יוסי אבו: "הביקושים לגז טבעי גדלים באופן שיתמרץ השקעות נוספות"
מנכ"ל דלק קידוחים בוועידה הלאומית לאנרגיה: "העיסקה הראשונה שחתמנו היא לייצור של כ-7 מיליארד מ"ק לשנה מאיתמר ומלווייתן למצרים. לתמר יש אופציה מלאה להגדיל את הקיבולת בהתאם להסכם"
13:5327.02.18
"אחד הדברים הכי משמעותיים שאנו מסתכלים היום במשק הישראלי זה צמיחה דרמטית של הביקושים לגז טבעי בישראל", כך אמר יוסי אבו, מנכ״ל דלק קידוחים בוועידה הלאומית לאנרגיה של המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה שהתקיימה הבוקר בהילטון ת"א.
"ישראל מצטרפת לעולם, אנו לא ייחודים. מדינות רבות לא רק ב-OECD, לקחו החלטה להפסיק ייצור חשמל בפחם כבר בראשית העשור הבא. העולם עובר מפחם לגז טבעי ואנרגיות מתחדשות. המשמעות של זה למשק הגז הישראלי דרמטית. הביקושים גדלים באופן שיתמרץ השקעות נוספות. מנכ"ל Energean, מתיוס ריגס דיבר על פוטנציאל תגליות נוסף בישראל ובאגן כולו. זה מתמרץ את מדינת ישראל לעבור לעולם בו ישראל היא חלק ממערכת אזורית".
יוסי אבו מנכ"ל דלק קידוחים צילום: עמית שעל
בעיני אבו מצרים היא יעד טבעי לגז הישראלי. "מצרים היא מדינה של כ-100 מיליון נפשות עם ביקוש לגז טבעי במשק המקומי. יש עשרות מפעלים שמושבתים או שעובדים על פחם שיקר מגז טבעי כי אין גז. כשתגיע הזמינות אז הם יפעלו על גז טבעי. יש תנועה חדשה במצרים שפותחים קידוחים נוספים כדי לתמרץ. למשל בישראל קידוח תמר דומה לזה ומעלה את ההיצע. בהנחה של פיתוח מלא ההערכה של מקנזי היא שהמשק המצרי יצטרך 20-40 מיליארד מ"ק בשנה בעשור הבא. וכאן אנו נכנסים. העיסקה הראשונה שחתמנו היא לייצור של כ-7 מיליארד מ"ק לשנה מאיתמר ומלווייתן למצרים. לתמר יש אופציה מלאה להגדיל את הקיבולת בהתאם להסכם".
אבו התייחס גם לנושא התשתיות הנדרשות עבור הפיכתה של ישראל כחלק מרשת אזורית. "כולם חושבים שאין תשתיות, אבל יש ויהיו. התשתיות הקיימות היום מחברות את ישראל למצרים בתשתית קיימת עם המון מגרעות. אנו למעלה מ-40 אחוז פיתוח של לווייתן והאסדה מגיעה במרץ להתחיל בקידוחים. במקביל בונים את הצינור שמחבר את מערכת ההולכה הישראלית לירדנית. נתג"ז הופכת להיות חלק מגריד אזורי, אנחנו לא אי, נהיה מחוברים למצרים דרך ירדן ואנו בוחנים גם אלטרנטיבות נוספות כמו חיבור של מערכת ההולכת הישראלית באזור כרם שלום או ניצנה מערכת ההולכה המצרית עם צינור של פחות מ 100 ק"מ על החוף. זה יכול להביא אותנו למקום שישראל-ירדן-מצרים מחוברות. אנו נהיה גריד אזורי מלא ומצרים תהיה המרכז האנרגי כהאב מקומי"
אבו התייחס גם לקריאתו של יונה פוגל במהלך דבריו בכנס להורדת התעריפים וציין "יונה פוגל אני מוכן שתשלם מחיר גז של כל אחד ממתחריך באירופה. בגרמניה 8.5 דולר, בלגיה 8.2 דולר, צרפת 8.2, גרמניה 7.8 דולר - מחיר ליחידת אנרגיה. זה כיף לתקוף אותנו אבל חלאס. יונה - תוריד את מרווח הזיקוק כי המחיר שאתה משלם יותר נמוך מאירופה. בוא נמשך לפתח את הארץ הזו".