ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ניו יורק

ועידת ניו יורק של "כלכליסט" מציגה: החברות שנמצאות על המסלול להיות החד-קרן הבא

קרן קומרה קפיטל בחרה ב-10 חברות, המציגות תמונה מגוונת של ההייטק הישראלי ונמצאות על המסלול הישיר למכירות בהיקף של 10 מיליון דולר; בהתאם יכלול הכנס השנה מושב מיוחד המוקדש לחברות בצמיחה, בו ישתתפו יזמים של חברות מובילות

שירות כלכליסט 10:1110.04.19

במסגרת ועידת Mind The Tech NY של "כלכליסט" בניו יורק שתיפתח מחר (ד'), בחרה קרן קומרה קפיטל 10 חברות שנמצאות על המסלול הישיר למכירות בהיקף של 10 מיליון דולר - Tomorrow ‘s Promising Growth Companies. אולי אחת מהן תהיה החד-קרן הבא.

 

לתוכנית המלאה של ועידת ניו יורק - לחצו כאן

 

בהתאם יכלול הכנס השנה מושב מיוחד המוקדש לחברות בצמיחה, בו ישתתפו יזמים של חברות מובילות לצד חברות מבטיחות שנכנסו לרשימה.

 

10 החברות הנבחרות מציגות תמונה מגוונת של ההייטק הישראלי: העובדה שהן פועלות על פני סקטורים שונים ומשתמשות בטכנולוגיות מגוונות משקפת, בין השאר, את אחת מנקדות החוזק שלו, והיא העובדה שההייטק הישראלי אינו מוגבל רק לתחומים מסוימים ולטכנולוגיות מובחנות.

 

מקרן קומרה קפיטל נמסר: "כשהקמנו ב-2014 קרן הון סיכון המשקיעה בסטארט-אפים בשלב הצמיחה, אף אחד לא האמין שיהיו בישראל מספיק חברות לייט סטייג' שיזדקקו להון צמיחה ויהוו עבורנו פוטנציאל להשקעה. מאז ועד היום החזון שלנו התממש, ובגדול. השוק המקומי התבגר ויותר חברות ישראליות צומחות והופכות להיות מובילות שוק בשלות אשר אינן ממהרות לאקזיטים אלא ממוקדות בבניית חברות גלובליות המעסיקות מאות עובדים.

 

"כשפרסמנו את הקול הקורא להצטרף לרשימה קיבלנו עשרות פניות מסטארט-אפים מצוינים ממגוון תחומים. המלאכה שלנו לא הייתה קלה - לבחור רק 10 מתוך שורה של מועמדות שאנחנו בטוחים שישנו ויובילו את השוק בו הן פועלות. צוות ההשקעות של קומרה ישב שעות ארוכות וניתח את הנתונים שהעבירו החברות ואת שווקי היעד, ומתוכן בחרנו 20 שהגיעו להציג במשרדי קומרה בתל אביב.

 

"לצורך הבחירה חברו אלינו שופטים שבחרנו לייצג את פני התעשייה: דיסקונט קפיטל, קוואלקום ונצ'רס, SVB, משרד עורכי הדין מיתר ו- Shenzhen Capital. חיפשנו חברות חדשניות הנמצאות במומנטום משמעותי ומייצרות הכנסות אמתיות, אך עדיין לא עברו את רף ה-10 מיליון דולר. בדקנו product market fit (רמה גבוהה של התאמת המוצר לשוק), איכות הנהלה, חדשנות מוצר, הובלת שוק, יכולת בצועית וכמובן הזדמנות ענק. היזמים הציגו לפני חבר השופטים וענו על שאלות. עשר החברות שנבחרו בסופו של דבר מגלמות את כל הפרמטרים שנבדקו ואנו מאמינים שהן יובילו את שוק הצמיחה בתחום הטכנולוגיה בשנתיים הקרובות".

