הספירה לאחור: מנהלים מתאמנים למרתון ת"א
שמונה בכירים עם לו"ז תובעני משתפים את "כלכליסט" בחוויות האימון שלהם: היציאה לריצה גם אחרי יום מתיש, הזמן לחשוב בלי הפרעה והקשר בין אדרנלין לתפקוד המקצועי
יותר מ־15 אלף רצים צפויים להתייצב על קו הזינוק של מרתון ג'ילט תל אביב ב־8 באפריל, בהם לא מעט אנשי עסקים, מנכ"לים ובכירים במשק, שבימים אלה מגבירים הילוך באימונים. שמונה מהם משתפים את "כלכליסט" בחוויתיהם: איך התחיל הרומן עם הריצה, מדוע היא כובשת בעלי לו"ז עמוס ולמה, לדעתם, כדאי לכולם להתמכר.
גיא ברעם (38), מנכ"ל ברעם פרסום מקורי. ירוץ: 42.2 ק"מ. "התחלתי לרוץ אחרי הצבא, והפסקתי לפני כשנתיים בעקבות פציעה בברך. לפני כמה חודשים חזרתי לרוץ, ואז עלה הרעיון לעשות את המרתון הראשון בחיי, כדי לחגוג את השיקום והחזרה לפעילות מלאה. לפני כחודש התחלתי להתאמן בעזרת תוכנית שהורדתי באינטרנט. יש לי מסילת ריצה בבית, אבל בדרך כלל אני רץ בחוץ בשעות הערב המאוחרות, אחרי שהבנות שלי נרדמות. גם בתום יום עבודה מתיש יש לי כוחות לצאת לריצה - אני אפילו מחכה לזה".
שגרת אימונים: "אני רץ ארבע פעמים בשבוע. המרחקים משתנים בהתאם לתוכנית האימונים, ומסתכמים ב־40 ק"מ בשבוע".
זמן מטרה: "אין לי יעד מוגדר, רק להגיע לקו הסיום".
למה לרוץ: "זה הזמן שלי לחשוב, בלי טלפונים והפרעות סביבתיות. בתום האימון אני נהנה ממה שנקרא Runner’s High, אותה הרגשה נפלאה וממכרת שמגיעה בזכות האנדורפינים והאדרנלין.
מוטיבציה: "אני טיפוס תחרותי, ואין לי בעיה של מוטיבציה. גם המוזיקה שאני שומע בזמן האימון, היפ־הופ בקצב גבוה, דוחפת אותי קדימה".
טיפ למתחילים: "סבלנות. צריך להתחיל במתינות ולעלות את הקושי בהדרגה. מוטיבציית יתר עלולה רק לפגוע".
עמית בהט (41), מנכ"ל מלון ישרוטל רויאל ביץ' באילת. ירוץ: 42.2 ק"מ. "אני טריאתלט ותיק שכבר הרבה שנים רץ, שוחה ורוכב על אופניים. את המרתון הראשון עשיתי בניו יורק ב־2007, ואחר כך השתתפתי במרתון טבריה. לפני חודש וחצי השתתפתי בחצי איש ברזל באילת, וכמו תמיד בסיום תחרות, חיפשתי את היעד הבא. התלבטתי בין המרתונים בת"א ובירושלים, ובסופו של דבר בחרתי בזה הקרוב לביתי".
שגרת אימונים: "אני רץ בחוץ בשעות הבוקר המוקדמות, שלוש־ארבע פעמים בשבוע. במשך השבוע אני רץ 10–15 ק"מ, אימונים טכניים לשיפור סגנון ומהירות. בשבתות אני יוצא לריצה של יותר מ־20 ק"מ".
זמן מטרה: "השיא האישי שלי עומד על 3:24 שעות, ואני מקווה להגיע אליו גם הפעם".
למה לרוץ: "בניגוד לאימוני רכיבה, לאימוני ריצה אני יוצא לבד, וזה זמן איכות שלי עם עצמי שמוקדש למחשבה. הריצה תורמת לשקט הנפשי, משחררת לחצים ומרגיעה מאוד".
מוטיבציה: "אני מאוד אוהב אבזור, ומשתמש בשעון דופק עם GPS שמעדכן אותי בנתוני האימון במהלך הריצה ועוזר לי לעמוד ביעדים".
טיפ למתחילים: "אף על פי שהרבה יותר כיף לרוץ בחוץ, אני ממליץ לערוך אימונים טכניים על מסילה, שמכריחה אותך לרוץ בקצב הדרוש כדי להתקדם".
אסתר אלדן (50), מנכ"לית כיתן תעשיות טקסטיל. תרוץ: 10 ק"מ. "הרומן שלי עם הריצה התחיל לפני שש שנים. מצאתי את הספורט האידיאלי ללו"ז הצפוף שלי, שמאפשר לי לצאת לאימונים מתי שנוח לי ולהשיג מקסימום יתרונות מפעילות גופנית אינטסיבית במינימום זמן".
