$
אופנה

הביקוש מנצח

מעצבת הנעליים שני בר, שעבדה עד כה רק עם עור, רוכבת על הגל המוסרי ומשיקה ליין מחומרים טבעוניים

מורן לונדון 10:0320.01.16

נדמה שבשנים האחרונות כל אחד משתייך לקבוצה בעלת אג'נדה סביבתית, ולא משנה אם מדובר בארגון בעל אג'נדה ירוקה או בדיאטה בגלל מודעות לפגיעה בחי. צרכנים רבים מחפשים מוצרים שיש אופי בתוך קנקנם, הרבה יותר ממה שנראה לעין.

 

מעצבת הנעליים שני בר (41) היא אחת מיצרניות הנעליים הישראליות היציבות ביותר. יש לה חנות אונליין, שתי חנויות בתל אביב ושלישית בדרך ועוד חנות בברלין. היא לא ממש חייבת לצלול לתוך פלח שוק חדש ולא מוכר.

 

מגפונים בסגנון מערבוני של שני בר מגפונים בסגנון מערבוני של שני בר צילום: שי בן אפריים

 

עם זאת בעת האחרונה היא החליטה להשיק ליין חדש וטבעוני, למרות שעד עכשיו היו הנעליים בעיצובה מעור בלבד. "בשנים האחרונות פשוט יש ביקוש", היא אומרת. "לקוחות נכנסות לחנות, רואות ואוהבות את הנעליים, אבל מבקשות שיהיו מחומרים טבעוניים. שמעתי את הבקשה הזאת מספיק פעמים כדי להבין שכדאי להתייחס אליה".

 

דרישה מלקוחות

 

בעונה הקודמת ערכה בר פיילוט על חברים, וכעת כחלק מקולקציית החורף יצאו חמישה דגמים מקבילים גם מעור וגם מחומרים טבעוניים. "התגובות היו מדהימות. הרבה מעבר למה שציפינו. למרות ששמעתי את הדרישה מלקוחות בעבר, רק לאחר שהוצאתי את הקולקציה הבנתי כמה חיכו לזה".

 

הפריטים בקולקציה הראשונה הם בעצם נעליים נבחרות מהקולקציה הרגילה שסומנו כבר בתחילת העונה כאהובות ביותר. בינתיים יצאו לאור חמישה זוגות נעליים חורפיות, וממש בקרוב יצטרפו עוד שלושה זוגות נעליים שנמצאות בייצור. אף שמדובר כרגע בזוגות אחדים, הצליחה בר להציג מגוון סגנוני וכך אפשר למצוא מגפונים במראה מעט ויקטוריאני, מגפונים אלגנטיים על עקבים, מגפונים בסגנון נעלי עבודה ומגפונים בניחוח מערבוני.

 

שני בר. "בברלין יש מודעות מטורפת לעניין" שני בר. "בברלין יש מודעות מטורפת לעניין" צילום: נמרוד גליקמן

 

יתרון גם במחיר

 

גם לאחר בחינה מדוקדקת קשה להבחין שלא מדובר בנעלי עור. החומרים רכים ונעימים, נוחים בשעת הנעילה ונראים מצוין. אף שכמעט אין הבדל במחיר חומרי הגלם, המחיר של הפריטים בקולקציה הטבעונית זולים מקולקציית העור וזהו יתרון נוסף למי שעד כה נמנעה מנעלי מעצבים בגלל המחיר: מחירי דגמי העור נעים בין 520–720 שקל, ואילו הדגמים הטבעוניים עולים 440–460 שקל. "מבחינה תודעתית הרגשנו שהקולקציה הזאת צריכה להיות זולה יותר", אומרת בר. "עשינו סקר ברחבי העולם וראינו שבחברות שעשו את הצעד זה הלך בד בבד עם מחירים נמוכים יותר למוצרים טבעוניים".

 

המעבר לחומר סינטטי אומר שצריך להתפשר על איכות חומרים?

"ממש לא. אני מביאה חומרים מאיטליה וחייבת לציין שיש התפתחות טכנולוגית מדהימה בנושא. אם בעבר נעליים טבעוניות היו מפלסטיק שנראה רע, היום יש חומרים עמידים, יפים, נושמים ומנדפי זיעה שממש קשה להבחין שהם לא מעור. גם המחיר בהתאם. ההבדל בין עור לחומר טבעוני ברמה גבוהה הוא זעום".

 

את רואה הבדלים בתחום בין ישראל לברלין?

"הפיילוט אמנם היה בישראל, אבל בברלין יש מודעות מטורפת לעניין. השותף שלי שם כבר אמר לי לחשוב על קולקציה טבעונית רחבה, כי הוא צופה את הביקוש הגבוה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x