 

בועז דינטי, שותף מנהל בקרן קומרה, הוסיף כי "שוק ההייטק של 2019 מאופיין ביזמים בעלי חזון ואמביציה לחולל שינוי. במהלך התהליך חיפשנו חברות וצוותים בעלי תשוקה ויכולת לעשות את הקפיצה מחברה טובה לחברה מעולה, בכל קנה מידה, אשר מובילה את השוק ברמה עולמית. פגשנו יזמים עם ברק בעיניים, לצד בגרות והכרה באתגרים שבדרך. כמשקיעים ותיקים ומנוסים בשוק ההייטק אנו גאים ברשימה שהרכבנו ומתרגשים לקראת העתיד הצפוי לחברות הללו".

 

ואלה עשר החברות שיגיעו לניו יורק:

 

חברה: Hibob

 

תחום פעילות: פלטפורמה לניהול עובדים עבור ארגונים צומחים

שנת הקמה: 2015

מייסדים: ישראל דויד, רוני זהבי, עמית כנעני, אנדי בלס

מספר עובדים: 135

גיוסים: 45 מיליון דולר

משקיעים: בסמר, בטרי, 8roads 

רוני זהבי וישראל דוד רוני זהבי וישראל דוד צילום: רותם להב

 

על פי נתוני תעסוקה גלובליים, תמהיל העובדים משתנה דרמטית ועד שנת 2025 70% מהעובדים ישתייכו לדור המילניום ודור ה-Z. אלה מביאים לעולם העבודה תפישת עולם, התנהלויות, התקשרויות וערכים שלא היו קיימים קודם לכן. כתוצאה מהשינויים הללו בעולם התעסוקה גם הדרישות של ניהול העובדים והטכנולוגיה שתומכת בהן – צריכות להשתנות בהתאם.

 

הפלטפורמה של היי-בוב מספקת לחברות בצמיחה, פתרון כולל בתחום המשאבי אנוש לעובדים ולמנהלים בכל הדרגים, בעזרתו הן מאפשרות לארגונים לנהל ולשמר את המשאב היקר והחשוב ביותר לחברות - אנשים ולקבל החלטות ניהוליות הנוגעות לכח האדם על בסיס דאטה ולא תחושות בטן.

 

היי-בוב, שהחלה לפעול בשוק הבריטי לפני כשנתיים, צומחת ופעילה כרגע בכל אירופה ובארה״ב ומשרתת כ-450 לקוחות. בין לקוחותיה של החברה ניתן למצוא את איירון סורס, פייבר, קליקטייל, טופין, איטורו, פלייבאזת מונזו, רבולוט האפיסוקס ועוד.

 

חברה: Siemplify

 

תחום פעילות: פתרונות אוטומטיזציה ואבטחה

שנת הקמה: 2015

מייסדים: עמוס שטרן, אלון כהן, גארי פטחוב

מספר עובדים: 80

גיוסים: $28M

משקיעים: 83North, G20 Ventures, Jump Capital

 

עמוס שטרן, אלון כהן וגארי פטחוב עמוס שטרן, אלון כהן וגארי פטחוב צילום: Siemplify

 

עם כמות התראות שגדלה בהתמדה, צוותי אבטחה ארגוניים נאלצים לשלב בין בין כלים רבים כדי לתת מענה לניסיונות פריצה. סימפליפיי פיתחה פתרון המשלב בין כלי אבטחה שונים באמצעות יצירת תהליכים אוטומטיים המאפשרים לצוותים לחקור ולהגיב במהירות למתקפות סייבר.

 

סימפליפיי הינה ספקית מובילה של פתרונות SOAR (Security Orchestration, Automation and Response). חברות Fortune 500 וספקי שירותי אבטחת מידע מהמובילים בעולם נסמכים על הפלטפורמה של החברה לניהול מקצה לקצה של חמ"ל הסייבר שלהם, קיצור זמני התגובה לאיומי סייבר והפקת תובנות המייעלות את עבודת צוותי אבטחת המידע.

 

חברה: Snyk

 

תחום פעילות: אבטחת קוד פתוח

שנת הקמה: 2015

מייסדים: גיא פודחרני, אסף חפץ, דני גרנדר

מספר עובדים: 110

גיוסים: $30M

משקיעים :Accel, Google Ventures, Boldstart Ventures, Heavybit.

