ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס המשקיעים 2019

אדם פישר: "מבחינתנו ההנפקה של פייבר לא היתה אקזיט - אלא אירוע מימון"

פישר, שותף בקרן ההון סיכון Bessamer, אמר את הדברים במפגש משקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט ו-Labs. "הרבה יותר קל לגייס כסף בשוק הפרטי; צריך אומץ בשביל להנפיק, אבל אני צופה שבשנים הקרובות נראה לפחות 10 חברות ישראליות שיבצעו הנפקה"

עומר כביר 12:4218.06.19

"ההנפקה של פייבר לא היתה מבחינתנו אקזיט - אלא אירוע מימון"; כך אמר היום (ג') אדם פישר, שותף בקרן ההון סיכון Bessamer, מהמשקיעות הבולטות בחברה הישראלית שהנפיקה בשבוע שעבר, במפגש משקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט ו-Labs.

 

פישר, ששוחח עם עורך מדור ההייטק של "כלכליסט", מאיר אורבך, הוסיף כי "זו אבן דרך חשובה מאוד, ואני שמח במיוחד כי זה אומר שהחברה התבגרה והגיעה לשלב שבו היא יכולה לבצע IPO".

 

מאיר אורבך ואדם פישר מאיר אורבך ואדם פישר צילום: עמית שעל

 

פישר הסביר מה צריכה חברה כדי להגיע להנפקה. "שולי רווח גדולים, קצב גידול של לפחות 30% ויכולת לחזות את המשך הגידול. אתה צריך להבין את העסק מספיק טוב כדי לשמר את קצב הגידול ולצפות אותו על מנת לתת ההערכות לעתיד. להרבה חבורת אין את כל הדברים האלו, ולא ברור האם צוות ההנהלה מסוגל להתמודד עם ההנפקה.

 

"הרבה תלוי במנכ"ל, והאם הוא יכול לעמוד מול הציבור, להבטיח הבטחות ולעמוד בהן כל פעם. רוב המנכ"לים לא חולמים על הקמת חברה ציבורית אלא מחפשים הצלחה, כמו מכירה. בעידן הזה, שבו הרבה יותר קל לגייס כסף בשוק הפרטי, מאוד מפתה להישאר פרטי. צריך אומץ בשביל להנפיק, אבל אני צופה שבשנים הקרובות נראה לפחות 10 חברות ישראליות שיבצעו הנפקה".

 

באשר לקשיים בפעילות מול סין, על רקע מלחמת הסחר עם ארה"ב, אמר פישר: "אנחנו לא היחידים שנלכדו באמצע במלחמת הסחר, מדינות הרבה יותר גדולות, כמו הודו, גם נלכדו. סין היא שוק קריטי בעבורנו, ואי אפשר להימנע ממנו. נכון לעכשיו אני לא רואה אימפקט, האימפקט העיקרי הוא בפיננסים ולא בהייטק. בכל מה שנוגע לכסף מסין, מלחמות הסחר ירגעו, זה אינטרס של כולם שזה יקרה, אבל אנחנו לא יודעים מתי זה יקרה. אני קורא לחברות לגלות זהירות, ומייעץ לחברות שלי לא לקבל כרגע כסף מסין. זה מפתה, כי לרוב מדובר בשמקיעים לא כל כך מנוסים שמוכנים להשקיע סכומים גדולים יותר בהערכות שווי נמוכות יותר, אבל זה עלול לכלול מכשולים לא צפויים".

 

פישר גם התייחס לאפשרות שאנחנו פועלים בעיצומה של בועת הייטק. "אני לא אטען שאנחנו בבועה", הוא אמר. "אנחנו בסביבה של מימון מאוד קל, ויש השקעות ממקורות חדשים שלא היו זמינים בעבר. זה מאפשר מימון קל, וחברות יכולות לגייס סכומים גדולים יותר בהערכות שווי גבוהות יותר. קל להצביע על חברה מסוימות ועל ההפסדים שלה, אבל אלו חברות מסוג אחר בהן ההפסדים לא רלוונטיים כל עוד הצמיחה התלת-ספרתי נמשכת.

 

"מדובר בתופעה חדשה, אני חושב שיש רק חופן חברות שמסוגלות לכך, ואני לא מכיר חברות בארץ שעשו את זה יותר משלוש שנים. צמיחה כזו מייצרת הרבה הפסדים, ויש כאלו שיטענו שזו בועה. יכול להיות שבראייה לאחור נגיד שהיינו בבועה, אבל גם אם כן אני לא חשוב שזו בועה כמו הבועות שראינו בעבר, כי יש כאן חברות מאוד רווחיות שגדלות במהירות ושמעולם לא ראינו כמותן".

 

עוד ציין פישר שלמרות המצב, הוא לא רוצה להיות חלק מהחברות שמגייסות בשווי גדול מדי: "לפעמים מתברר שאני טועה. זה סיכון, ולפעמים אתה יכול לבצע אקזיט בצורה מסורתית. אבל זה לא מיינסטרים. יכול להיות שעשינו את זה בשניים או שלושה מקרים בארבע השנים האחרונות. סכומי ההשקעות לא אומרים כלום. חברות שצריכות הון, וזה מוצדק לפי התוכניות שלהן, מגיע להן לקבל את הסכום. לפעמים הן מגייסות יותר ממה שהן צריכות, אבל כשאנחנו רואים את זה זה סימן לכך שהן חוששות מהעתיד ומשינוי בשוק.

 

"הרבה חברות מגייסות הון כהכנה לקריסה של בועה. כבר חמש שנים אני אומר שהסוף קרוב. אם הוא קרוב אני לא יודע מתי הוא יגיע. הסוף יגיע, לא בטוח שזה יהיה פיצוץ. יכול להיות שהיו מקורות הון שיתייבשו, אבל אני לא חושב שבן לילה כל ההון ייעלם, אלא אם יהיה עוד משבר כלכלי. יש מספיק כסף לממן סטארט-אפים שנים קדימה. יש לנו הרבה הון, ואנחנו לא מודאגים. החברות שצריכות להיות מודאגות הן אלו שמפסידות הרבה כסף וההפסדים שלהן גדלים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x