אופנה: אנתרופולוג'י למתחילים
היכונו להתנפלות: רשת האופנה אנתרופולוג'י פותחת היום סניף ראשון בתל אביב: "אנחנו מוחמאים מאד מהחיבה של הצרכן הישראלי"
- גם אחרי הנמכת התחזיות: אסוס לא עמדה ביעד המכירות
- מרקס אנד ספנסר דוחקת בגדים ומקדמת מוצרי מזון
- עדיקה: עלייה של 31% בהכנסות, ירידה של 39% ברווח הנקי
קבוצת פוקס פתחה את החנות החדשה, שמשתרעת על פני 1,000 מ"ר בקניון TLV בתל אביב, בהשקעה של 4 מיליון שקל. מדובר בחידוש מסויים עבור URBN, החברה־האם של אנתרופולוג'י, אורבן אאוטפיטרס ו־Free People - סניפי הרשתות הללו אמנם מרושתים היטב בארצות הברית, אבל מלבד תחנות בודדות באירופה, עוד לא ביצעו מהלך התפרשות בינלאומי משמעותי.
"בשנה האחרונה השקנו סניפים בדיסלדורף וברצלונה, ואנחנו תמיד מחפשים מקומות חדשים שבהם המותג יוכל לשגשג", אומרת ל"כלכליסט" נשיאת אנתרופולוג'י (במשותף) הילרי סופר. "אנחנו מוחמאים מאד מהחיבה שרוחש לנו הצרכן הישראלי שמטייל בעולם, וחשנו מחויבים להעניק לו את אותה חוויה מעוצבת קרוב יותר לבית".
המותג החל את דרכו בשנות השבעים. ריצ'רד האיין וסקוט בלאייר היו חברי קולג' שקיבלו מטלה בקורס יזמות והחליטו לפתוח חנות יד שנייה בסמוך לקולג' בשם Free People. החנות היתה הצלחה ונהפכה לרשת חנויות יד שנייה משגשגת. עם הזמן החליטו השניים להציע גם דגמים מקוריים וב־1992 הקימו את אנתרופולוג'י בעיר וויין, פנסילבניה. מאז התרחבה אנתרופולוג'י ל־200 סניפים ברחבי העולם, שמציעים גם אקססוריז, ריהוט וכלי בית.
אחת מנקודות החוזקה המשמעותיות של המותג היא עיצוב החנות. הרצון של הקברניטים לשמר את ההיסטוריה במבנים שמשמשים אותם גורמת להם לחשוף את הלבנים שמתחת לצבע, להראות צינורות עירומים ויחד עם הבגדים והאביזרים הצבעוניים נוצר מראה מחוספס ומלוטש בו זמנית שקשה להישאר אדישים לו ולוותר על כניסה לחנות.
במהלך השנים קיים המותג שיתופי פעולה עם מעצבים מוכרים כמו טרייסי ריס, פיטר סום ומארה הופמן שיצרו קולקציות ייעודיות במהדורות מוגבלות. למרבה הצער, החנות בישראל לא תציע בינתיים את הריהוט הכבד שקיים בארצות הברית, וגם לא קו הביגוד למידות גדולות שהשיקה הרשת בשבוע שעבר בארצות הברית.