ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שיחת אונליין

"המשבר יצר הזדמנות לחברות סטארט-אפ לייצר אלטרנטיבה להשכלה הגבוהה"

רועי דויטש, מייסד ומנכ"ל ג'ולט אמר במסגרת סדרת שיחות האונליין "הפסקת קפה: סדרת שיחות על חוויית העובד בשגרה החדשה" של כלכליסט ונספרסו, כי משבר הקורונה הוא תחילת התפוצצות בועת ההשכלה הגבוהה מכיוון שהלמידה מרחוק חשפה את הכשלים של האוניברסיטאות ואת הבועה שנוצרה סביב הדרך בה אנשים רוכשים כישורים והשכלה

מעין מנלה 15:0115.06.20

 

 

לכתבה הקודמת בסדרה:

אחרי הקורונה: חווית העבודה בעידן החדש

 

 

"המכה שספג עולם ההשכלה הגבוהה הייתה צריכה להגיע. יש בועת השכלה גבוהה, משהו שם לא עובד במונחי הכסף שמשלמים מול מה שמקבלים בתמורה ואפשר להגיד שמשבר הקורונה הוא תחילת התפוצצות הבועה הזאת. מדברים על 400 אוניברסיטאות שייסגרו בארה"ב. אנשים שואלים את עצמם אם הם מוכנים לשלם 50 או 200 אלף דולר על תואר אקדמי בשביל חוויה שקורית באופן קצת מקרטע באינטרנט. זה תפס את האוניברסיטאות והמכללות עם המכנסיים למטה מכיוון שהן מתייחסות ללמידה מרחוק כמן תוסף נחמד לקמפוסים בעוד שהן משקיעות את מירב העשייה שלהן בניפוח החוויה בקמפוסים", אמר רועי דויטש, מייסד ומנכ"ל ג'ולט בשיחה עם כתב כלכליסט מאיר אורבך במסגרת אירוע האונליין "הפסקת קפה: סדרת שיחות על חוויית העובד בשגרה החדשה" ששודר היום (ב').

 

רועי דויטש רועי דויטש צילום: טל אזולאי

 

לדבריו, המשבר ייצר הזדמנות עבור חברות סטארט-אפ כמו ג'ולט לייצר אלטרנטיבה להשכלה הגבוהה המסורתית. "זה חייב אותנו לפתח את ההצעה הטובה יותר ללימודים מרחוק ואנחנו יודעים שאנשים אפילו מעדיפים את החוויה של למידה מרחוק. אנחנו הולכים לייצר מודל היברידי שבמסגרתו אנשים יוכלו לבחור ללכת לשיעורים של ג'ולט אונליין או בקמפוסים".

 

עם זאת הוא לא חושב שמשבר הקורונה יוביל לקריסה של האקדמיה. "כשאני אומר שבועת ההשכלה הגבוהה מתפוצצת אני לא אומר שהאקדמיה תיפול או שאני אפילו שואף לזה שהיא תיפול. אני חושב שהאקדמיה היא הגוף החשוב ביותר לקידום האינטלקט האנושי. הבועה שנוצרה היא סביב הדרך שבה אנשים רוכשים כישורים והשכלה, המחיר של זה והאפקטיביות של זה. יש כמעט קונצנזוס על כך שאין התאמה בין רכישת תואר לסיכויי הצלחה בעולם העסקי".

 

מה ששינה המשבר באופן מאוד ברור הוא את המוטיבציה של המוסדות האקדמיים לחבור לחברות סטארט-אפ ולעשות שינוי. "עד לפני חצי שנה האוניברסיטאות לא היו פתוחות לזה. אפילו הגופים שניסו לייצר שינוי חיובי כמו המל"ג והוותת הם גופים מאוד כבדים, חרדי שינוי ומאוד לא חדשניים – רק אירוע חזק כמו זה שקורה עכשיו יכול לשנות את זה", הוא אומר.

 

דויטש התייחס לאירוע 'ברבור שחור' נוסף להתפרצות נגיף הקורונה שמתרחש ב-2020 והוא המאבק בגזענות והמחאות בארה"ב שמתפשטות לשווקים נוספים. "כשיורדים לעומקו של עניין של מה שהצית ההרג חסר המוסר של ג'ורג' פלויד זה מאבק בהטיה וגזענות ותסיסה שאני רואה אותה מתפשטת למאבק בממסד ובפריבילגיה ובאליטה הלבנה. האקדמיה, במיוחד בארה"ב מאוד אחראית לפערי המעמדות והעושר, מכיוון שבסופו של דבר מדובר במנגנון שמשמר את ה-1% העשירים במקומם. 99% הנותרים צריכים להסתכל בעיניים כלות כי הם לעולם לא יוכלו ללמוד בסטנפורד או הרווארד שהם יצרני העושר הגדולים ביותר של ארה"ב. הדבר הזה נוגע בשורשים העמוקים של התסיסה בארה"ב שנובעת מחוסר שיוויון , משיוויון הזדמנויות שלא קורה, של אפשרות למוביליות חברתית שלא מתאפשרת. כל הדבר הזה קשור קשר עמוק ויטעה מי שלא יחבר בין שני האירועים הגדולים האלה שמתרחשים ב-2020 והדרך שבה הולכים לשנות מן הקצה אל הקצה גם את עולם העסקים וגם את עולם הכלכלה".

 

 

 

 

 

x