 

גיא פודחרני, אסף חפץ ודני גרנדר גיא פודחרני, אסף חפץ ודני גרנדר צילום: Snyk

 

הרוב המוחלט של חברות התוכנה בעולם עושות שימוש בקוד פתוח, אבל מפתחים משתמשים בספריות קוד פתוח מן המוכן במוצרים שהם בונים. סניק מסייעת למפתחים וארגונים להשתמש בקוד פתוח באופן בטוח, ומפתחים משתמשים בסניק כדי לאתר ולחסום חבילות קוד פתוח פגיעות או זדוניות עוד בשלבי הפיתוח לפני החשיפה לסביבה חיצונית ולקהל המשתמשים. סניק מציעה תיקונים אוטומטיים לאותן חולשות כדי לאפשר למפתחים לאבטח את הקוד שלהם בקלות ובמהירות ולהפחית את רמת הסיכון.

 

חברה: Taranis

 

תחום פעילות: ניטור שדות וגידולים חקלאיים

שנת הקמה: 2015

מייסדים: אופיר שלם, אלי בוקצ'ין, איל כרמי אסף הורביץ ועמיחי גורניק

מספר עובדים: 77

גיוסים: $30m

משקיעים: Viola Ventures, Vertex Ventures, Finistere Ventures, OurCrowd, אייל גורה, גל ירדן, מארק בניוף, Mindset Ventures, Kaedan, iAngels

 

אופיר שלם אופיר שלם צילום: צביקה טישלר

 

טראניס פיתחה פלטפורמה מבוססת ראייה ממוחשבת, למידה עמוקה וניתוח מידע על מנת לנטר שדות וגידולים חקלאיים ולשפר את הליך קבלת ההחלטות של המגדלים. סריקת השדות נעשית באמצעות מטוסים ורחפנים, והמערכת של טראניס מאפשרת לחקלאים לקבל החלטות מושכלות כל ידי איתור מוקדם של סימפטומים כמו גידולי פרא, מחסור בחומרי תזונה, מחלות או התפרצות מזיקים, כמו גם מחסור במים ותקלות בציוד.

 

חקלאים במקומות כמו ארגנטינה, ברזיל, רוסיה, אוקראינה וארה"ב צריכים לנטר שטחי אדמה עצומים בגודלם וטראניס נותנת להם את הכלים לטפל בבעיות בזמן אמת ולחתוך בעלויות הכרוכות בכך.

 

חברה: Indegy

 

תחום פעילות: הגנת סייבר על תשתיות לאומיות

שנת הקמה: 2014

מייסדים: ברק פרלמן, עדו טריביצקי, מילה גנדלסמן

מספר עובדים: 70

גיוסים: 36 מיליון דולר

משקיעים: שלמה קרמר, חברת האנרגיה Centrica וקרנותMagma , Vertex, ועוד

 

 

ברק פרלמן, עדו טריביצקי ומילה גנדלסמן ברק פרלמן, עדו טריביצקי ומילה גנדלסמן צילום: Indegy

 

אינדג'י מפתחת פתרונות בתחום הגנת הסייבר על תשתיות לאומיות כגון ייצור ושינוע חשמל, תשתיות מים ומפעלי ייצור קריטיים. בשונה מרוב פתרונות הסייבר אשר מגנים על מידע ונתונים, אינדג'י מגנה על רשתות הבקרה (OT Networks) והרכיבים העיקריים בהם כמו טורבינות, תנורים תעשייתיים או רובוטים ברצפת המפעלים.

 

רשתות הבקרה ברחבי העולם מאופיינות ברכיבים ובפרוטוקלי תקשורת מיושנים שאינם מאובטחים, מה שהופך אותן למטרה נוחה לתקיפות מחוץ לארגון ומתוכו. רוב הציוד, למשל, הותקן במפעלים לפני שאיומי אבטחת המידע הנוכחיים היוו בעיה. כאשר מוסיפים לכך את העובדה שכיום רוב התשתיות הללו מחוברות לרשתות המחשוב והאינטרנט, נוצר סיכון משמעותי אותו אינדג'י עוזרת למנוע.

 

מרכז הפיתוח של החברה יושב בתל אביב והמטה שלה בניו יורק, כאשר בשנתיים האחרונות נפתחו סניפים מקומיים גם בלונדון, שוויץ, סינגפור וארגנטינה. לחברה יש עשרות לקוחות בתחומים מגוונים - החל מהפקת נפט וגז, דרך תשתיות תחבורה ורכבות, עבור בכורים גרעיניים ועד יצרני הרכב והתרופות הגדולים בעולם.

