ועידת התחזיות
אינטל היא הזוכה במקום הראשון בתחרות המעסיק החברתי של כלכליסט
במקום השני זכתה חברת החשמל, בשלישי - רשת מלונות פתאל; זו השנה השישית ברציפות בה נערכת התחרות, שמטרתה לעודד חברות לפתח מודלים של העסקה חברתית לשם צימצום פערים. חבר השופטים כלל את נשיאת בית המשפט המחוזי השופטת הילה גרסטל, משנה למנכ"ל במשרד הכלכלה עו"ד נעמה קאופמן-פס, מנכ"לית קרן דואליס שרון לנדסמן ועורכת כלכליסט גלית חמי
חברת אינטל היא הזוכה במקום הראשון בתחרות המעסיק החברתי של כלכליסט לשנת 2019. במקום השני זכתה חברת החשמל, ובמקום השלישי רשת מלונות פתאל.
גלית חמי, עורכת עיתון כלכליסט, הכריזה על הזוכים בתחרות שהתקיימה זו השנה השישית, ואמרה: "תחרות המעסיק החברתי הוא אחד הפרויקטים הקרובים לליבנו. הוא מאפשר לנו להכיר מקרוב חברות ששמות את העובד במרכז, מאפשרות העסקה מגוונת ופועלות לקידום נשים ולליווי העובדים ביציאתם לפנסיה. יש ערך לאותן חברות, שדואגות לא רק לשורת הרווח אלא גם להון האנושי. אנו קוראים למי שעוד לא העז להגיש מועמדות, להגיש מועמדות לשנה הבאה".
- תחרות המעסיק החברתי 2019 של כלכליסט: מה עושים כדי לשמור על העובדים
- הראל לוקר: "המענה של התעשיות הביטחוניות לאתגרים הוא להתנהל כחברה עסקית"
- מנכ"ל כלל ביטוח: "האחריות על החיסכון לפנסיה עברה מהמדינה לאזרח הפרטי"
מטרת התחרות היא לעודד חברות לפתח מודלים של העסקה חברתית, שיקטינו את הפערים הכלכליים בציבור. חבר השופטים כלל את נשיאת בית המשפט המחוזי השופטת הילה גרסטל, משנה למנכ"ל במשרד הכלכלה עו"ד נעמה קאופמן-פס, מנכ"לית קרן דואליס שרון לנדסמן ועורכת "כלכליסט" גלית חמי. התחרות לוותה על ידי רו"ח אורן גרופי, שותף במחלקת ניהול סיכונים ובקרת פנים ב-KPMG סומך חייקין.
אינטל, הזוכה במקום הראשון, שמה דגש על העסקת בני מיעוטים - 4.5% מעובדי החברה - בעיקר מהמגזר הערבי. בקרב חברות ההייטק, אינטל היא המעסיק הפרטי הגדול ביותר במגזר הערבי, כך על פי נתוני החברה. החברה הקימה קהילת עובדים מהמגזר הערבי שמטרתה לפעול לזיהוי והסרת חסמים לאוכלוסיה הערבית בהשמה בחברה, על מנת לשלבם במרכזי הפיתוח שלה. בין היתר, אינטל מספקת הסעת עובדים דרוזים מצפון הארץ למפעל החברה בקרית גת, ומשלבת עובדים מהרשות הפלסטינית בפרויקטים שלה, במודל של מיקור חוץ.
חברת החשמל, הזוכה במקום השני, שמה לעצמה למטרה העסקה מגוונת, וכ-10% מעובדיה מגיעים מרקע מגוון: בעלי מוגבלויות, אנשי המגזר הערבי, חרדים ויוצאי אתיופיה. היעד של החברה הוא להגיע ל-16% עד שנת 2023. בכל שנה החברה קולטת לשורותיה 50 עובדים עם מוגבלויות, בשכר ותנאים זהים לאלה של כלל עובדי החברה. העסקת העובדים כוללת ליווי סוציאלי והנגשה של מקום העבודה. בפרויקט אחר, קלטה החברה השנה 15 מהנדסים עולים מרוסיה ואוקראינה. החברה מעסיקה אותם בשכר גבוה ומסייעת בתהליך הקליטה שלהם בארץ.
רשת מלונות פתאל, שזכתה במקום השלישי, משלבת אנשים בעלי צרכים מיוחדים בעבודה במלונות הרשת, כחלק מיישום ערכים של מעורבות בקהילה. החברה משלבת אנשים בעלי צרכים מיוחדים מיום היווסדה, וכיום מועסקים במחלקות החברה השונות כ-150 מהם.
עשר מועמדות מענפי פעילות שונים, אשר מחזור הפעילות המינימלי שלהן הוא 50 מיליון שקל בשנה, הגיעו לשלב הסופי של התחרות. הפרמטרים שנבדקו כללו, בין היתר: קידום נשים לעמדות בכירות, העסקה וקידום של אוכלוסיות בתת-תעסוקה, עולים חדשים וחרדים, מדיניות העסקה כלפי עובדים עם מוגבלות, היחס לעובדים פורשים, סיוע לעובדים בפיתוח מקצועי ובניית קריירה, רמת האיזון בין פנאי לעבודה, שיתוף העובדים ברווחים באמצעות בונוסים ואופציות והתחשבות במשפחות העובדים.