"רק אנחנו וגוגל קיבלנו אישור להפעיל משלוחים לחצרות בתים בפרברים של ארה"ב"
יריב בש, מייסד חברת פלייטקרס, בוועידת המובייל של כלכליסט: "אנחנו לא מייצרים רחפנים - אנו סוג של אובר פוגש את פדקס. אנחנו מנהלים את צי הרחפנים עבור הלקוחות ומספקים ללקוחות אפליקציה"
"ביצענו עד היום מאות טיסות והקיץ כבר קיבלנו אישור ל-14 נקודות מסירה ברחבי רייקיאוויק. הרחפן אפילו לא נוחת אלא מוריד את המשלוח בכבל", כך לדברי יריב בש, ממקימי חברת פלייטקרס בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט".
"אנחנו לא מייצרים רחפנים - אנו סוג של אובר פוגש את פדקס. אנחנו מנהלים את צי הרחפנים עבור הלקוחות ומספקים ללקוחות אפליקציה. יש לנו שותף מקומי שמבצע את התפעול של הרחפנים. אנו לוקחים רחפנים מסחריים תעשייתיים והופכים אותם לצי שניתן להפעיל בקלות", אמר בש.
פלייטרקס הוקמה לפני כארבע שנים על ידי יריב בש ועמית רגב. בש הוא בין השאר מיזמי SpaceIl, מיזם החללית הזעירה שמתכננת להנחית את הכלי הישראלי הראשון על הירח בשנה הקרובה. מפיתוח של רחפן משלוחים עברו בש ורגב לפיתוח של אפליקציית ניהול למערכי משלוחים מבוססי רחפנים.
החברה החלה את הניסוי הראשון באפליקציה שלה באיסלנד בשנה שעברה בשיתוף עם אחד מאתרי הסחר הגדולים במדינה. המערכת עובדת גם בסביבה עירונית שנחשבת למורכבת הרבה יותר לתפעול בגלל השינויים הבלתי צפויים בתוואי השטח.
לדברי בש, מפעיל רחפנים יכול לבצע כ-15 משלוחים בשעה לעומת 3 עם שליח אנושי. "אנחנו נתחיל בקרוב את הפעילות שלנו בארה"ב. יש לנו כבר אישורים בקוסטה ריקה ופנמה סיטי. קיבלנו אישור של רשות התעופה האמריקאית להשתתף בפיילוט שלהם למערכת הבקרה שמוקמת במדינה", הוא מרחיב .
השותף המקומי של פלייטרקס היא חברה בשם קוזי אוויאיישן שתבצע את ההפעלה של הרחפנים בשיתוף עם פלייטרקס. "רק אנחנו וגוגל קיבלנו אישור להפעיל משלוחים לחצרות בתים בפרברי העיירות האמריקאיות", מתגאה בש בהישג.
עבור בש, השימוש ברחפנים עונה על צורך שמשווקים מכנים כיום סיפוק מיידי. ההנחה שלנו היא שהצרכן רוצה לקבל את הסיפוק במקום. המשלוח דרך רחפן מאפשר לו סיפוק מיידי ויאפשר לו לקבל את המוצר שהזמין מבלי שיצטרך לפתוח את דלת ביתו", מסכם בש.