מנכ"לית DayTwo: "האפליקציה שלנו משתתפת בהתמודדות עם המגפה המטאבולית בעולם"
הסטארט-אפ שהוקם בשיתוף מכון ויצמן, מספק המלצות תזונה מותאמות אישית לפי הרכב החיידקים הייחודי בגוף של כל אחד מאיתנו. ליהיא סגל במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום: "האפליקציה שלנו נותנת ציון של סוכר למזונות וארוחות. ההתמקדות על סוכר פותרת הרבה אבל זה לא הפילטר היחיד"
"האפילקציה שלנו הוקמה בעקבות כך שנחשפנו לטכנולוגיה של מכון ויצמן שבאה להתמודד עם המגפה המטאבולית שמשתוללת בעולם", סיפרה ליהיא סגל, מייסדת ומנכ"לית הסטארט-אפ DayTwo, במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום.
DayTwo, שהוקם כאמור בשיתוף מכון ויצמן, מספק המלצות תזונה מותאמות אישית לפי הרכב החיידקים הייחודי בגוף של כל אחד מאיתנו.
"היום כמחצית מהסינים וכ-40% מהאמריקאים הם טרום סוכרתיים", אמרה סגל. "זו מחלה מאוד קשה ואחת הבעיות הגדולות היא שאנחנו מנסים לפתור אותה באופן גורף ושוכחים שאנשים הם שונים זה מזה וכל אחד מגיב באופן שונה לסוגים שונים של ארוחות ומאכלי. כשאנחנו בוחרים גישה טיפולית שנותנת את אותה הדיאטה לכולם, אנחנו עוזרים באופן חלקי אבל גם בהרבה מקרים יוצא שאנחנו ממליצים על מזונות שעושים בדיוק את ההפך. הצורך לנטרל את הסוכר בדם הוא צורך ברור לאנשים בריאים, אבל למי שיש סוכרת המשמעות של סוכר לא מאוזן היא קרקע בטוחה להתפתחות של מחלות נוספות כמו סרטן והתקפי לב".
"האפליקציה שלנו נותנת ציון של סוכר למזונות וארוחות. ההתמקדות על סוכר פותרת הרבה אבל זה לא הפילטר היחיד", הסבירה סגל. "אנחנו שונים זה מזה בגנטיקה של חיידקי המעי - זה תלוי בדברים שקשורים באורח החיים שאנחנו מנהלים, כמה אנחנו ישנים, עד כמה אנחנו בלחץ, כמה פעילות גופנית אנחנו עושים - כל אלה מבדילים אותנו אחד מהשני".
"חשוב להבין שכל התחום של חיידקי המעי ממש בחיתוליו, גם המדענים המובלים ביותר בתחום אומרים שהמחקר מצוי בראשיתו", אמרה סגל. עוד לא ברור אם יש קשר סיבתי, כלומר האם חיידקי המעי המסוימים שמצויים אצל אנשים סוכרתיים הם הגורם או התוצר של הסוכרת".
סגל הדגישה כי חקר חיידקי המעי הוא לא הדבר היחד שנלקח בחשבון במסגרת הייעוץ שנותנת האפליקציה וכי במקביל נלקחים נתונים מבדיקות נוספות. "אנחנו אוספים נתונים גם על הלייף סטייל של המשתמשים וגם לוקחים נתונים מבדיקות דם. לאחר איסוף הנתונים לכל משתמש נבנה פרדיקטור אישי שיודע לזהות את תגובת הסוכר בדם לכל ארוחה מקטנה לגדולה והאלגוריתם נותן ציון לארוחה לפי זה", סיכמה מייסדת ומנכ"לית DayTwo.