שגרת אימונים: "רצה ארבע־חמש פעמים בשבוע, 10 ק"מ, באימון שנערך על המסילה בחדר הכושר או בפארק".
זמן מטרה: 55–57 דקות.
למה לרוץ: "ריצה בשבילי היא כמו טיפול פסיכולוגי: זמן לחשוב, לשחרר לחצים ולטעון מצברים. אני מאוד נהנית לראות איך הגוף מתקדם ומפתח כושר אירובי. מדי פעם אני רצה עם הילדים או עם בן הזוג, ואז החוויה האישית הופכת לבילוי משפחתי".
מוטיבציה: "טיסות ארוכות תמיד מעוררות אצלי חשק לרוץ. אחרי שעות ארוכות של ישיבה אני מרגישה שהגוף קפא, וריצה עוזרת לי להשתחרר".
טיפ למתחילים: "להתמיד ולא להתייאש. אני לא מכירה מישהו שהתמיד באימונים ולא ראה תוצאות. תוך זמן קצר יחסית אפשר להשתפר ולהגדיל מרחקים ומהירות".
אילן טוביהו (46), משנה למנכ"ל רשת. ירוץ: 42.2 ק"מ. "התחלתי בגיל צעיר. בילדותי הייתי חבר בנבחרת ישראל באתלטיקה קלה, ובצבא ספורטאי מצטיין שמשתתף בתחרויות ריצה. בעקבות פציעה הפכתי מספורטאי מקצועי לחובב, ובשנתיים האחרונות גיליתי את עולם הטריאתלון. את המרתון הראשון שלי עשיתי בטבריה בינואר האחרון, ואחריו התעורר החשק במרתון נוסף. התלבטתי בין מרתון פריז לת"א, והחלטתי שעדיף לרוץ במגרש הביתי".
שגרת אימונים: "שישה אימונים בשבוע, במרחקים משתנים, ובסך הכל כ־70–80 ק"מ ריצה. מעולם לא הייתי בחדר כושר. אני רץ רק בחוץ, בשעות הבוקר המוקדמות".
זמן מטרה: "אין כזה. מבחינתי מרתון הוא מבחן אישיות שאינו נמדד במספרים. לא משנה מה רמת הכושר שלך וכמה השקעת באימונים, מהקילומטר ה־35 הגוף כואב, וכדי להגיע לקו הסיום אתה צריך להפגין נחישות, כוח רצון ועקשנות".
למה לרוץ: "יותר מכל ענף ספורט אחר, ריצה היא לנפש. בטירוף של המקצוע שלי הריצה עוזרת לי להירגע ולשמור על שפיות. אני מאמין שהיא גם משפרת את יכולות הניהול שלי - אחרי שאני רץ אני מגיע למשרד עם אנרגיות מטורפות".
מוטיבציה: "אני משקיע בכל מה שיכול לעזור: מחליף נעלים כל שלושה חודשים, מקפיד על תזונה נכונה שנותנת לי אנרגיה ומנצל כל גיחה לחו"ל כדי לרענן את המלתחה הספורטיבית".
טיפ למתחילים: "להקשיב לגוף. מי שמתעלם משלם מחיר כבד. מניסיוני, פציעות ספורט הן מתסכלות מאוד, והדרך הטובה ביותר להתמודד איתן היא מניעה".
תמיר פורת (44), סמנכ"ל השקעות בכלל פיננסים. ירוץ: 10 ק"מ. "בגיל 13 הצטרפתי לאימוני הריצה של אחי, לקראת גיוסו לצה"ל. לפני הגיוס שלי התחלתי לרוץ מדי יום, והגעתי למרחקים של 60 ק"מ. לאחר השחרור זה נהפך לתחביב. ב־1990 השתתפתי במקצה המלא במרתון ת"א, ומאז אני משתתף בקביעות במירוצים. עם השנים הורדתי מרחקים, לאחר שהבנתי שאין צורך להעמיס על הגוף בריצות למרחקים ארוכים, וכדאי להשקיע באימונים משלימים לחיזוק השרירים, כגון הרמת משקולות ופילאטיס".
שגרת אימונים: "רץ פעמיים־שלוש בשבוע, 5–7 ק"מ בכל אימון".
זמן מטרה: 45–50 דקות.
למה לרוץ: "מתח ולחץ הם חלק בלתי נפרד משוק ההון, וריצה היא ההרפיה שלי. היא מנקה את הראש, וההזעה תורמת לניקוי רעלים מהגוף".
מוטיבציה: "אימוני הריצה הראשונים שלי נערכו על שפת הים באשדוד, ועד היום הנוף הזה מעורר אצלי חשק לרוץ".
טיפ למתחילים: "לערוך בדיקות מקיפות לפני שמתחילים לרוץ, ולהשקיע בנעליים טובות שהותאמו למבנה כף הרגל".
