ענת גבריאל: "היעד שלנו הוא להגיע למיליארד אנשים ולהשפיע עליהם בצורה חיובית"
כך אמרה מנכ"לית יוניליוור ישראל בוועדת התעשייה של "כלכליסט"; לדבריה, "הצלחנו לחסוך חצי מיליארד יורו ב-8 השנים האחרונות כי עברנו לשימוש באנרגיה ירוקה"
"החזון שלנו זה להפוך את הקיימות למשהו שקיים בכל מקום", אמרה היום (ג') ענת גבריאל מנכ"לית יוניליוור ישראל במסגרת ועידת התעשייה של "כלכליסט".
- שר הכלכלה אלי כהן: "אין השקעה אחת שדחינו; ברור שהמענק לאינטל מוצדק"
- יו"ר נמל אשדוד: "אנחנו מחפשים משקיע מתחום הספנות שיביא ערך וקווים חדשים"
- שרגא ברוש: "צריך להוריד את הרגולציה עם מצ'טה"
"האסטרטגיה שלנו היא פשוטה אנחנו רוצים להגיע להפחתה בחצי של טביעת הרגל הסביבתית וזאת תוך כדי צמיחה. בנוסף הצבנו לעצמנו יעד - להגיע למיליארד אנשים בכדור הארץ ולהשפיע עליהם השפעה חיובית".
גביראל שיתפה מספר נתונים על יוניליוור העולמית. "יש ליוניליוור העולמית 400 מותגים, ואנחנו נמצאים ב-190 מדינות ברחבי העולם, אנחנו מעסיקים למעלה מ-160 אלף עובדים וסך המכירות שלנו בשנה עומד על 51 מיליארד יורו ובכל יום למעלה מ-2 מיליארד אנשים משתמשים במוצר של יוניליוור". לכן, הסבירה גבריאל, נושאים כמו קיימות ואחריות חברתית הם בנפשה של החברה.
"הצלחנו לחסוך חצי מיליארד יורו ב-8 השנים האחרונות כי עברנו לשימוש באנרגיה ירוקה. יש לנו יעדים ברורים ונתונים מדהימים של חסכונות שמביאים לא רק השפעה חיובית על הסביבה אלא גם התייעלות כלכלית וחיסכון שלנו".
"כחברה של מוצרי צריכה אנחנו מודעים להשפעה של המוצרים שלנו על הסביבה", סיפרה גבריאל וציינה כי בכל שנה מיוצר ברחבי העולם פלסטיק בשווי של 100 מיליארד יורו ומתוכו רק 14 אחוז מגיע למחזור, והיתר מוטמן בקרקע או נזרק. לדבריה, בארץ הנתון אף נמוך יותר, כשמתוך 10 מיליון טון פלסטיק שמיוצר בשנה רק 10 אחוז מגיע למחזור.
"עד 2050 יהיו יותר בקבוקי פלסטיק באוקיינוס מאשר דגים ואותי זה מאוד מטריד", אמרה גבריאל. "אנחנו לא רוצים להיות חלק מהבעיה אלא חלק מהפיתרון, זה לא פשוט אבל יצאנו בהצהרה ברורה שעד 2025 אנחנו רוצים שיקרה אחד משלושה דברים: או שהפלסטיק שנשתמש בו יהיה ממוחזר או בר מחזור, או שנשתמש בהרבה פחות פלסטיק או שנמנע משימוש פלסטיק בכלל".
גבריאל הסבירה כי הפתרונות הטכנולוגיים שיאפשרו להגיע ליעדים אלו עדיין לא קיימים אבל יוניליוור העולמית נמצאת בחיפוש מתמיד אחר פתרונות כאלו ושיתופי פעולה עם סטארטאפים רלוונטיים.
גבריאל התייחסה גם לפעילות החברה בתחום הבריאות. "אנחנו חברה שיש לה הרבה מוצרי מזון ועוסקת רבות באיך להפוך מוצרים לכאלו בעלי פרופיל תזונתי טוב יותר, בעיקר על ידי הפחתה של סוכר ומלח. בשנים האחרונות הפחתנו את כמות הסוכר בדגני הבוקר שלנו בכ-40 אחוז וכבר לפני שנתיים החלנו לסמן כפיות סוכר על המוצרים שלנו ועכשיו זה נכנס כחוק שכולם מחוייבים לו, ואנחנו כבר שם".
בנוסף, ציינה גבריאל את הפעילות החינוכית של החברה במסגרת המותג "דאב" ואמרה כי: "המותג חרט על דגלו את הנושא של יופי אמיתי, אנחנו לא משתמשים בדוגמניות אלא רק במה שאנחנו קוראים לו "נשים אמיתיות" ולא משתמשים בפוטושופ. בנוסף, ייצרנו תכנית חינוכית לבני ובנות נוער העוסקת בשיפור הביטחון העצמי ומודעות בריאה לנושאים של דימוי גוף. כיום התכנית אומצה על ידי משר החינוך ופועלת גם במגזר הערבי והחרדי".