ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ברלין

"השאלה לגבי רכב אוטונומי היא לא מתי זה יקרה אלא מה יקרה אחרי זה"

כך אמר אלכסנדר סטנובסקי, מנהל NeXt Scouting בדיימלר, בוועידת ברלין של "כלכליסט". ת'ילו קוזלובסקי, מנכ"ל פורשה דיגיטל, סיפר איך מותגי רכב צריכים להסתגל לשינויים הצפויים בשוק הרכב: "אנחנו בוחנים מודלים חדשים, דרכים חדשות לחוות את המכונית שלנו"

עומר כביר, ברלין 15:3119.02.19

 

 


 

 

"השאלה לגבי רכב אוטונומי היא לא מתי זה יקרה אלא מה יקרה אחרי זה, איך זה ישפיע על תעשיית הרכב ואילו פתרונות אפשר יהיה לבנות על בסיס צי רכבים אוטונומיים" – כך אמר אלכסנדר סטנובסקי, מנהל NeXt Scouting בדיימלר, בוועידת ברלין של "כלכליסט". סטנובסקי דיבר בפאנל על חדשנות בתעשיית הרכב, שאותו הנחה בן קמינסקי, שותף בטארגט גלובל.

 

סטנובסקי סיפר איך הגישה של דיימלר לחדשנות השתנתה בשנים האחרונות: "בעבר עבדנו עם חברות, אפילו לא קראו להן סטארט-אפ הן פשוט היו שם, דרך ספקים כדי לשלב את הטכנולוגיה שלהם. זו היתה הגישה. תמיד היהו לנו קשרים עם חברות חדשות, אבל לפני ארבע שנים החלטנו להקים מרקטפלייס שבו מחלקות שונות שלנו יוכלו להציף רעיונות ולעשות פיילוטים עם סטארט-אפאים. בהמשך פתחנו את המרקטפלייס לשותפים אחרים בתחום הרכב והרחבנו אותו משטוטגרט לסין, סינגפור ארה"ב ועוד. יצרנו רשת חדשה של רעיונות, כשהדרישה היחידה היא לעשות את זה מהר מאוד".

 

ת'ילו קוזלובסקי, מנכ"ל פורשה דיגיטל, סיפר איך מותגי רכב צריכים להסתגל לשינויים הצפויים בשוק הרכב. "אנחנו בוחנים מודלים חדשים, דרכים חדשות לחוות את המכונית שלנו", הוא אמר. "פורשה היא חווית נהיגה, זה לא רק להגיע מ-א' ל-ב' אלא איך להגיע לשם. אנחנו עושים הרבה ניסויים עם מודלים שונים. פורשה פספורט הוא מודל מנוי שמאפשר לשלם סכום חודשי קבוע ולהחליף רכב בתהאם לצרכים. בשנה האחרונה השקנו פיילוט של שירות שיתוף רכב מובסס P2P. אנחנו עובדים עם חדשנים בתחום, והרבה סטראט-אפים, כדי ליצור את האפשרויות הנוספות על מנת שתמיד נוכל לספק את הפתרון הנכון בזמן הנכון".

 

על האופן שבו פורשה יוצרת סביבה נכונה לחדשנות אמר קוזלובסקי: "אנחנו לא עושים משהו מיוחד. אנחנו רוצים לעבוד עם אנשים מעניינים שיוצרים משהו שלא היה שם קודם. אנחנו מחפשים אנשים שחושבים כמונו, אנחנו לא יכולים לפנות לכולם אבל לרוב חברות פונות אלינו. יש לנו אלף פניות מחברות שונות. אנחנו בוחנים הכל בניסיון למצוא חברות מתאימות, עושים פיילוטים, הוכחות היתכנות. אם אנחנו חושבים שזה יעזור אנחנו משקיעים, אבל יותר חשוב זה שאנחנו חושפים אותן לרשת הקשרים שלנו".

 

חברי פאנל הרכב בוועידת ברלין חברי פאנל הרכב בוועידת ברלין צילום: אוראל כהן

 

 

סיגלית קלימובסקי, שותפה בגרוב ונצ'ורס, סיפרה איך היא מסייעת לסטארט-אפים שהיא משקיעה בהם להתחבר למותגים בינלאומיים. "כשהקמנו את הקרן החלטנו להתמקד בהשקעות בתחומי בינה מלאכותית וביג דאטה. ישראל מאוד מיוחדת בתחומים האלו, יש הרבה ידע שמגיי מאוניברסיטאות ומפעילויות שונות של כוחות ההגנה. כשאנחנו בוחנים את המייסדים שלנו, אנחנו צריכים לוודא כמה דברים: שהטכנולוגיה ייחודית, שאפשר לפתח ולהטמיע אותה, כי לפעמים היא רק רעיון או קונספט, ולבדוק מה התעשיות או תרחישי השימוש שרלוונטיים אליה. אנחנו אוהבים טכנולוגיות קשה להטמיע כי הם הרבה יותר ייחודיות", אמרה.

 

ראובן ספינר, שותף השקעות בקונטיננטל ונצ'ורס, הסביר איך משלבים חדשנות בארגון גדול. "בכל ארגון יש דילמה של איך להכניס חדשנות מבחוץ, כי תמיד יש התנגדות מצד המומחים הפנימיים", הוא אמר. "אנחנו רוצים למצוא חדשנות שלא קורת בתאגיד. אחנו רוצים לעבוד עם סטארט-אפים צעירים. יש כך כך הרבה מידע שמגיע מעולם הרכב שפתרונות כמו מוביליות כשירות הופכים לחשובים וחדשנות חיצונית יכולה להיות חשבוה לדחיפה הגידול בחברה. צריך לבחן לא רק עסקים קיימים אלא לגדול עם השוק ולמצוא דרכים לספק ערך למכוניות".

 

ד"ר מיכל וקרט וולקין, מנהלת Lear Innovation Ventures Israel, אמרה שהגישה של החברה לחדשנות התפתחה בצורה דרסטית בשנתיים האחרונות: "היא נכנסת לתחום שמבוסס על עבודה עם סטארט-אפים חיצוניים ורכישות רבות יותר. אנחנו נראה שוק שמונע על ידי צרכנים, ואנחנו חושבים איך צריכה להיראות מכונית ללקוח שהוא לא הבעלים שלה אולי, אבל צריך לקבל גישה טובה אליה. אנחנו בוחנים מושבים ניסיוניים, אנחנו ספק המושבים הגדול בתעשייה. איך צרכן ייכנס למכונית וירגיש שהיא שלו, איך הוא ירגיש בטוח מבכונית אוטונומית, איך הוא ירגיש נוח יותר, איך הוא יקבל יותר שירותים. אנחנו עובדים לצורך זה עם סטארט-אפים וגם על בסיס חדשנות פנימית. יש לנו מושבים שיוכלים להסתובב לכיוונים שונים, או לנטר דופק לב ונשימה.

 

"החלק השני של המהפכה הוא קישוריות. הנוסע צריך להרגיש מחובר לסביבה. אנחנו רוצים לספק פלטפורמה עם קישוריות מלטה, ורכשנו חברת תוכנה שמפתחת אלגוריתם לשיפור הדיוק של GPS. לאחרונה השקנו פלטפורמת חדשנות שמאפשר להכניס חדשנות מבחוץ כבר עם סטארט-אפים בשלב סיד, באמצעות שיתופי פעולה עם חברות אחרות. אנחנו גם משקיעים, רוכשים, ומגדילים את החדשנות של הקבוצות הפנימיות בחברה", אמרה וקרט וולקין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x