שאולי קורש (31), מנהל תחום הדרכה בנס טכנולוגיות. ירוץ: 42.2 ק"מ. "בכיתה י"א הציע לי איתן קוברסקי, המורה שלי לחינוך גופני בתיכון תלמה ילין בת"א, שהיה גם מזכ"ל איגוד הטריאתלון, להשתתף במקצה ה־10 ק"מ במרתון עין גדי. כבר אז נדרתי נדר שעד גיל 40 אשתתף בתחרות איש הברזל. במרתון ת"א הקרוב ארוץ לראשונה בחיי במקצה המלא, בתקווה שבשנה הבאה אוכל להשתתף באיש הברזל באילת".
שגרת אימונים: "שלוש ריצות של 10–13 ק"מ במהלך השבוע וריצה של 20–30 ק"מ בסופי שבוע".
זמן מטרה: "3:45 שעות".
למה לרוץ: "אני עובד גם כמורה בבית הספר רימון בבאר יעקב וכרכז נוער במתנ"ס המקומי. הלו"ז שלי עמוס מאוד, ובכל זאת אני לא מוותר על ריצה, שבמהלכה אני חושב ומתכנן את המטלות שעומדות בפניי. מבחינה מנטלית, ריצה היא ספורט מאתגר שממלא בתחושה של ביטחון וסיפוק".
מוטיבציה: "אני משתתף בקביעות במירוצים, והמוטיבציה לרוץ עולה לפני תחרויות". טיפ למתחילים: "להצטרף לקבוצת ריצה. מלבד הדרכה מקצועית של המאמן, מקבלים עידוד ותמיכה משאר החברים".
רויטל לוי צוברי (42), מנכ"לית משותפת בללין. תרוץ: 42.2 ק"מ. "התחלתי לרוץ לפני שבע־שמונה שנים, ובשלוש השנים האחרונות העליתי בהדרגה את המרחקים והאינטנסיביות של האימונים. זה קרה לאחר שפגשתי את שרון לין, מאמנת שהכרתי בחדר הכושר, רצה ברחוב עם קבוצת חברות, והיא הציעה לי להצטרף לאימונים. לפני שנתיים רצנו יחד במקצה ה־10 ק"מ של מרתון ת"א, ואחר כך במירוץ אייל (15 ק"מ) ברמת השרון. בשנה שעברה עשינו חצי מרתון בעין גדי ורצנו במקצה המלא של מרתון פריז. מרתון ת"א הוא היעד הבא שלנו".
שגרת אימונים: "אנחנו רצות רק בחוץ, שלושה אימונים של 12 ק"מ במהלך השבוע וריצה ארוכה של יותר מ־20 ק"מ בשבת".
זמן מטרה: "4 שעות".
למה לרוץ: "ריצת בוקר מנערת את הגוף, תורמת לצלילות וחדות המחשבה במהלך היום ומשפרת את התפקוד שלי בעבודה. ההרגשה לאחר האימון ממכרת, והיום אני כבר לא יכולה בלי".
מוטיבציה: "הקבוצה שבמסגרתה אני רצה. שרון לין מאמנת אותנו ללא תשלום, כחלק מהפעילות שלה לעודד נשים בישראל לעסוק בספורט. במקרה שלי זה עובד".
טיפ למתחילים: "להתמיד באימונים ולא להתייאש. שעון דופק עם GPS הוא אביזר מומלץ לרצים, שמעדכן בכל נתוני האימון, מאפשר מעקב צמוד אחרי קצב ההתקדמות ומדרבן להמשיך".
גלית בירנבוים־נבון (38), מנהלת שיווק גלובלי באל על. תרוץ: 42.2 ק"מ. "לפני שנתיים התחלתי לרכוב על אופניים, ונדלקתי על הרעיון להשתתף בטריאתלון נשים. כך נחשפתי לעולם הריצה, שגרם לי לזנוח את האופניים. אחרי שהשתתפתי בחצי מרתון עין גדי בשנה שעברה, שלקראתו התאמנתי לבד, החלטתי שהיעד הבא הוא המקצה המלא במרתון ת"א".
שגרת אימונים: "אני רצה חמש פעמים בשבוע, 10–15 ק"מ בכל אימון. המרחקים הולכים וגדלים לקראת התחרות, ובשבוע שעבר הצלחתי לרוץ בפעם הראשונה בחיי 32 ק"מ. מאוד מרגש".
זמן מטרה: "פחות מ־4:30 שעות".
למה לרוץ: "לא קל לשלב אימונים למרתון בשגרה של שתי בנות ועבודה תובענית, אבל התמורה משתלמת. אני קמה מוקדם, רצה בבוקר על חוף הים ונהנית מהלבד עם עצמי. הריצה גם מספקת לי אתגר בלתי נגמר, ובכל פעם שאני משיגה יעד אני מסמנת לי יעד חדש. לרוץ מרתון זה החלום הנוכחי שלי: לעמוד במשימה לא שגרתית, שדורשת יכולת פיזית ומנטלית".
מוטיבציה: "אני טיפוס תחרותי. הרצון לנצח ממריץ אותי".
טיפ למתחילים: "לרוץ בחוץ. יותר כיף ופחות משעמם מריצה על מסילה".