ועידת המעסיקים
ישראל כץ: "הפעילות שלנו מכוונת באופן ברור למועד שבו יימצא חיסון לקורונה"
שר האוצר אמר בכנס "המעסיקים נלחמים באבטלה": "אני מצטער שהתקציב הקיים הוא המשכי. חסר לי תקציב ל-2020 וחסרים לי 40 חוקי הסדרים"
"הכלכלה היא ללא ספק אחד משני המוקדים העיקריים של המתרחש במדינת ישראל, המוקד השני הוא כמובן התחלואה. תפקיד הממשלה הוא לטפל בשני התחומים: גם בהורדת רמת התחלואה, וגם בסיוע כלכלי לכל מי שנפגע: אנשי עסקים, עצמאיים, שכירים עם דמי אבטלה וכל יתר הכלים".
כך ציין שר האוצר ישראל כץ בכנס "המעסיקים נלחמים באבטלה" של כלכליסט בשיתוף נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל. כץ עצמו מתמודד בימים אלה עם מלוא משקל הקורונה כמו גם עם לא מעט חיכוכים עם הדרג הפקידותי במשרדו, שהגיע לשיא עם פרישתו של ראש אגף התקציבים שאול מרידור.
- כץ התקפל: לא יביא לממשלה תוכנית לקיצוצי שכר במגזר הציבורי
- היחסים העכורים באוצר: כץ דילג על קרן טרנר
- הכנסת אישרה חבילת סיוע כלכלי בסכום של 7.2 מיליארד שקל
לדברי כץ: "צריך גם לייצב את המשק וגם לסייע למפעלים להיערך לקראת ההמשך, לקראת העתיד. במסגרת זו הובלתי את פריסתה של רשת ביטחון כלכלית המעניקה מענה לשכירים, לעצמאיים וגם לבעלי עסקים למשך שנה שלמה. הדבר הזה מקנה ביטחון ומאפשר גם קבלת החלטות נדרשות, בין אם מדובר בצעדים כאלה ואחרים ברמה הארצית שאני מקווה שלא יקרו ואם ברמה המקומית.
"תוך כדי זאת קיבלנו החלטות ונקטנו צעדים כדי לאפשר לתעשייה הישראלית על כל גווניה וצורותיה, החל בתעשיה המסורתית וכלה בהייטק כדי לאפשר להם לפעול ולהתקדם לקראת יציאה ממשבר זה", מסביר כץ.
לדברי שר האוצר: "צעד חשוב מאוד שעשינו נוגע לפחת המואץ. מדובר במהלך שהובלתי בהיקף של כשני מיליארד שקלים, העברנו החלטה זו שתיכנס לפועל עד סוף השנה הבאה ותאפשר רכישת ציוד, מכונות, מיחשוב, מה שנדרש כדי לשרוד ולאחר מכן לשגשג. הוצאנו גם תוכנית עם משרד הכלכלה לסיוע למפעלים ששימרו עובדים, ביחד עם התאחדות התעשיינים, הדברים נחתמו וגובשו".
"כמובן שתמכתי בתקנה המאפשרת המשך העדפת כחול לבן במשרד הביטחון ובמשרד לבטחון פנים, זהו דבר חשוב ביותר ומוסכם, אנו מעודדים הסברה בנושא זה כדי לעודד רכש כחול לבן וגם בנושאי רכש גומלין גובשו הסכמות שיאפשרו יותר עבודה לחברות מקומיות.
"יש את כל נושא ההכשרה המקצועית שאנו מתכוונים לבצע - מדובר בהכשרה מיוחדת במסגרתה תילקח קבוצה גדולה מאוד של אנשים שנמצאים בחל"ת, אנשים אלה ילכו לעבוד במקומות שההכנסה בהם אינה הכנסת מינימום אלא הכנסה קרובה לרמת השכר הממוצע במשק".
מסביר כץ: "אלה דברים שאנו מתכוונים לעשות יחד עם הציבור כדי לחזק את כל מכלול הסיוע, מכלול ההמרצה, כמו תוכנית ההאצה לה הוקצו חמישה מיליארד שקלים, וכמובן כל נושא ההכשרה, כך נבנה את עתידנו ונוריד את מספר המובטלים בדרך נכונה. לצד המאבק הבריאותי שחשיבותו אדירה, אני אמשיך להיאבק נגד סגר כללי, אני אסביר ואמשיך להסביר שהמשק הישראלי הוא משק חזק ויש לאפשר לו להמשיך לצמוח".
"פעילותנו מכוונת באופן ברור למועד בו ימצא חיסון לקורונה. אני קבעתי שנה קדימה כתרחיש לייחוס, אם החיסון יבוא קודם דיינו. עלינו לפעול להחזיק מעמד, להתקדם ולהתפתח ולבנות מערכת צמיחה ורפורמות".
לדברי כץ: "אני מצטער על שהתקציב הקיים הוא תקציב המשכי, עם השלמות שיאפשרו לבצע את ההתחייבויות, אך חסר לי תקציב שיהיה מונח ל-2020, וחסרים לי 40 חוקי ההסדרים שאני גיבשתי ואישרתי, חוקי הסדרים שיש בהם מהפיכה עצומה: רפורמות פיננסיות, סעיפים שיאפשרו לראשונה השקעה של הקרנות המוסדיות אשר מנהלות מחזור בהיקף של שני טריליון שקל בשנה. ובכל שנה מצטרפים לכך כ-130 מיליארד שקל בכספי פנסיה, מהלך שיאפשר להם להשקיע 100 מיליארד שקל בתשתיות, חמישים מיליארד בהייטק ועוד מיליארדים בתחומים אחרים, יש כאן מהלך תחרות ביבוא שאינו מתחרה בתוצרת הארץ אלא מסתבך בסבך מסורבל של תקנות שמייקרות אותו ללא תכלית. יש כאן רפורמות נוספות בתחומים חשובים נוספים, כדי שביחד עם הסיוע וההאצה יובלו רפורמות שיבואו מכספים וצמיחת המשק".
את דבריו סיכם כץ והדגיש: "עלינו להחזיק את הקיים ולקיים אותו ומצד שני לבנות את זרוע הצמיחה וההאצה של המשק על ידי רפורמות, תחרות והוצאה לדרך של פרויקטים שיביאו את ישראל למקום הרבה יותר גבוה מהמקום אליו היא כבר הגיעה", סיכם כץ.