יוצאות מהארון
נעליים של המעצב עודד ארמה יוצגו ממחר בתערוכה חדשה בחולון. וכן, אפשר גם לקנות
גם אם בעיני רבים (ובעיקר רבות) נעליים נחשבות כפריט אספנות לגיטימי, לרוב הן נשארות בתחומי השיח האופנתי בלבד. התערוכה "פלטפורמה", שנפתחת מחר בגלריית המשכן בית מאירוב בחולון מעבירה את הנעליים למרכז הבמה, ומתייחסת אליהן כיצירת אמנות.
זוהי התערוכה הראשונה של מעצב הנעליים עודד ארמה, והיא תוקדש כל כולה לפריט זה. "כשגיא מורג צפלביץ', אוצר התערוכה, פנה אליי והציע לי ליצור תערוכה של נעליים, זה נשמע לי מוזר", אומר ארמה. "הצחיק אותי לחשוב שמעצב כמוני, בתחילת הדרך, מציג תערוכה".
ארמה (35) התחיל למכור נעלי גברים בעיצובו ב־2010, לאחר שסיים לימודי עיצוב אופנה בשנקר ולימודי עיצוב נעליים ב־London College of Fashion. שנה לאחר מכן הוא הרחיב את הקולקציה לנעלי יוניסקס, ולפני כתשעה חודשים פתח חנות ראשונה בכיכר מסריק בתל אביב.
על אף הזמן הקצר שבו פועל ארמה בשדה האופנה המקומי, הוא הספיק ליצור כמה שיתופי פעולה מסקרנים. אחד מהם, עם האמנית סיגלית לנדאו, אף הוצג בביאנלה בוונציה.
התערוכה בבית מאירוב, שמתקיימת במסגרת אירועי שבוע העיצוב בחולון שייפתחו ב־16 באפריל, כוללת גם היא כמה שיתופי פעולה עם אמנים מקומיים. עם האמנית קרן שפילשר, למשל, יצר ארמה קולקציה מוגבלת בת 50 פריטים שתוצע למכירה (890 שקל לזוג) במסגרת התערוכה: "לקחנו את אחד הדגמים שלי ויצרנו אותו מחדש מחומרים טבעיים, ועליו קרן ציירה. על כל זוג נעליים יש ציור אחר לגמרי - ציפורים, שיח בוגנוויליה, סביונים וגם חוטי חשמל. ההשראה לציורים מגיעה מהצמחייה שעל הגג שלי, עליו הייתי פוגש לקוחות לפני שפתחתי חנות".
תהליכי העבודה על הנעליים הפכו גם הם ליצירות: האמנית דינה שנהב פיסלה חדר עבודה של סנדלר שעשוי כולו מספוג, ואילו מעצב האופנה ערן שני יצר עם ארמה שולחן עבודה שעליו הם מציגים את יצירת הנעליים. "בסופו של דבר אני מעצב דברים שאנשים ירצו לקנות", אומר ארמה. "בתערוכה אני מנסה לתת זווית אחרת לעבודה ולתבל אותה. יש משהו בחוויית עיצוב הנעליים שהוא מאוד מרגש".
בסיום הראיון אני שואלת את ארמה כמה זוגות נעליים יש לו. התשובה מפתיעה, כמעט מימוש של הביטוי השחוק "הסנדלר הולך יחף": שלושה בלבד. "אני תמיד הולך רק עם הנעליים שעיצבתי, אבל יש כאלה שמעולם לא נעלתי".