 

חברה: DayTwo

 

תחום פעילות: המלצות תזונה אישיות

מייסדים: מריוס נכט, יובל אופק, ליהיא סגל

מספר עובדים: 60

משקיעים: Johnson & Johnson , Seventure, aMoon

 

ליהיא סגל, מריוס נכט ויובל אופק ליהיא סגל, מריוס נכט ויובל אופק צילום: DayTwo

 

חברת DayTwo נוסדה על בסיס מחקר של פרופ' ערן סגל ופרופ' ערן אלינב שבוצע במכון ויצמן. במחקר של סגל ואלינב נמצא כי סוגי מזון זהים גורמים לתגובות סוכר שונות בדם אצל אנשים שונים. עוד התגלה כי ניתן לחזות את תגובת הסוכר בדם טרם האכילה וזאת בהתבסס על מידע רפואי אישי ומיפוי גנטי של חיידקי המעי הייחודי לכל אדם. זאת, לעומת הנחיות התזונה הכלליות הנפוצות היום שמפספסות פלחים מהאוכלוסייה, ואף דוחפות אנשים מסוימים לצרוך מזון שאינו טוב עבורם. התאמה אישית מאפשרת לכל אחד לקבל את התזונה הטובה ביותר עבורו.

 

התגלית הובילה להקמת חברת DayTwo המאפשרת להשתמש בתשתית המדעית של מכון ויצמן לחיזוי וניהול רמות הסוכר בדם. הפיתוח של החברה מבוסס על אפליקציה המנחה את המשתמשים לבחור בפריטי מזון ושילובי מאכלים שלא יקפיצו את רמות הסוכר בדם באופן חריג. המוצר הראשון של DayTwo, המספק תזונה מותאמת אישית במטרה לאזן רמות סוכר בדם, משווק בישראל ובארה"ב לקהל הרחב, בדגש על קהל חולי סוכרת מסוג 2 וטרום סוכרתיים. לאחרונה אף הושק שיתוף פעולה עם קופ"ח כללית.

 

חברה: CHEQ

 

תחום פעילות: פתרונות AI להגנה על מדיה דיגיטלית

 שנת הקמה: 2015

מייסדים: גיא טיטונוביץ׳, אהוד לוי ואסף בוטובסקי

מספר עובדים: 70

גיוסים: 22 מיליון דולר

משקיעים: Battery Ventures, Mizmaa Ventures, ACW Grey, IPE Ventures

 

גיא טיטונוביץ' גיא טיטונוביץ' צילום: Cheq

 

אחד החששות הגדולים של מפרסמים ברשת הוא הצמדה של פרסומות לתוכן לא רלוונטי או אפילו מזיק. צ'ק משתמשת בבינה מלאכותית על מנת לבנות פתרונות אוטונומיים למניעת פרוד, בוטים, תוכן שלילי, Fake News, Cyberbullying ועוד שלל בעיות שפוגעות בלגיטימיות של השחקנים הגדולים בזירה הדיגיטלית.

 

הטכנולוגיה הייחודית של צ'ק מבצעת ניתוח בזמן אמת של משתמשים ושל תוכן בכדי לקבוע את האותנטיות של המשתמש ואת טיבו של התוכן. הצלבה של ניתוח התוכן עם ניתוח המשתמש מאפשרת לצ׳ק לזהות ולמנוע את שלל המפגעים שמסכנים את המפרסמים הגדולים, יצרני התוכן, פלטפורמות הרשתות החברתיות ומשתמשי הקצה.

