ועידת כלכליסט
אבי גולן: "בתוך עשור, מי שלא יהיו לו יכולות טכנולוגיות לא יוכל להשתלב בעבודה"
גולן, מנהל מרכז הפיתוח של ZipRecruiter בישראל, סיפר בוועידת חווית העובד בעידן החדש של "כלכליסט" ו-Nespresso, כי החברה "מפתחת מערכות של בינה מלאכותית שמעניקות כלים למגייסים לגייס עובדים"
"אנשים שייצאו לשוק העבודה בעוד עשור ולא יהיו להם יכולות טכנולוגיות - יהיה להם מאוד קשה להשתלב וזה אתגר של מערכת החינוך", כך אמר אבי גולן, מנהל מרכז הפיתוח של ZipRecruiter בישראל וסגן נשיא להנדסה בחברה העולמית, בוועידת חווית העובד בעידן החדש של "כלכליסט" ו-Nespresso.
גולן אמר את הדברים בשיחה שניהל עם הגר רבט מ"כלכליסט" שהתמקדה בשינויים שעוברים על שוק העבודה, לאור כניסתן של טכנולוגיות חדשות ובינה מלאכותית.
גולן התייחס למהפכת האוטומציה: "אם משווים אותה למהפכה הקודמת בתחילת המאה הקודמת, עברנו מרכיבה על סוסים למכוניות וכמובן שמשרות השתנו לגמרי. מאנשים שטיפלו בסוסים לאנשים שעבדו בתעשיית הרכב, והיום אנחנו רואים דברים דומים - שמהפכת האוטומציה מחלפיה משרות צווארון כחול ואנחנו רואים את זה גם במשרות צווארון לבן. כך למשל בתחומי החוק, הרפואה והשיווק. אנחנו רואים שינויים שנוגעים לא רק לעובדי בסיס אלא גם לבכירים".
"לפני כמה חודשים הלכתי להתנדב בעמותה שנקראת 'שיעור אחר', שבמסגרת ההתנדבות הולכים ומעבירים שיעורים במקום המורים", סיפר גולן. "באחד ממערכי השיעור שקיבלתי ניתנה עבור תלמידי כיתה ד' האפשרות לבחור מקצוע, ומה שהילדים לא ידעו הוא ש-65% מהמשרות שקיימות היום לא יהיו קיימות כשהם יצאו לשוק העבודה. ניסיתי להמחיש להם את זה דרך דוגמאות של משרות מהמאה הקודמת שאינן קיימות".
בהמשך גולן לצורך לבנות הכשרות קצרות וממוקדות לעובדים מסוימים על מנת שיתאימו עצמם לשינויים הטכנולוגיים, וציין כי מדובר ב"משהו שגם המדינה וגופים פרטיים צריכים לבצע". לדבריו, עובדים יוכלו להיכנס לארגון ו"אחרי כמה שנים יעברו הכשרה מחודשת, להיכנס למעמד הביניים".
לשאלה כיצד ניתן לשמור על היתרון האנושי?, ענה גולן כי "אנחנו מפתחים מערכות של בינה מלאכותית שעוזרות למגייסים לגייס עובדים, וחלק גדול ממה שאנחנו עושים זה התאמות בין משרות לעובדים. למעשה, אנחנו לא באים להחליף את המגייס אלא לתת לו כלים".