ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס מדדים

ענת גואטה: "שוק ההון מכיר את כוחה של הרשות - וזה מיותר לנפנף בו"

יו"ר רשות ניירות ערך דיברה בכנס מדדים של כלכליסט בשיתוף קסם מבית אקסלנס. "הגיעו אלינו פניות של דירקטורים, גם בעקבות פרסומים בעיתונים, עם שאלות ביחס ליכולתם להשפיע. זה הפתיע אותי: התפקיד של הדירקטור ברור מכוח החוק, ואם הוא מרגיש שהוא לא יכול להשפיע אז שיקום ויחזיר את המפתחות"

רחלי בינדמן 11:1906.02.19

 

 


 

 

יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה, סוגרת שנה ועשרה ימים בתפקיד. בשיחה שקיימה היום (ד') עם עורכת שוק ההון של "כלכליסט", סופי שולמן, בכנס מדדים של כלכליסט בשיתוף קסם קרנות ו-ETF מבית אקסלנס, היא אומרת: "בתחושה הפנימית שלי לא הרגשתי בשינוי למול תפקידי הקודמים. זה שהייתי בצד השני של הכביש, באנטרופי, ועבדתי בשיתוף פעולה עם הרגולטור, הפך את המעבר לטבעי. זו תחושה טובה לעשות שינוי ממקום שאפשר".

 

 

 

יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה צילום: עמית שעל

 

 

גואטה התייחסה למה שכבר הספיקה לבצע, ואמרה כי "עשינו כמה צעדים, כמו קידום החוק להקמת הבורסה המשנית, פיתוח מוצרי השקעה חדשים כמו קרן תשתיות וקרן לעסקים קטנים"; באשר לשאלה אם צריך בכלל עוד בורסה, אמרה: "זו שאלה פופוליסטית. באותה מידה אפשר לשאול למה צריך עוד קניון. מספיק להסתכל על שוויץ וסינגפור, שם אף אחד לא שואל למה צריך יותר מבורסה אחת. ברגע שתהיה לנו ממשלה נפעל בכל הכוח לקדם את החוק שעבר קריאה ראשונה. צריך לייצר תשתית להיתכנות ומודל עסקי".

 

באשר לבורסה המרכזית ולטענות כי כוח ההרתעה של הרשות ירד, בדגש על האירועים עם חברות הנדל"ן האמריקאיות ואירועי פז ובזק, היתה גואטה נחרצת: "אחת ולתמיד, צריך לשים סוף לדברי ההבל הללו: שוק ההון מכיר את כוח הרשות, ולנפנף בכוח זה מיותר כשהכוח מוכר וידוע. 2018 הייתה משמעותית בתחום האכיפה, פתחנו לא פחות תיקים משנים קודמות ובכלל זה תיק 4000 ותיק שיכון ובינוי. מחלקת החקירות של הרשות אינה תוכנית לבקשתך".

 

בנושא השקיפות והמידע למשקיפים אמרה גואטה: "מחלקת התאגידים נמצאת בקשר שוטף והדוק עם החברות. רבות מהפעולות לא חשופות לעין הציבורית מטעמי חסיון, וגם אם הפעילות הייתה חשופה וכל פעולה הייתה מתפרסמת, זה היה משתק את השוק. לכן יש תקלה בתרגום של האופן שבו מתנהלים לתפיסת יכולת ההרתעה שלנו. אנחנו פחות מדברים ויותר עסוקים בחדרי החקירות". גואטה הבהירה כי "ב-2018 פתחנו עשרה תיקים. מחלקת החקירות הייתה שקועה בתיק 4000. אני לא חושבת שהרשות מחפשת תיקים, אלא מאתרת הפרות - ופועלת בלי למצמץ". 

 

"דירקטורים פונים אלינו עם שאלות ביחס ליכולתם להשפיע"

 

בנושא הדירקטוריונים אמרה גואטה כי "גם בעקבות פרסומים בעיתונים הגיעו אלינו פניות של דירקטורים, עם שאלות ביחס ליכולתם להשפיע, וזה הפתיע אותי - כי התפקיד של הדירקטור ברור מכוח החוק, ואם הוא מרגיש שהוא לא יכול להשפיע אז שיקום ויחזיר את המפתחות. אני לא מיתממת ומבינה שזה קשור במבנה השוק. הדלת שלנו תמיד פתוחה לדירקטור שמרגיש שהוא משותק.

 

"אם נדע על מקרים של דירקטורים שיתקשו לקבל מידע, נדע לתקן את המצב. אנחנו כן רואים ניצנים של אקטיביות מוסדית ויותר מעורבות בחברות. צריך לברך על כך. הכוח של המוסדיים מבחינת כוח וכלים זו תרופה טובה לרגולציה. אם המוסדיים היו מלכתחילה עושים שימוש נכון בכוחם, אפשר היה לחסוך הרבה רגולציה".

 

גואטה נשאלה האם היא לא נותנת יותר מידי קרדיט למוסדיים, למשל במקרה של פוקס. "ככל שנדרש דיווח מפורט יותר, כמובן שפועלים, ולא תמיד יכולים לספר מה עושים. ההתעוררות המוסדית בתחילת דרכה, ויש מתח בין הרצון של התקשורת לקבל מידע לכל דבר ועניין, למול חובת החברות לדווח. לו היה משקיע שחושב שיש לו מידע על דו"ח הביקורת בפוקס, היה פונה ודורש לדווח. הנוכחות של חברות בשוק ההון היא רצונית ולא מכורח. יש היום אלטרנטיבה לשוק ההון, חברה יכולה לא לגייס את השקל הבא בשוק הסחיר, ולכן צריך לשמור על איזון. כרגולטור וכמי שמסתכל על טובת ציבור המשקיעים צריך לעודד ולפתח את השוק הסחיר. כל העדפה למעבר לשוק הפרטי פוגעת במשקיעים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x