 

חברה: TIPA-Corp

 

תחום פעילות: אריזות מתכלות

שנת הקמה: 2010

מייסדת: דפנה ניסנבאום

מספר עובדים: 35

גיוסים: 21 מיליון דולר

משקיעים: Horizons Ventures, GreenSoil Investments, Aviv Ventures

 

דפנה ניסנבאום דפנה ניסנבאום צילום: עדי אורני

 

TIPA מפתחת אריזות ביולוגיות מתכלות המתפוגגות בתוך 180 יום, בדומה לאשפה אורגנית, בהשראת תהליכים טבעיים. מלבד הועבדה שאריזות כאלה מציעות למותג ולצרכנים את אותה רמת עמידות, שקיפות וחיי מדף כמו אריזות מסורתיות, זו גם שיטת אריזה זולה יותר מכיוון שהיא צורכת פחות חומרי גלם מאריזות פלסטיק ואינה דורשת החלפה של פס הייצור. מדובר באריזות לדברי מזון כגון חטיפים, מאפים, דגנים, מזונות יבשים, ויטמינים וקפה, וכן באריזות אחרות כגון אריזות הלבשה, שקיות רוכסן ועוד.

 

מדובר בנתח שוק של 102 מיליארד דולר שטיפה נחושה להוות שחקנית משמעותית בו, בעת שצרכנים, קובעי מדיניות וחברות כאחד עושים את המעבר לשימוש בחומרים מתכלים ובפתרונות אריזה גמישים.

 

חברה: Augury

 

תחום פעילות: תחזוקת מכונות תעשייתיות

שנת הקמה: 2012

מייסדים: סער יוסקוביץ', גל שאול

מספר עובדים: 90

משקיעים:, Insight Venture Partners, Eclipse Ventures, Munich-Re Ventures, First Round Capital, Pritzker Group VC, Letter Hippeah Ventures, Sound Ventures

 

גל שאול וסער יוסקוביץ' גל שאול וסער יוסקוביץ' צילום: Augury

 

בין אם מדובר בחשמל, במים זורמים או בייצור תרופות, כולנו נסמכים על מכונות כדי לקיים את החיים שלנו - ואוגורי בונה עולם שבו כל אחד יכול לסמוך על המכונות שחשובות לו. החברה עובדת עם החברות התעשייתיות הגדולות בעולם כדי לוודא שקווי הייצור שלהן יהיו אמינים ופרודוקטיבים. מוצרי החברה הם הראשונים בעולם שנותנים מבט הוליסטי לבריאות המכונה ומזהים תקלות לפני שהן קורות.

 

במשך חמש השנים האחרונות, אוגורי בנתה את מילון התקלות הגדול בעולם, המונה כמאה אלף מכונות, ומיליוני הקלטות, ובעזרתו פיתחה אלגוריתמים מתקדמים לדיאגנוסטיקה מכנית. במקביל, אוגורי חברה לייצרני המכונות הגדולים, במטרה להטמיע את הדיאגנסטיקה לתוך המכונה - כך שבעתיד כל המכונות יהפכו לאמינות יותר, וייגרמו לפחות נזק סביבתי.

 

חברה: BigID

 

תחום פעילות: אבטחה בענן

שנת הקמה: 2015

מייסדים: דימיטרי סירוטה ונמרוד וקס

מספר עובדים: 85

גיוסים: $46 מיליון

משקיעים: Comcast Ventures, BoldStart Ventures, Clear-Sky Security, Scale Venture Partners

 

דימיטרי סירוטה ונמרוד וקס דימיטרי סירוטה ונמרוד וקס צילום: BigID

 

סוגיית פרטיות המידע הופכת לחשובה ומורכבת יותר ככל שמתרבה השימוש בנתונים על פני סקטורים נוספים. קשה לדמיין היום חברה או ארגון שאינם צריכים להתמודד עם בעיה של אבטחה מידע אישי בכמויות הולכות וגדלות. BigID משתמשת בלמידת מכונה ובאינטליגנציה מלאכותית כדי לסייע לארגונים להגן טוב יותר על הנתונים האישיים של הלקוחות והעובדים שלהם, בסדרי גודל של פטה בייט ועל פני מגוון מקורות מידע מובנים, בלתי מובנים, בענן, ביג דאטה, וכדומה.

 

ארגונים יכולים לשמור טוב יותר ולהבטיח את פרטיות הנתונים הרגישים ביותר של הלקוחות שלהם, תוך הפחתת הסיכון לפגיעה בפרטיות המידע ועמידה בתקנות ההגנה על הפרטיות, כמו ה-GDPR של האיחוד האירופאי וחוק הגנת הפרטיות של קליפורניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x