לשכוח שיש כאן 4.5 מיליון פלסטינים שלא יילכו לשום מקום. ויותר מזה, אסור לנו לשכוח שהאתגר הביטחוני המשמעותי הוא איראן. לצערי ראש הממשלה בוודאי מזהה את ההזדמנות לשלום אבל במשך שנים, בתירוצים מתחלפים, מעדיף לפסוח עליה וממשיך לפחד מיוסי דגן ומסמוטריץ. פשוט מפחד".
על החברה הערבית אמר גבאי: "לציבור הערבי חלק אמיתי ובלתי נפרד ממרקם החיים החברתי, הציבורי והשלטוני. יש פוליטיקאים בישראל, ולצערי בשנים האחרונות זה הולך וגובר, שבונים קריירה פוליטית שלמה על גבם של האזרחים הערבים. פוליטיקאים שיודעים את האמת הפשוטה: שגם ליהודים וגם לערבים אין שום תכניות לעזוב את הארץ הזו. ולכן עלינו להמשיך ולבנות לעצמנו עתיד משותף. עתיד של "חיים משותפים". חיים של כבוד הדדי, המבוססים על ערכים של ממלכתיות, צדק ושוויון".
גבאי הציג במהלך הכנס שני מספרים אשר מספרים את הסיפור של החברה הערבית בשנים האחרונות: הראשון הוא 922 - מספרה של החלטת הממשלה להשקעה בחברה הערבית ובישובים הערבים. לגבי התכנית אמר גבאי: "זו תכנית שהיא אחד המהלכים החשובים והמשמעותיים שנעשו על ידי ממשלת ישראל ועל נחיצותה אפשר להתרשם מהתבוננות קצרה על הפערים שבין נצרת למול נצרת עילית. כמי שמגיע מתחומי הכלכלה וניהול - אני מודע לכך שהתכנית מגלמת צורך הדדי: מצד אחד - המדינה רוצה לצמוח ומצד שני - האוכלוסייה רוצה להשתלב. זהו עיקרון מנצח שכמובן מבחנו הוא ביישום מלא ושיטתי. ובעיקר דרך התגייסות מלאה של כל זרועות הממשלה. הרבה בזכות איימן סיף, ראש הרשות לפיתוח כלכלי, השרה גילה גמליאל שמוציאה את התכנית לפועל למרות הקשיים הפוליטיים מבית ויו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה שעמל קשות כדי לדרבן".
המספר השני שמנה גבאי הוא 1165 - מספר האנשים שנהרגו בישובים הערבים מאז שנת 2000 עד מחצית 2016 כתוצאה מפשע ואלימות. לגבי העניין הזה אמר גבאי: "מישהו מעלה על דעתו, ש- 1,165 אנשים איבדו את חייהם במדינה חוק? זה בלתי נתפס בעיני שבשת 2018, במדינה מצויינת כמו מדינת ישראל העדר ביטחון אישי הוא נושא בוער וכואב לציבור כל כך גדול. ולדבר הזה אסור לנו להסכים, ואותו חייבים לשנות. יש קולות בממשלה שלנו שנוח להם למצוא תירוצים כמו "הם חוששים לשתף פעולה". אני דוחה את האמירות האלה, ואומר כאן בקול ברור: כל אזרחי ישראל חייבים לחיות בביטחון מלא, ללא פחד וחשש. ועל הממשלה לספק להם את הביטחון הזה. בכל מקום, בכל ישוב, בכל סקטור. נקודה".
גבאי סיכם ואמר: "ממשלה בראשותי תעניק הזדמנות לאנשי מקצוע להוביל את השינוי, תיתן להם את המקום ואת העצמאות וכן משאבים וסמכויות כדי להצליח ולהוביל שינויים אמיתיים. רק כך, אני מאמין, נצליח לבנות יחד את העתיד המשותף. אני מתחייב להיות ראש ממשלה שעובד עבור הציבור, כל הציבור".