ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת התחזיות

מתניהו אנגלמן: "אנחנו לא מצנזרים ולא מטייחים"

מבקר המדינה אמר את הדברים בוועידת תחזיות 2020 של כלכליסט; לדבריו, פעולות משרדו "מבוססות על רצון להגדיל אפקטיביות, ועל דרך של גיוון סוגי הביקורות. אני מגיש כ-25 דוחות שהושלמו בימים אלו על ידי צוותי הביקורת, ואני מציע לציבור להתאזר בסבלנות ולשפוט את המבקר לפי דוחותיו"

תומר הדר 11:3931.12.19

 


 

"מבחינתי כמבקר המדינה מדובר ביום חג - אני מגיש כ-25 דוחות שהושלמו בימים אלו על ידי צוותי הביקורת, ואני מציע לציבור להתאזר בסבלנות. הדוחות מומצאים לראש הממשלה ולאחר מכן מוגשים לציבור, ואני מציע לשפוט את המבקר לפי דוחותיו"; כך אמר היום (ג') מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, בוועידת תחזיות 2020 של כלכליסט. אנגלמן שוחח בוועידה עם כתב כלכליסט עמיר קורץ.

 

לדברי אנגלמן, "ב-15 בפברואר נגיש עוד כ-35 דוחות, ובמהלך השנה הקרובה יוגשו כ-100 דוחות, במשרדי יש 530 עובדים מסורים וחדורי מוטיבציה, ואני ממליץ לציבור להתאז בסבלנות. לפי החוק, כאשר טיוטות הדוחות נשלחות למבוקרים הן חסויות; המבוקר יכול להגיב ולהתייחס, על המבקר לשקול זאת, ורק לאחר מכן לכתוב את דבריו".

  

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן מבקר המדינה מתניהו אנגלמן צילום: יריב כץ

 

אנגלמן פירט את עברו בסקטור הציבורי, וטען כי הוא סבור שניתן לתת לו קרדיט על כך שעסק בביקורת. "החוק קובע כי לצד ביקורת ציות יש גם ביקורת תהליכים. האם הביקורת היא רק ציותית ונוגעת לטוהר המידות? כשאני נכנסתי לתפקידי קיבלתי דו"ח בנושא ניהול מכרזים בתאגיד מים, והחלטתי להתייחס גם לליבת העשייה של התאגיד. עלינו לטייב את עבודת הביקורת באמצעות התייחסות לעצם העשייה של המבוקר. בדקנו לאחרונה פרויקטים ציבוריים למשל. האם פרויקטים כאלה עמדו בכללים? זו ביקורת חשובה, וכאן אני מצטיין".

 

"אפשר לבקר את המבקר"

 

"אנחנו לא מצנזרים ולא מטייחים", טען בתוקף אנגלמן. "אני כן מדגיש שדבר שאני חתום עליו, אני מגבש לגביו דעה בצורה מיטבית. אני מבין שאפשר לבקר את המבקר, גם אני יזמתי ביקורת על משרד מבקר המדינה - אבל בדרך מכבדת. יש להתאזר בסבלנות, הדו"ח שלי יפורסם היום והוא כולל המלצות מרכזיות. לאחר מכן יוכל הציבור להביע עמדה לכאן או לכאן".

 

אנגלמן הסביר כי פעולות המשרד "מבוססות על רצון להגדיל אפקטיביות, ועל דרך של גיוון סוגי הביקורות", והדגים את דבריו באמצעות תחום הסייבר: "ראינו שיש בישראל מספר מאגרים ביומטריים; אני רוצה לדעת בנוגע לכל מאגר כזה - האם המידע חשוף? אנחנו לא מבקרים רק את המאגר, אלא גם בודקים האם צריך בכלל מאגר כזה. חלק מהביקורת היא גם בחינה של היכולת לפרוץ למאגרי המידע, וגם ביקורת פיננסית, תחום שנעבה".

 

אנגלמן המשיך והסביר כי "לפי חוק המבקר צריך לסקר את הדו"ח הכספי של מדינת ישראל: לבדוק התחייבויות, נכסים וחובות. השנה נפרסם דו"ח מבקר בנושא, ובנוסף אני אני מתכנן לבחון את תקציב ועדת הבחירות בשלוש מערכות הבחירות האחרונות - האם נוהל נכון ובצורה יעילה".

 

בנושא ביטול האגף לתפקידים מיוחדים הסביר אנגלמן כי "אין אגף למלחמה בשחיתות, אלא אגף לתפקידים מיוחדים שמונה 13 עובדים מתוך 530. מה שאנחנו בוחנים הוא סוגיות צופות פני עתיד. נחזק את הנושא של ביקורת מערכות מידע ונבדוק האם ניתן לבצע זאת כרגיל אצל כלל צוותי הביקורת. זו שאלה ניהולית: כיצד מתנהלים ואיך נותנים דגשים. זה לא מעיד על הביקורת. מי שיבדוק את פרסומי הדוחות יגלה שהם לא שונים מכל דו"ח אחר שעומד לפתחנו, אנו עוסקים בכלל הדברים שמוטלים עלינו בחוק כדי לטייב ולהגיע לביקורת אפקטיבית ומשמעותית יותר”.

 

אנגלמן הסביר כיצד הוא תופס את תפקיד מוסד המבקר: "לדעתי, ביקורת צריכה להיות ביקורת בונה. כשמבקר המדינה נוגע בנושא פלילי הוא מעביר את זה ליועמ"ש. הביקורת צריכה לדחוף את הגופים להשתפר ולהפיק לקחים, ובזה אנחנו ממוקדים. העובדה הפשוטה היא שהמבקר הוא מבקר, אך הפעולות מבוצעות על ידי מקבלי ההחלטות. הביקורת היא ביקורת, אבל מקבלי ההחלטות צריכים לפעול, בגוף עסקי או ציבורי. מקבלי ההחלטות נשפטים על פעולה".

x